به گزارش روز دوشنبه خبرنگار ورزشی ایرنا، با صعود ۶ کشور آسیایی ایران، عربستان، ژاپن، کرهجنوبی، استرالیا و قطر بهعنوان میزبان به جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، شانس این قاره برای کسب نتایج استثنایی در این دوره افزایش یافته است.
با نزدیکشدن به ساعات آغازین جام جهانی قطر ۲۰۲۲ و اعلام اسامی شش تیم آسیایی شرکتکننده، سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا به معرفی هر یک از این تیمها، شیوه بازی و پیشبینی نتایج آنها پرداخت که امروز نوبت به ایران در این مجموعه رسید.
این تارنما نخست به تاریخچه حضور ایران در جام جهانی پرداخت و نوشت: در میان اعضای فعلی کنفدراسیون فوتبال آسیا، ایران اولین کشور از آسیای مرکزی بود که در جام جهانی فوتبال حاضر شد که در سال ۱۹۷۸ آرژانتین با هدایت سرمربی افسانهای این تیم یعنی حشمت مهاجرانی رقم خورد.
تساوی مهم یک بر یک مقابل اسکاتلند از شگفتیهای این جام بود که به تیتر اخبار تبدیل شد؛ اما پس از آن، شاهد یک غیبت ۲۰ساله ایران در جام جهانی بودیم تا اینکه تیم ملی ایران در سال ۱۹۹۸ باقدرت به جام جهانی در فرانسه بازگشت و ایالات متحده را در یک رویارویی تاریخی شکست داد و اولین پیروزی خود را در جام جهانی ثبت کرد.
حضور ایران در جام جهانی ۲۰۰۶ هم تکرار شد که یک رقابت ترکیبی باعث شد که آنها از تساوی مقابل آنگولا یک امتیاز کسب کنند؛ اما در سال ۲۰۱۴، نسل جدیدی از راه رسید و ایران به ستون اصلی جام جهانی تبدیل شد تا آنجا که برای اولینبار در تاریخ خود سه دوره متوالی (۲۰۱۴، ۲۰۱۸، ۲۰۲۲) به جام جهانی راه یافت.
کنفدراسیون فوتبال آسیا تأکید کرد: رویای ایران در ششمین حضور خود در جام جهانی در قطر شکستن سد مرحله گروهی برای اولینبار در تاریخ است.
کیروش تیم ایران را به سختترین تیمها تبدیل کرد
کنفدراسیون فوتبال درباره سرمربی تیم ملی فوتبال ایران هم نوشت: احیای ایران بهعنوان یکی از قدرتهای اصلی فوتبال آسیا در دهه گذشته را میتوان تا حد زیادی مدیون یک مرد؛ یعنی کارلوس کیروش سرمربی سابق رئالمادرید و پرتغال که در سال ۲۰۱۱ این پست را بر عهده گرفت و طی هشت سال، این تیم را به یکی از سختترین تیمها تبدیل کرد.
کیروش که پس از شکست ۳ بر صفر ایران مقابل ژاپن در نیمهنهایی جام ملتهای آسیا ۲۰۱۹ از ایران جدا شد، در شهریور سال جاری دوباره بهعنوان سرمربی انتخاب شد؛ این امر به این معنا بود که او برای سومین بار متوالی هدایت تیم را در جام جهانی فوتبال برعهده خواهد داشت.
کیروش که در میان هواداران تیم ملی بسیار محبوب است دارای شخصیت کاریزماتیک و رهبر گونه است که روحیه جنگندگی، تمرکز بر اتحاد و بازیسازی او بسیار پررنگ است.
شیوه بازی تیم ملی ایران ۴.۳.۳
تارنمای کنفدراسیون فوتبال آسیا در بخشی دیگر به شیوه بازی تیم ملی ایران اشاره و خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم از یک ویژگی مشخص تیم ایران در دوران کیروش نام ببریم باید به دفاع غیرقابلنفوذ آنها اشاره کنیم. ایران با سرمربیگری کیروش قبل از شکست ۳ بر صفر مقابل ژاپن که پایان اولین دوره سلطنت او بود، در پنج بازی جام ملتهای آسیا حتی یک گل دریافت نکرد. در واقع رکورد او در مسابقات بینالمللی با تیم ملی ایران، ۱۰ بازی گل نخورده در ۱۶ مسابقه است.
پیشبینی میشود ترکیب تیم ملی ایران در جام جهانی قطر زیر نظر کیروش، ۴.۳.۳ با سعید عزتاللهی که خط هافبک را تقویت میکند باشد یا با یک هافبک دفاعی دوم همکاری میکند یا با دو بازیکن باکس به باکس که در هر دو مرحله بازی را حمایت میکنند.
ضمن اینکه مثلث علیرضا جهانبخش، سردار آزمون و طارمی اغلب بار هجومی را به دوش میکشند و بهندرت از مدافعان کناری خواسته میشود تا در مناطق هجومی حمله کنند.
بازیکنان اصلی تیم ملی ایران
کنفدراسیون فوتبال آسیا در ادامه این گزارش درباره ترکیب بازیکنان اصلی ایران نوشت: مثلث هجومی جهانبخش، آزمون و طارمی با ارزشترین دارایی ایران هستند؛ اما فراتر از آنها، تعدادی دیگر از بازیکنان برای تیم ملی آن هم در این جام جهانی که باید طلسمهای زیادی شکسته شود، حیاتی خواهد بود.
علیرضا بیرانوند پس از انتصاب مجدد کیروش، موقعیت خود را بهعنوان شماره یک تیم بازیابی کرد و آماده است تا درخشش خود را در سال ۲۰۱۸ تکرار کند؛ آنجا که پنالتی کریستیانو رونالدو را مهار کرد.
احسان حاجصفی بهعنوان کاپیتان یکی از وفادارترین ستونهای کیروش است؛ تجربه و انعطافپذیری او باعث میشود که نقش مهمی چه در دفاع چپ، هافبک میانی و بال چپ ایفا کند.
در صورتیکه ایران به بازیکنان نفوذی نیاز داشته باشد، کیروش میتواند به بازیکنانی مانند سامان قدوس، کریم انصاریفرد یا وحید امیری روی بیاورد. حداقل بازی یکی از آنها در هر بازی از روی نیمکت شروع میشود.
اما به طور کلی یکی از ویژگیهای تیم فعلی ایران تکیه بر تجربه است به این معنی که فضای کمی برای بازیکنان جوان در ترکیب اصلی وجود دارد. یکی از مدعیان حضور در این تیم، اللهیار صیادمنش مدافع هال سیتی بود؛ اما مصدومیت در ابتدای فصل باعث شد او از جام جهانی فوتبال غایب شود.
ابوالفضل جلالی مدافع چپ با ۲۴ سال سن جوانترین بازیکن فعلی تیم است. این بازیکن تیم استقلال اولین بازی خود را در سال ۲۰۲۱ و در پیروزی ۳ بر صفر مقابل سوریه در مسابقات انتخابی آسیا انجام داد و سه بازی برای تیم ملی انجام داده است. جلالی در مقایسه با رقبای خود یعنی حاج صفی و میلاد محمدی به ترتیب ۳۲ و ۲۹ساله، این شانس را دارد که سالهای آینده خود را بهعنوان مدافع چپ ایران معرفی کند.
برنامه بازیهای ایران بهوقت محلی
۲۱ نوامبر: انگلیس - ایران - ورزشگاه بینالمللی خلیفه، دوحه (۱۶:۰۰)
۲۵ نوامبر: ولز - ایران - ورزشگاه احمد بن علی، الریان (۱۳:۰۰)
۲۹ نوامبر: ایران - آمریکا - ورزشگاه الثومه دوحه
نظر شما