۲۲ آبان ۱۴۰۱، ۱۵:۴۲
کد خبر: 84940939
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

افزایش ۲۰ درصدی عملکرد تولیدات زراعی با کوددهی مناسب

تهران - ایرنا - رییس موسسه تحقیقات خاک و آب کشور از ساماندهی نسخه‌نویسی کودهای کشاورزی خبر داد و گفت: عملکرد تولیدات زراعی با کوددهی مناسب ۲۰ درصد افزایش می‌یابد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «هادی اسدی رحمانی» افزود: اسناد بالادست یعنی قانون افزایش بهره‌وری کشاورزی و نظام اجرایی آزمایشگاه‌های خاک‌شناسی و شرکت‌های خدمات مشاوره تصریح می‌کنند، مصرف نهاده‌هایی مانند کود و سم باید بر اساس نسخه‌نویسی باشد و این موضوع سال‌هاست که مغفول مانده است.

رییس موسسه تحقیقات خاک و آب کشور اظهار داشت: بر اساس این اسناد بالادستی، موسسه تحقیقات خاک و آب کشور و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی موظف‌اند نسخه‌نویس تربیت کنند و از این رو برگزاری دوره‌های آموزشی، محتوای آموزشی و نکات فنی را موسسه تحقیقات خاک و آب کشور و اعطای گواهی‌نامه را سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی برعهده دارد و گواهینامه نسخه‌نویسی کود با امضای این دو نهاد صادر می‌شود.

اسدی رحمانی با بیان این که ساماندهی نسخه‌نویسی کود در دستور کار قرار گرفته است، تصریح کرد: در این راستا نخستین دوره آموزشی مهارت‌محور نسخه‌نویسی کودی از ۷ تا ۱۲ آبان ماه سال جاری به مدت شش روز برگزار شد و در این دوره، برخی از شرکت کنندگان دارای آزمایشگاه خاک‌شناسی، شرکت‌های خدمات مشاوره‌ای و یا کلینیک‌های گیاهپزشکی بودند.

وی ادامه داد: افرادی که دوره نسخه‌نویسی کود را می‌گذرانند باید فارغ‌التحصیلان رشته خاک‌شناسی یا رشته‌های مرتبط مانند تولیدات گیاهی، علوم زراعی و علوم باغبانی باشند.

رییس موسسه تحقیقات خاک و آب کشور با اشاره به این که در حال حاضر حدود ۱۶۸ آزمایشگاه خاک‌شناسی در کشور فعالیت می‌کنند، گفت: این آزمایشگاه‌ها کار تجزیه خاک را انجام می‌دهند، اما تاکنون به طور سیستماتیک و علمی آزمایشگاه‌های خاک‌شناسی و شرکت‌های تولیدکننده و یا عرضه‌کننده، توصیه کودی را انجام نمی‌دادند.

وی درباره اهمیت تغذیه بهینه گیاهان و کوددهی مناسب افزود: نتایج بسیاری از پایلوت‌هایی که توسط این موسسه در مورد گندم، کلزا و ذرت انجام شده حاکی از آن است با تغذیه مناسب و متعادل می‌توان نزدیک به ۲۰ درصد عملکرد تولید را در شرایط فعلی و در اراضی آبی افزایش داد.

اسدی رحمانی خاطرنشان کرد: سال گذشته در طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور، تغذیه گیاهان را محور قرار دادند و نتایج کار نشان داد به طور میانگین عملکرد تولید گندم ۱۵۰ کیلوگرم در هر هکتار در اراضی دیم افزایش یافته است.

وی برآورد، تامین، توصیه و مصرف و کنترل کیفی را از مولفه‌های نظام کود در کشور عنوان کرد و گفت: نسخه‌نویسی جزو مولفه‌های اصلی توصیه و مصرف است.

این مسوول ابراز امیدواری کرد؛ با پیگیری تربیت نسخه‌نویس کودی در آینده نسخه‌های کودی صرفاً از طریق افرادی آموزش دیده، خبره و باتجربه ارایه شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha