به گزارش ایرنا، تقویت کتابخوانی در مناطق شهری، روستایی و عشایری از جمله برنامه هایی است که در دولت سیزدهم مورد توجه مسوولان قرار گرفته است.
استقرار پیشخان(پیشخوان) کتاب در روستاها و مناطق عشایری استان از جمله این برنامههاست که اکنون چهار پیشخان خدمات کتابخانهای در مناطق کمتر برخوردار و روستایی استان به بهرهبرداری رسیده است و طرح توسعه این نوع از خدمات کتابخانهای با توجه به استقبال مطلوب مردمی در سال آینده نیز دنبال میشود.
تاکنون ۲ پیشخان خدمات کتابخانهای در شهرستان لردگان، یک پیشخان در شهرستان خانمیرزا و یک پیشخوان نیز در منطقه مهدیه شهرکرد فعالیت خود را در راستای ارائه خدمات کتاب و کتابخوانی به علاقهمندان آغاز کردهاند.
از سوی دیگر برای خریداری هر کانکس و تجهیز پیشخان به طور متوسط اعتباری افزون بر یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال هزینه شده است و با تعیین یک کتابخانه معین برای هر یک از این پیشخانها، کتابهای موردنیاز مراجعهکنندگان به طور متناوب تامین و در دسترس آنان قرار خواهد گرفت.
فعالیت کتابخانههای عمومی و پیشخانهای خدمات کتابخانهای دیگر محدود به امانت کتاب نشده است و برپایی محافل ادبی و هنری، برگزاری جلسات مشاورهای، فعال کردن بخش کودک همراه با قصهگویی و مهارت افزایی و همچنین پشتیبانی از کانونهای قرآن و عترت از جمله برنامههایی به شمار میرود که برای بهرهمندی هر چه بیشتر مراجعهکنندگان به کتابخانههای عمومی و پیشخوانها از خدمات فرهنگی به اجرا گذاشته میشود.
احمد فرهادی روز سهشنبه به مناسبت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار افزود: تلاش شده تا در قالب این ۲ طرح با بهرهگیری از ظرفیتهای فرهنگی و هنری استان به ویژه تنوع قومی، جشنوارههایی برگزار شود.
وی ادامه داد: یکی از این جشنوارهها در حوزه عشایری و به صورت منطقهای تدوین شده است ،به این صورت که پنج استان عشایرنشین کشور از جمله چهارمحال و بختیاری دبیرخانه تولید محتواهای فرهنگی و هنری میشوند و در طول سال آثاری از این استانها جمع آوری و چاپ میشود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری در ادامه به برنامههای هفته کتاب و کتابخوانی استان نیز اشاره کرد و گفت: تجلیل از فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی، برگزاری نشست نخبگان پیرامون آثار علامه طباطبایی، برپایی میز خدمت، برگزاری ورزش صبحگاهی و فضاسازی شهری از جمله این برنامههاست.
فرهادی خاطرنشان کرد: امید است امسال برنامههای متفاوتی را در هفته کتاب و کتابخوانی برگزار کنیم و بتوان از این طریق در راستای افزایش سرانه مطالعه در استان گام برداشت.
افزایش مشارکت شهرداری شهرکرد در تقویت فرهنگ کتابخوانی
شهردار شهرکرد نیز از آمادگی این نهاد برای تقویت فرهنگ کتاب و کتابخوانی خبر داد و گفت: در زمینه فضاسازی و نصب نمادهایی که می تواند به شهر هویت ببخشد شهرداری آماده هرگونه همکاری با ادارهکل کتابخانههای عمومی استان است.
محمد حسین واحدیان افزود: نگاه از بعد مدیریت شهری به مقوله کتاب و کتابخوانی به این صورت است که اگر بخواهیم این مهم را در جامعه ترویج دهیم باید بتوانیم همکاری و مشارکت مردم را جلب کنیم.
وی تصریح کرد: یک شهر پویا و خوب یافتنی نیست بلکه ساختی است و این مهم با همراهی مردم انجام می گیرد از همین رو راههای تقویت مشارکت مردم از اهمیت بسزایی برخوردار میشود.
شهردار شهرکرد با تاکید بر هویتبخشی برای ایجاد حس تعلق در مردم، اظهار داشت: در همین راستا باید داشتههای خود را به نسلهای جوان معرفی کنیم.
واحدیان افزود: باید اطلس فرهنگ در این خصوص تهیه شود و یا اگر وجود دارد در اختیار شهرداری شهرکرد قرار داده شود تا بر اساس این بانک اطلاعاتی بتوان طرحهای مدیریت شهری را تدوین و اجرا کرد.
وی قصه گویی و روایتگویی را از راهکارهای تقویت فرهنگ کتابخوانی در بین کودکان و نوجوانان برشمرد و گفت: قرار دادن کتاب در سبد کالایی ادارات، تجلیل از مولفان و نویسندگان و خیرین کتاب و راه اندازی کتابخانه در ادارات استان از دیگر راهکارهایی است که می توان فرهنگ کتابخوانی را در سطح جامعه ترویج داد.
به گزارش ایرنا، ۵۶ باب کتابخانه عمومی در چهارمحال و بختیاری فعال است که از این تعداد ۹ کتابخانه در مناطق روستایی استان ایجاد شده و ۶ باب کتابخانه مشارکتی است که بیشتر در زندانهای استان فعال است.
نظر شما