به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس؛ محمدهادی ایمانیه شامگاه یکشنبه در آستانه هفته کتاب در بازدید از چاپخانه مصطفوی، کتابفروشی احمدی و پاتوق کتاب و در حاشیه حضور در جمع شماری از کتابفروشان، اظهار کرد: اخیرا با شهرداری و راه و شهرسازی توافق شد که در یکی از مناطق مرکزی شیراز و در کنار یکی از پارک ها به کتابخانه مرکزی زمینی اختصاص یابد و اجرا کار نیز توسط شهرداری انجام خواهد شد.
استاندار فارس بحث تبدیل ساختمان بلاتکلیف و بلااستفاده شهر و روستا به کتابخانه مرکزی شیراز را منتفی دانست و گفت: پیشنهاد تبدیل این ساختمان به کتابخانه مرکزی به دلیل حواشی و هزینههایی که تملک و تجهیز آن داشت، فعلا منتفی شده و موضوع در قالب پیش بینی یک زمین مناسب برای احداث ساختمان، دنبال شده است.
ایمانیه با بیان اینکه بحث تالار مرکزی هم در حال انجام است، درخصوص تعیین تکلیف ساختمان شهر و روستا و استفاده مناسب از این مکان واقع در مرکز شیراز (میدان امام حسین (ع) (فلکه ستاد))، گفت: سال ها قبل شهر و روستا توسط بانک ملی خریداری شده است، این مکان به حتم برای تبدیل به مرکزی فرهنگی مناسب است اما کاش رسانهها به عنوان نماینده افکار عمومی این موضوع را پیگیری و بانک ملی را مجاب کنند که ساختمان را برای کاربری فرهنگی به استان هدیه کند.
استاندار فارس همچنین درخصوص اشاعه فرهنگ کتابخوانی نیز گفت: هم اکنون اندکی بیش از ۲۰۰ واحد کتابخانه در فارس داریم برای اینکه زمینه افزایش این تعداد فراهم و به توسعه فرهنگ کتابخوانی هم کمک شود، پیشنهاداتی را ارائه دادهایم و قطعا حامی و همراه اجرای آنها خواهیم بود.
ایمانیه با بیان اینکه ادارات مختلف دارای کتابخانه هستند، یکی از پیشنهادها را عمومی کردن این کتابخانههای مستقر در دوایر دولتی اعم از دانشگاهها، آموزش و پرورش، سازمانها و نهادها، اعلام و اضافه کرد: یکی از پیشنهادهایی که اجرایی شده، بحث راه اندازی کتابخانه سیار برای پوشش مناطق محروم و روستایی و عشایری است.
استاندار فارس همچنین یکی از پیشنهادها را کمک به سازمانها و نهادهای دولتی برای ایجاد و افزایش ارزش افزوده از محل املاک تحت مالکیت آنها و تامین منابع مالی یا زیرساختی برای ایجاد و توسعه و تجهیز کتابخانهها دانست.
استاندار فارس در دومین روز از هفته کتاب، با حضور در کتابفروشی پاتوق کتاب در نشستی با نمایندگان کتابفروشان این کلانشهر، ضمن آشناشدن با موانع و مشکلات و دغدغههای این فعالان حوزه فرهنگی، نسبت به همراهی با آنان در راستای حل مشکلات، قول همکاری داد.
ایمانیه همچنین درخصوص آخرین کتابی که خوانده یا در دست مطالعه دارد، گفت: هم اکنون کتاب "سه حبه قند" را در دست مطالعه دارم؛ البته از گذشته دور تا امروز، هر شب را با مطالعه کتاب به پایان میبرم.
در این بازدید استاندار فارس با همراهی حمیدرضا قانعی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، ضمن حضور در جمع نمایندگان کتابفروشیهای شیراز از جمله کتاب فروشی احمدی و پاتوق کتاب و چاپخانه مصطفوی، با مسائل و مشکلات و دغدغههای آنان آشنا شده و وعدههایی نسبت به رسیدگی به مباحث مطروحه و کمک برای رفع موانع و مشکلات، داد.
برای رشد فرهنگ جامعه از کتاب و کتابخوانی حمایت کنیم
استاندار فارس که به پاسداشت آغاز هفته کتاب از برخی چاپخانهها و کتابفروشیها بازدید کرد معتقد است که اگر می خواهیم فرهنگ این جامعه رشد کند باید از کتاب، کتابفروشی، کتابخوانی، نشر کتاب، توزیع کتاب و هر چیزی که به کتاب برمی گردد حمایت کنیم.
ایمانیه در حاشیه بازدید از کتابفروشی احمدی اظهار کرد: اخیرا به کسانی که کتاب هدیه می دهم می پرسم که در طول چه زمانی کتاب را تمام می کند و به کسانی که کتاب می دهم بعد از چند هفته موضوع و بخش هایی از کتاب را امتحان و سوال می کنم. اگر می خواهیم فرهنگ این جامعه رشد کند باید از کتاب، کتاب فروشی، کتابخوانی ، نشر کتاب ،توزیع کتاب و هر چیزی که به کتاب برمی گردد حمایت کنیم.
استاندار فارس ادامه داد: اگر از من بپرسید که یکی از سرمایه های زندگی تان چیست مطمنا می گویم، کتاب است.
ایمانیه در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین کتابی که خوانده اید، گفت: کتاب «چند حبه قند» را در دست مطالعه دارم؛ که مربوط به خاطرات خانم رفعت السادات نعمت اللهی، از پرستارانی که در زمان دفاع مقدس جزو افتخارات استان فارس محسوب می شوند.
وی افزود: در این کتاب این پرستار خاطرات زندگی خود را که از قبل انقلاب شروع می شود و نوع نگاه و فشاری که روی وی بوده است را بازگو می کند و در بخشی هایی از کتاب به چگونگی منع او از ورود به دانشگاه به دلیل داشتن حجاب و تهدید به اخراج شدنش می گوید.
ایمانیه ادامه داد: این کتاب در خصوص مقاومت های این بانوی شیرازی است و مبارزات وی در این راستا بوده که پیشنهادم به جوان ها این است که این کتاب را مطالع کنند تا بدانند که چگونه و با چه زحمتی این فرهنگ حفظ شده است.
استاندار فارس اظهار کرد: زمانی که در دانشگاه علوم پزشکی حضور داشتم، اتاقچه ای داشتم و بر این باور بودم که هدیه ام به دانشگاه و دانشگاهیان کتاب باشد .براساس نوع نگاه و سلیقه این کتاب ها را انتخاب می کردم و گاهی ۱۰ تا ۲۰ کتاب را روی میز قرار می دادم و از آنها می خواستم که یکی را انتخاب کنند.
استاندار فارس همچنین با همراهی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان میهمان چاپخانه مصطفوی شد.
جعفر مصطفوی، مدیر چاپخانه مصطفوی درباره فعالیت این چاپخانه در جریان تاریخی انقلاب اسلامی گفت: در آن زمان با اوج گرفتن مبارزات انقلابیها آثار شهید دستغیب و رساله علما را چاپ میکردیم و چاپ آثار و رساله علما با اوج گرفتن مبارزات انقلابیون شدت میگرفت.
این چاپخانهدار شیرازی عنوان کرد: همزمان با شروع جرقههای انقلاب گرایش مردم به خواندن کتابهای مذهبی، دینی و رساله علما بیشتر میشد. بنابراین، اصحاب قلم، ناشران و چاپخانهداران میکوشیدند به این نیاز مردم پاسخ دهند.
مدیرمسوول انتشارات ادیب مصطفوی ادامه داد: در آن دوران چاپ کتاب از تکنولوژیهای امروزی برخوردار نبود. ما مجبور بودیم کتابها را پس از حروفچینی، با چاپ سربی به مرحلهای برسانیم و پس از عکسبرداری از آن به طور افست، کتابها را چاپ و تکثیر کنیم.
مدیر چاپخانه مصطفوی بیان کرد: در دوران انقلاب مردم علاقهویژهای به خواندن و در اختیار داشتن رسالههای تمام علما، آثار شهیدان دستغیب و محلاتی را داشتند. بنابراین، در این زمان شاهد تولید کتابهای دینی و مذهبی با شمارگان بیش از سی هزار نسخه بودیم.
وی افزود: از جمله کتابهای پرطرفدار چاپخانه مصطفوی و نشر ادیب مصطفوی میتوان به کتابهای خضر وادی دهم، مکتوبات سلمان فارسی، شکرانه عشق و تمام آثار شهید دستغیب اشاره کرد. پیش از وقوع انقلاب اسلامی تا چند سال پس از آن مرحوم سید محمد هاشم دستغیب، فرزند شهید آیتالله دستغیب برای چاپ و نشر آثار و اندیشههای پدرشان با ما همکاریهای زیادی میکرد و دست نوشتههای وی را به چاپخانه مصطفوی میآورد.
مصطفوی یادآور شد: چاپخانه مصطفوی صدها سال پیش فعالیت خود را آغاز کرد و از آن دوران تاکنون کتابهای مهم و متعددی در موضوعات ادبی، علمی، اجتماعی، هنری، دینی و مذهبی روانه بازار کتاب کرده است که اکنون نسخههایی از آنها در کتابخانههای بزرگ کشور موجودند.
۲۴آبانماه به عنوان روز کتاب و کتابخوانی در تقویم رسمی کشور ثبت شده است.
به گزارش ایرنا؛ طرح تالار مرکزی شیراز در زمینی به مساحت ۱۸هزار مترمربع و با طراحی زیربنای ۲۰ هزار مترمربع در محل ساختمان قدیمی سیلوی شهر قرار دارد.پروژه تالار مرکزی شیراز برای اولین بار در سال ۱۳۹۰ کلنگزنی شد. برای این مجموعه سالن همایش دو هزار نفری با زیربنای چهار هزار مترمربع، گالری نمایش آثار هنری، اتاق مخصوص تمرین موسیقی و تئاتر، کارگاه ساخت دکور، کتابخانه تخصصی و فضای نگهداری ادوات موسیقی در نظر گرفته شده است و در زمان ساخته شدن، بزرگترین مجموعه فرهنگی شیراز خواهد بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ۲۲ مهرماه ۱۴۰۰ در سفر استانی دولت به فارس، نوید در نظر گرفتن اعتبارات برای آغاز عملیات عمرانی و تکمیل تالار مرکزی شیراز را داد.وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی در جریان سفر هفته گذشته خود به شیراز نیز از پروژه تالار مرکزی استان فارس بازدید کرد. اسماعیلی در حاشیه این بازدید ضمن اشاره به اهتمام دولت مردمی بر تکمیل پروژه های نیمه تمام نسبت به تامین بودجه مناسب برای شتاب بخشی به روند تکمیل این پروژه تاکید کرد.
استاندار فارس نیز پیش تر با اشاره به پیشرفت ۳۵ درصدی این پروژه و قول مساعد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حمایت از احداث این تالار گفت: بر این اساس مقرر گردیده که به مدت چهار سال هر سال ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار به این پروژه تخصیص داده شود.
ایمانیه افزود: علاوه بر این ۴۰۰ میلیارد تومان، از محل صندوق مسئولیت اجتماعی نیز کمکهایی به این پروژه خواهد شد تا در کمتر از چهار سال شاهد بهرهبرداری از این پروژه باشیم.
نظر شما