رفع تداخل۵۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی مازندران انجام شد

ساری- ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران ،سنددار کردن اراضی کشاورزی را اولویت مهم وزارت جهاد کشاورزی دولت سیزدهم عنوان کرد و گفت: تاکنون رفع تداخلات۵۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان در قالب ۶۰ بلوک انجام شد.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاورزی مازندران ،حسن عنایتی کلیجی در جلسه کمیسیون رفع تداخلات اراضی استان افزود:  بستر تولیدات کشاورزی استان بسیار مهم است که متاسفانه دستخوش فراوانی شد ،به طوری که دامنه اراضی کشاورزی مازندران به غیر کشاورزی افزایش پیدا کرده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: امنیت غذایی مهمترین مولفه کشور است و استان های شمالی جزو استان های مهم در تامین غذا هستند و سازوکارهای فراوانی برای حفظ بستر تولید باید بکارگیری شد  تا پایداری تولید را داشته باشیم.

عنایتی به هویت اراضی کشاورزی مازندران اشاره کرد و گفت: بعد از جریانات اصلاحات ارضی، اراضی ما بدون هویت است و برای اینکه به حوزه زمین هویت دهیم باید به سندار کردن اراضی کشاورزی بپردازیم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: با برگزاری جلسه کمیسیون رفع تداخلات اراضی باید بتوانیم سنددار کردن اراضی کشاورزی را تسریع کنیم.

عنایتی با بیان اینکه برنامه داریم طی دو سال رفع تداخلات اراضی کشاورزی استان را به سرانجام برسانیم ، گفت: تاکنون ۵۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی در قالب ۶۰ بلوک رفع تداخلات انجام شد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی باید کشاورزان را نسبت به انجام رفع تداخلات آگاه کند.

 رفع تداخلات اراضی به عبارتی اختلافات بین دولت و کشاورزان در مورد تداخل اراضی ملی، دولتی و مستثنیات یکی از مسائل مهم در حوزه مدیریت زمین کشور است.

استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند. در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.

مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون و ۵۰۰هزار تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد، ظرفیت این شرایط در حالی است که تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالش‌های مهم این استان محسوب می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha