۵۶ درصد پرونده های شوراهای حل اختلاف خراسان رضوی منجر به صلح شده است

مشهد- ایرنا- رییس توسعه حل اختلاف خراسان رضوی گفت: طی یک سال اخیر ۵۶ درصد از پرونده های وارده به شعب حل اختلاف استان منجر به صلح و سازش شده‌ و از ورود آنها به دادگستری جلوگیری به عمل آمده است.

محمود رفسنجانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن گرامیداشت سالروز تاسیس شورای حل اختلاف افزود: یکی از وظایف مهم این شوراها، تلاش برای صلح و سازش در خصوص پرونده هایی است که پس از صدور حکم قطعی از سوی مراجع قانونی وارد چرخه شورای حل اختلاف می شود.

وی ادامه داد: تلاش برای صلح و سازش پرونده های قضایی، علاوه بر این که یک اقدام خداپسندانه است موجب کاهش حجم پرونده های قضایی در مراجع ذیصلاح خواهد شد.

رییس شورای توسعه حل اختلاف خراسان رضوی با اشاره به عملکرد این شورا گفت: در ارزیابی مراکز توسعه حل اختلاف کشور، خراسان رضوی رتبه دوم در سال ۱۴۰۰ بر مبنای مدل تعالی را کسب کرده است که این موضوع نشان از تلاش و زحمات بی دریغ اعضا و کارکنان این مرکز داشته است.

رفسنجانی با بیان این که مدل تعالی از مهم‌ترین برنامه‌های زیرساختی مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه کشور است اظهار داشت:  این مدل با ۱۷۰ شاخص توانمندسازی در سال ۱۳۹۹ طراحی شد که مبنای ارزیابی دادگستری‌های استان‌ها در حوزه توسعه حل اختلاف قرار گرفت.

وی با بیان این که در مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه مدلی برای گسترش و بسط امر مصالحه، میانجگیری و داوری با عنوان مدل تعالی طراحی شده است گفت: در توسعه حل اختلاف خراسان رضوی با همت اعضا، کارکنان و صلح یاران به بیشتر شاخص‌های این مدل دست یافته ایم و موفق به کسب این رتبه شده ایم.

رییس شورای توسعه حل اختلاف خراسان رضوی گفت: طرح همیاران صلح از ابتکارهای اجرایی موفق استان است که کاهش اطاله دادرسی، کاهش بار مالی، تسریع در روند حصول نتیجه و نهادینه شدن فرهنگ صلح و سازش در جامعه از جمله مزایای شعب همیاران صلح است.

رفسنجانی با بیان این که تاکنون بیش از ۶۰۰ شعبه همیاران صلح در خراسان رضوی راه اندازی شده است افزود: همیاران در  پرونده‌های قابل گذشت می کوشند بدون دخالت دستگاه قضایی و فقط با حضور معتمدان و متنفذان، صلح و سازش را برقرار کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha