بازار ۲۰۰ میلیارد دلاری؛ چشم انداز حرفه‌بازی‌سازی رایانه‌ای

اردبیل-ایرنا- دبیر هفتمین رویداد ملی جام قهرمانان بازیهای ویدئویی در استان اردبیل از برگزاری هفتمین دوره مسابقات بازی‌های رایانه‌ای در ۲۶ و ۲۷ آبان ماه جاری در این استان خبر داد و گفت: دانش‌آموزان اردبیلی با ۷۰ درصد تخفیف می‌توانند در این دوره از مسابقات شرکت کنند.

سجاد مقدم روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بازی‌های رایانه‌ای امروز در دنیا حدود ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر مخاطب دارد. طبق آخرین آماری که در سال ۹۸ توسط بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای منتشر شد این عدد در ایران بیش از ۳۲ میلیون نفر بود که طبق پیش بینی کارشناسان در حال حاضر به ۴۰ میلیون نفر هم رسیده است.

 وی اضافه کرد: امروز در دنیا به بازی‌های رایانه‌ای به عنوان یک سرگرمی نگاه نمی شود بلکه به عنوان یک رسانه مهم و فراگیر از آن استفاده می‌شود و این موضوع ضرورت پرداختن دستگاه‌های فرهنگی کشور را به این صنعت صدچندان می‌کند.

دبیر هفتمین رویداد ملی جام قهرمانان بازیهای ویدئویی در استان اردبیل با تشریح دو رویکرد اصلی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای از زمان تاسیس تاکنون اظهار کرد: در رویکرد اول ما سعی می‌کنیم جوانان و نوجوانان را که مخاطبین اصلی ما هستند به سمت تفریحات سالم، تشویق و ترغیب کنیم. در این سن افراد نیاز به تفریح دارند چه بهتر که شور و هیجان فرزندان ما در این سنین به سمت بازی‌های سالم و تفریحات سالم برود و برگزاری مسابقات ملی بازی‌های رایانه‌ای هم در همین جهت هست.

مقدم با اشاره به برگزاری مسابقات ملی بازی‌های رایانه‌ای خاطرنشان کرد: این مسابقات با محوریت بازی‌های پرطرفدار و سالم مثل فوتبال و همچنین بازی‌های ایرانی برگزار می‌شود و امسال هم با هدف تمرکززدایی از شهر تهران هفتمین دوره این رویداد در ۶ استان اردبیل، قزوین، شهرستان ملارد تهران، خراسان رضوی، مازندران و خوزستان برگزار خواهد شد.

مدیر روابط بین‌الملل بنیاد بازی‌های رایانه‌ای با بیان اینکه این رویداد در استان اردبیل سه روزه طراحی شده است، در خصوص نحوه برگزاری این مسابقات اظهار کرد: علاقه‌مندان در سایت بازیکو BAAZICO.IR استان خود را انتخاب کرده و ثبت‌نام می‌کنند و در ادامه محل برگزاری مسابقه به صورت پیامکی به آنها اطلاع داده می‌شود.

این مقام مسئول یادآورشد: مسابقات روزهای پنجشنبه و جمعه این هفته یعنی ۲۶ و ۲۷ آبان ماه در گیم نت‌های منتخب استان برگزار می‌شود و شنبه هم اختتامیه و مراسم اهدای جوایز در مجتمع فرهنگی فدک وابسته به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار خواهد شد.

وی در خصوص شرایط ثبت‌نام متقاضیان مسابقات بازی‌های رایانه‌ای هم گفت: مبلغ ثبت‌نام برای عموم علاقه‌مندان ۵۰ هزار تومان است ، منتها استثنائاً برای استان اردبیل ویژه دانش‌آموزان تخفیف ۷۰ درصدی پیش‌بینی شده است ، بنابراین دانش‌آموزان دیگر نیازی نیست در سایت ثبت‌نام کنند و با هماهنگی با اداره کل آموزش و پرورش استان که اوایل هفته آینده سازوکار آن تعریف می‌شود، دانش‌آموزان با مراجعه به مدیر و مسئولان مدرسه خودشان می‌توانند با مبلغ ۲۰ هزار تومان ثبت‌نام کنند.

دبیر هفتمین رویداد ملی جام قهرمانان بازیهای ویدئویی در استان اردبیل در خصوص جوایز بازی فیفا هم گفت: ۲۰ میلیون تومان برای نفر اول در سطح استان، ۱۵ میلیون تومان برای نفر دوم و ۱۰ میلیون تومان برای نفر سوم پیش‌بینی شده است.

مقدم خاطرنشان کرد: امسال برای نخستین بار شرایط شرکت خانم‌ها هم در این مسابقات فراهم شده است ، به طوری که یک گیم نت یا بازی‌گاه را مخصوص بانوان در شهر اردبیل تجهیز کردیم تا خانم‌ها هم بتوانند در مسابقات شرکت کنند.

 تخفیف ۷۰ درصدی شرکت در مسابقات ملی بازی‌های رایانه‌ای برای دانش‌آموزان اردبیلی

بازار ۲۰۰ میلیارد دلاری؛ چشم انداز حرفه بازی‌سازی رایانه‌ای

وی در ادامه اظهار کرد: علاوه بر ترغیب مخاطبین بازی‌های رایانه‌ای یا همان گیمرها به بازی های سالم است، در رویکرد بعدی سعی می‌کنیم که گیمرها را تشویق به یادگیری بازی‌سازی کنیم.

 این کارشناس حوزه بازی‌های رایانه ای ادامه داد: این که جوان‌های ما وقت خود را صرف بازی سالم کنند، خوب است اما حد مطلوب ما و غایت هدف ما نخواهد بود ما دوست داریم که از علاقه آنها نسبت به بازی‌های رایانه‌ای در جهت فراگیری حرفه پرسود بازی سازی استفاده شود تا در آینده بتوانند در این صنعت اشتغال پیدا کنند و امرار معاش داشته باشند.

دبیر هفتمین رویداد ملی جام قهرمانان بازیهای ویدئویی خاطرنشان کرد: امروز بازار بازی‌های رایانه‌ای در دنیا یک بازار ۲۰۰  میلیارد دلاری هست که جای خالی جوانان ما به صورت محسوس در این بازار احساس می‌شود. بسیاری از کارشناسان صنعت بازی‌های رایانه‌ای را یک صنعت مادر تلقی می‌کنند به این علت که این صنعت مشاغل بسیاری را در حوزه‌های سمعی و بصری، سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و ای تی به خدمت می‌گیرد.

مقدم در ادامه طراحی، نویسندگی، طراحی جلوه‌های بصری، طراحی محتواهای شنیداری، آزمایش کننده‌ها را از مشاغل مرتبط با صنعت بازی سازی عنوان کرد و گفت: طبق نظر کارشناسان میانگین درآمد هر کدام از این مشاغل چیزی در حدود ۹۰ هزار دلار در سال است و اگر بخواهیم این عدد را به دلار امروز حساب کنیم درآمد یک فرد متخصص و شاغل در حوزه بازی سازی می‌تواند در حدود سه میلیارد تومان درآمد کسب کند.

طبق نظر کارشناسان میانگین درآمد هر کدام از این مشاغل چیزی در حدود ۹۰ هزار دلار در سال است و اگر بخواهیم این عدد را به دلار امروز حساب کنیم درآمد یک فرد متخصص و شاغل در حوزه بازی سازی می تواند در حدود سه میلیارد تومان درآمد کسب کند.

وی با بیان اینکه امروز جایگاه ایران در عرصه بازی سازی نسبت به کشورهای هم تراز مطلوب هست، اظهار کرد: تاکنون بیش از ۱۰۰۰ عنوان بازی در داخل کشور تولید شده و قریب به ۲۰ شرکت فعال و سودآور بازی سازی در کشور فعال هستند.

مقدم با بیان اینکه بسیاری از این بازی‌ها با بازی‌های هم تراز خودشان قابل رقابت هستند، گفت: برای مثال در حوزه بازی‌های کامپیوتری ما بازی فرمانده مقاومت، مختار، سفیر عشق  را داریم و در حوزه بازی‌های موبایلی هم کات آف، کوییز منچیکو بازی‌های موبایلی بسیار خوبی هستند که در طی این سال‌ها تولید شده‌اند.

وی با بیان اینکه بستر تولید بازی‌های ایرانی امروز در کشور بسیار مناسب است، گفت: بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای با هدف تشویق و ترغیب جوانان و گیمرها به یادگیری بازی‌سازی و اشتغال در این صنعت حدود ۱۰ سال است که انستیتو ملی بازی سازی را تاسیس کرده است.

 مدیر روابط بین‌الملل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای ادامه داد: در این مرکز هنرجویان در سنین مختلف می‌توانند در دوره‌های یک تا دوساله بازی‌سازی شرکت کنند و حرفه بازی سازی را یاد بگیرند بعد از این مرحله این افراد وارد مرکز رشد انستیتو می‌شوند. دراین مرکز افراد به صورت تیم‌های چهار یا پنج نفره ساماندهی شده و رایانه، نرم افزار و مکان مناسب استقرار برای ساخت بازی را در اختیارشان قرار می‌گیرد تا شروع به تولید بازی کنند.

مقدم در ادامه گفت: به محض اینکه این تیم‌های کوچک اولین بازی خودشان را تولید کردند آنها را وارد سیستم حمایتی بنیاد به نام سیستم همگرا می‌کنیم. در این سیستم با جذب حمایت‌های سایر دستگاه‌های فرهنگی و علمی کشور از آنها و از این بازی سازان حمایت های مالی و تبلیغاتی می‌شود تا بتوانند بازی خود را منتشر و تقویت کنند.

وی خاطرنشان کرد: برای اینکه خانواده‌های ایرانی مطلع باشند که چه بازی‌هایی برای فرزندانشان مفید است، واحد مدیریت مصرف بنیاد سایت "چه بازی" راه‌اندازی کرده که در این سایت راهنمایی‌هایی به والدین انجام می‌شود که چه بازی را می‌توانند برای فرزندانشان انتخاب و استفاده کنند.

دبیر هفتمین رویداد ملی جام قهرمانان بازیهای ویدئویی افزود: علاوه بر این بنیاد با تاسیس یک مرکز تماس و مشاوره به شماره ۰۲۱۵۸۱۲۹ سال‌هاست با بکارگیری چندین روانشناس و کارشناس بازی‌های رایانه‌ای به والدین و خانواده‌ها در خصوص چگونگی استفاده از بازی‌های رایانه‌ای توسط فرزندانشان خدمات مشاوره‌ای ارائه می‌کند.

 نظام رده بندی اسرا؛ در ردیف هفت نظام رده‌بندی جهانی بازی‌های رایانه‌ای

مقدم ادامه داد: یکی از مهم‌ترین خدمات بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای برای خانواده‌های ایرانی رده‌بندی بازی هاست که در این حوزه بنیاد قریب به ۱۰ سال است که با تأسیس نظام رده‌بندی سنی بازی‌های رایانه‌ای "اسرا" بیش از ۴۰۰۰۰ بازی ایرانی و خارجی را در ۵ رده سنی +۳، +۷، ۱۲+، ۱۵+ و ۱۸+ رده‌بندی کرده است.

وی با بیان اینکه در دنیا تنها ۷ نظام رده‌بندی سنی فعال وجود دارد که یکی از آنها همین نظام رده‌بندی سنی بازی‌های رایانه‌ای اسرا است، گفت: بنیاد سال‌ها پیش با همکاری ۲۷ نفر از اساتید برجسته دانشگاه‌های کشور در حوزه‌های روانشناسی، جامعه‌شناسی و معارف اسلامی یک سند قریب به ۷۰۰ صفحه‌ای را در مورد چگونگی رده بندی سنی بازی‌های رایانه‌ای تدوین کرد که به تایید و تصویب شورای هماهنگی فرهنگ کشور هم رسیده است.

 این کارشناس حوزه بازی‌های رایانه‌ای ادامه داد: طبق این سند بازی‌های رایانه‌ای را از نظر مولفه‌هایی مثل میزان القای ترس، میزان خشونت، میزان القای یاس و ناامیدی، میزان محرک‌های جنسی، ناهنجاری‌های اجتماعی نقض ارزش‌های ملی و مذهبی و مواد مخدر بررسی می‌کند و در آن پنج  رده سنی بندی اعمال می‌کند.

مقدم خاطرنشان کرد: والدین وقتی می‌خواهند یک سی دی را برای فرزندانشان تهیه کنند با دقت به لوگو اسرا و رده سنی درج شده روی آن متناسب با سن فرزندشان بازی مورد نظر را خریداری کنند و اگر هم آن بازی نشان اسرا نداشت متوجه می‌شوند که آن بازی از نظر محتوایی مورد تایید نیست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha