تردد کاروانی زائران عتبات عالیات  از مرز رسمی خسروی از سر گرفته شد

قصرشیرین- ایرنا- تردد کاروانی زائران عتبات عالیات پس از ۹ سال وقفه امروز دوشنبه ۳۰ آبان ماه از مرز رسمی خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین استان کرمانشاه آغاز شد.

سرپرست فرمانداری قصرشیرین روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امروز در اولین گروه از عزیمت کاروانی زائران ۸۰ نفر در قالب ۲ کاروان زیر نظر سازمان حج و زیارت که مربوط به استان کرمانشاه هستند از مرز خسروی عازم عراق شدند.

«محمد حیدری» افزود: ساعات مجاز خروج از مرز رسمی خسروی به عراق روزانه از هفت صبح تا پنج عصر است و در این ساعات زائران می توانند با داشتن گذرنامه معتبر از این مرز به عراق سفر کنند.

تردد کاروانی زائران عتبات عالیات پس از ۹ سال وقفه از مرز رسمی خسروی آغاز شد

وی اظهار داشت: زائران قرار است در مسیر رفت یا برگشت از عتبات عالیات حتما یک شب را در قصرشیرین اقامت داشته باشند که این به رونق اماکن اقامتی این شهرستان کمک می کند.

سرپرست فرمانداری قصرشیرین در ادامه گفت: ۵۸ گیت ورود و خروج و داشتن امکانات بسیار عالی در مجموع پایانه بین المللی مرز خسروی و همچنین داشتن راه دسترسی مناسب و وجود اماکن اقامتی بسیار مناسب با ظرفیت یک هزار و ۵۰ تخت از مجموعه شرایطی است که برای رفاه زائران عتبات عالیات فراهم شده است.

حیدری با اشاره به ایام اربعین امسال نیز توضیح داد:بیش از ۵۵۰ هزار نفر زائر در اربعین امسال از مرز خسروی برای عزیمت به عراق و بازگشت به کشورمان تردد کردند که در مجموعه بررسی های انجام شده و نظرخواهی صورت گرفته بیشترین رضایت نسبی زائران از مرز خسروی در بین مرزهای ۶ گانه عبوری برای تردد زائران بود.

لرستانی نماینده حج و زیارت قصرشیرین نیز در حاشیه اعزام اولین گروه از کاروان زائران به عتبات عالیات به خبرنگار ایرنا گفت: خسروی قدیمی ترین و اصلی ترین و مناسب ترین مرز برای تردد زائران است که امروز پس از ۹ سال وقفه به دنبال بسته شدن مرز در خرداد ماه سال ۹۲ شاهد اعزام اولین گروه از کاروان زائران به عتبات عالیات است.

مرز رسمی خسروی در خرداد ماه سال ۹۲ به دنبال حمله انتحاری در مسیر اتوبوس های زائران ایرانی در منطقه شهربان در نزدیکی شهر المقدادیه در ۹۰ کیلومتری شمال عراق بسته شد که در نتیجه این عملیات تروریستی ۴۳ تن از زائران ایرانی مجروح و شهید شدند.

اکنون پس از ۹ سال با مجاهدت های سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و تلاش نیروهای نظامی و امنیتی و همکاری کشور عراق و تلاش ها و رایزنی های انجام شده و همت جهادی مردم و مسوولان و تلاش نیروهای امنیتی مرز خسروی یکی از امن ترین مسیرهای تردد زائران برای عزیمت به عتبات عالیات است که در اربعین امسال بیش از ۵۵۰ هزار نفر از زائران کشورمان از این مسیر عازم کربلای معلی شده و به کشورمان بازگشتند.

مرز خسروی اکنون آماده است تا به روزهای طلایی خود که تنها مسیر برای عزیمت زائران به عراق بود برگردد و اکنون خسروی با زیرساخت های مناسب آماده حضور زائران به صورت انفرادی و کاروانی و همچنین مسیری امن و مطمئن برای حضور زائران عراقی جهت عزیمت به کشورمان است.

تردد کاروانی زائران عتبات عالیات پس از ۹ سال وقفه از مرز رسمی خسروی آغاز شد

مدیرکل حج و زیارت کرمانشاه نیز پیش تر در دیدار کارگزاران زیارتی استان با استاندار که در سالن جلسات استانداری گفت: برای هر هفته اعزام ۱۰ کاروان ۴۰ نفره در دست اقدام قرار گرفته است که هزینه سفر به عتبات عالیات با محاسبه حمل و نقل و هتل درجه یک، بین چهار تا پنج میلیون تومان برای هر نفر است.

«سعید کریمی‌خو» افزود: برای کاهش این قیمت با طرفین عراقی در حال مذاکره و رایزنی هستیم هرچند آن ها مبلغ بیشتری را مطالبه کرده اند.

وی از وجود ۲۱ دفتر زیارتی در استان خبر داد و گفت: ۱۷ دفتر در شهر کرمانشاه و چهار دفتر نیز در شهرستان های کنگاور، سنقروکلیایی، جوانرود و اسلام آبادغرب قرار دارد.

خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha