شاخص‌های توسعه گیاهان دارویی در فارس رضایت‌بخش نیست

شیراز- ایرنا- استاندار فارس گفت: این استان با توجه به ظرفیت هایی که در زمینه گیاهان دارویی دارد می تواند به قطب و مرکز گیاهان دارویی کشور تبدیل شود اما در حال حاضر شاخص های توسعه گیاهان دارویی در فارس رضایت بخش نیست.

محمد هادی ایمانیه روز یکشنبه در چهارمین نشست ستاد گیاهان دارویی استان در شیراز افزود: میزان کشت گیاهان دارویی در هکتار، تعداد اشتغال ایجاد شده، میزان سرمایه در گردش استان در این حوزه، حجم سرمایه گذاری در سال و صادرات، پنج شاخص و معیار بررسی پیشرفت در حوزه گیاهان دارویی است.

او ادامه داد: تاکنون در حوزه گیاهان دارویی و تقویت و توسعه زیرساخت های آن در استان اقدامات خوبی انجام شده اما با این وجود شرایط رضایت بخش نیست.

استاندار فارس اظهار داشت: ارتقاء هر کدام از شاخص‌ها در حوزه گیاهان دارویی در استان نیازمند تدبیر و ارائه خلاقیت است و لذا متولیان امر باید با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و بهره‌گیری از تجربه‌های مشابه، حول یک محور جمع شوند و دیگران را نیز با خود همراه کنند.

آمار جهانی نشان می دهد که مواد موثر بیش از ۵۰ درصد از داروهای تولید شده طبیعی است و عمدتا منشا گیاهی دارد. در حال حاضر نیز بیش از ۸۰ درصد از مردم کشورهای در حال توسعه به داروهای گیاهی وابسته هستند و کشورهای تولید کننده مواد دارویی مثل آلمان، انگلستان ، سوئیس و ژاپن، استفاده از گیاهان دارویی را در سطح وسیعی در برنامه تولید خود قرار داده اند.

استان فارس با آب و هوای گوناگون و شرایط اقلیمی مختلف بدون شک در ردیف اول مناطق تولید کننده گیاهان دارویی و فراورده های آن می تواند قرار گیرد . وجود اختلاف درجه حرارت ۵۰ درجه سانتی گراد، وجود اراضی مستعد ، کویری، کوهستانی و برخورداری از تنوع گونه های زیستی و اختصاص بسیاری از گیاهان دارویی به سرزمین ایران، همگی ویژگی هایی هستند که در مقایسه با سایر تولید کنندگان استعداد بالقوه ای را برای تولید انواع گیاهان دارویی در این استان فراهم کرده است. استفاده از این ظرفیت ها می تواند بخشی از نیاز کشور را برای نیل به اهداف یاد شده تامین نماید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha