محمدرضا قهرمانیان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از این تعداد؛ ۱۲ اثر غیرمنقول شامل بناها و محوطه های تاریخی و ۶ اثر طبیعی شامل درختان کهنسال است.
وی تصریح کرد: پرونده میراث طبیعی استانها به شورای ملی ثبت آثار ارسال می شود و با بررسی و تصویب شرایط و ارزش ثبت آثار در چهار حوزه آثار غیرمنقول، منقول، طبیعی و ناملموس در فهرست ملی ثبت می شود.
معاون فرهنگی اداره کل میراث خراسان شمالی ادامه داد: کمیته مورد نظر تاکنون برگزار نشده است و تا پایان امسال ثبت ملی آثار اعلام خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی در این استان شناسایی شده که از این تعداد ۷۰۰ اثر تاریخی، طبیعی، ناملموس و منقول ثبت آثار ملی کشور شده است.
قهرمانیان عنوان کرد: از باب تکثر و تنوع آثار تاریخی در سطح بالایی قرار داریم و حوزه بناهای تاریخی، کاروانسراها، راهدارخانهها، آبانبارها، کانالهای آب، خانهها و قلعههای تاریخی متعددی در استان وجود دارد.
خراسان شمالی با داشتن هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده در شمال شرق کشور قرار دارد و سالانه پذیرای میلیون ها مسافر، گردشگر و زائر امام هشتم (ع) است که از این خطه گذر می کنند.
۷۴۵ اثر از استان خراسان شمالی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده که این تعداد آثار شامل ۵۲۵ اثر تاریخی، ۵۳ اثر طبیعی و ۱۴۱ اثر ناملموس و ۲۶ اثر منقول تاریخی است.
نظر شما