توافق  برزیل، اندونزی و کنگو برای حفاظت از محیط زیست

تهران – ایرنا –سه کشور برزیل، اندونزی و کنگو توافق کردند که درباره یک «ساز و کار تأمین مالی» برای حفاظت از محیط زیست همکاری کنند.

به گزارش ایرنا به نقل از نیویورک تایمز، سه کشوری که بیش از نیمی از جنگل‌های بارانی استوایی جهان را در خود جای داده‌اند - برزیل، اندونزی و جمهوری دموکراتیک کنگو - متعهد شده‌اند که با هم همکاری کنند تا یک «ساز و کار تأمین مالی» ایجاد کنند که می‌تواند به حفظ جنگل‌ها کمک کند و به تنظیم وضعیت زمین، آب و هوا و نگهداری انواع حیوانات، گیاهان، پرندگان و حشرات، کمک کند.

در این توافق که روز دوشنبه اعلام شد و توسط وزرای سه کشور امضا شد، آمده است که آنها در زمینه مدیریت و حفاظت پایدار، احیای اکوسیستم‌های حیاتی و ایجاد اقتصادهایی که سلامت مردم و جنگل‌ها را تضمین می‌کند، همکاری خواهند کرد.

این طرح به خودی خود پشتوانه مالی ندارد و بیشتر یک فراخوان برای اقدام محسوب می شود تا یک راهبرد برای چگونگی دستیابی به اهدافش.

این اعلامیه در حالی منتشر می شود که لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهور منتخب برزیل، این هفته برای نشست تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد، معروف به COP۲۷، به شرم الشیخ مصر سفر می کند.

لولا قرار است روز چهارشنبه در مجمع سخنرانی کند. او قول داده است که به جنگل زدایی در آمازون پایان دهد، یکی از شعارهای انتخاباتی وی که باعث شکست رقیببش، ژایر بولسونارو، شد. لولا دی ماه کار رسمی خود را شروع خواهد کرد؛ اما تصمیم گرفت در مذاکرات آب و هوای مصر حضور یابد، جایی که انتظار می رود از او استقبال گرمی شود.

لولا همچنین قول داده است که اختیارات بیشتری به بومیان بدهد و برزیل را بار دیگر به رهبر محیط زیست در صحنه جهانی تبدیل کند.

اما عملی شدن وعده های وی سخت به نظر می رسد. برزیلی ها محافظه کارترین کنگره این کشور از زمان پایان یک دیکتاتوری نظامی در اواخر دهه ۱۹۸۰ را دارند. برخی از شدیدترین منتقدان لولا از آمازون هستند، جایی که رهبران محلی که از اجرای ضعیف قوانین زیست محیطی در زمان بولسونارو سود برده بودند، به پیروزی او اعتراض کردند.

توافقی که روز دوشنبه اعلام شد می‌گوید که کشورها برای «سرمایه گذاری برای کاهش جنگل‌زدایی» تلاش خواهند کرد. این گزارش نمی‌گوید چه کسی یا چه ارگانی پرداخت‌ها را انجام می‌دهد، اما بر اساس ابتکارات قبلی مانند یک برنامه پرداخت شاخص با حمایت سازمان ملل متحد است که به کشورها برای دست نخورده نگه داشتن جنگل‌ها پاداش مالی می‌دهد. هر سه کشور جنگل های بارانی خود را با چندین همسایه خود شریک هستند.

توافق  برزیل، اندونزی و کنگو برای حفاظت از محیط زیست

یوآخیم لتی، وزیر محیط زیست برزیل، گفت که هدف از این قرارداد همکاری جذب سرمایه گذاران خصوصی است که در ازای تضمین در برابر جنگل زدایی پول بدهند.

وی گفت: مهم‌ترین نکته این است که می‌توانیم گروهی برای ارائه حداقل استانداردهای دارایی پوشش گیاهی بومی کشورها و روشی برای شناسایی و پرداخت بهای این دارایی ایجاد کنیم.

طبق گزارش موسسه ملی تحقیقات فضایی برزیل، جنگل های بارانی آمازون به تنهایی بیش از ۱۳۰۰۰ مایل مربع از پوشش درختی خود را بین سال های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ از دست داده است.

اما بر اساس گزارش ماه اردیبهشت موسسه منابع جهانی، در اندونزی، از بین رفتن جنگل ها در سال گذشته نسبت به سال ۲۰۲۰ یک چهارم کاهش یافته است. این پنجمین سال متوالی بود که جنگل زدایی اندونزی کاهش یافت. اما جنگل‌زدایی در جمهوری دموکراتیک کنگو که سال گذشته ۱.۲ میلیون هکتار را از دست داد، ادامه دارد. علت عمده آن پاک‌سازی زمین برای کشاورزی در مقیاس کوچک و تولید زغال چوب است.

در نشست سال گذشته آب و هوا در گلاسکو، ۱۴۱ کشور، از جمله برزیل و جمهوری دموکراتیک کنگو، متعهد شدند که جنگل‌زدایی را تا سال ۲۰۳۰ متوقف و معکوس کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha