همکاری های آموزشی و تحقیقاتی هلال‌احمر و پلیس برای کاهش تصادفات جاده‌ای

تهران- ایرنا- معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر از همکاری این جمعیت با پلیس راهور برای آموزش همگانی مردم و آموزش‌ متقابل نجاتگران هلال احمر و کارکنان پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا برای کاهش تصادفات جاده‌ای خبر داد.

به گزارش ایرنا از جمعیت هلال احمر، پیمان صابریان معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر و سرهنگ سیروس حسن‌زاده سرپرست معاونت اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور درباره جزئیات همکاری هلال احمر و پلیس راهور برای افزایش آمادگی مواجهه با تصادفات رانندگی و حوادث ترافیکی برنامه‌ریزی کردند.

به گفته پیمان صابریان، این همکاری در سه حوزه آموزش تخصصی نجاتگران هلال احمر و کارمندان راهور در مواجه با حوادث ترافیکی، آموزش همگانی مردم و پژوهش‌های لازم در راستای پیشگیری و کاهش تصادفات رانندگی است.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر توضیح داد: هلال احمر سال‌هاست که وظیفه حاکمیتی پاسخ به تصادفات جاده‌ای را پذیرفته است و پایگاه‌های امداد و نجات جاده‌ای سازمان امداد و نجات این جمعیت به صورت شبانه‌روزی و در چند شیفت متشکل از تیم‌های عملیاتی، جان مصدومان حوادث ترافیکی را نجات می‌دهد. از طرفی پلیس راهور نیز در جاده‌های کشور مشغول فعالیت است و تجمیع و تحلیل تجارب این دو نهاد می‌تواند گام موثری در پیشگیری از تصادفات رانندگی و پاسخ سریع و مناسب در هنگام وقوع حوادث ترافیکی باشد.

نجاتگران هلال احمر از پلیس چه می‌آموزند؟

صابریان ادامه داد: در پاسخ به تصادفات جاده‌ای، قرار است نجاتگران هلال احمر مواردی همچون مسائل حقوقی و آشنایی با مقررات و تثبیت ایمن صحنه حادثه در جاده‌های پرتردد را از پلیس راهور بیاموزند و در مقابل کارکنان راهنمایی و رانندگی نیز مواردی مثل کمک‌های اولیه، احیای قلبی و ریوی و رهاسازی ایمن مصدومان از خودروهای حادثه دیده با مربیگری هلال احمر را آموزش ببینند تا با این هم‌افزایی پوشش بهتری برای پاسخ سریع و مناسب به حوادث جاده‌ای برقرار شود.

وی افزود: اداره کل پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر می‌تواند در کنار دفتر تحقیقات پلیس، آمار و اطلاعاتی را که از وضعیت ترافیک جاده‌ها، حجم و شکل تصادفات و عملیات‌های جست‌وجو و نجات جاده‌ای در حوادث رانندگی به دست می‌آید؛ در کنار هم قرار داده و با تجزیه و تحلیل این آمارها در پیشگیری از وقوع حوادث و پاسخ سریع و مناسب به تصادفات جاده‌ای نقش موثری بازی کنند.

آموزش همگانی مواجهه با مخاطرات از وظایف اساسنامه‌ای جمعیت هلال احمر است. از آنجایی که در کشور ما آمار تلفات تصادفات جاده‌ای به تعداد کشته شدگان در سوانح طبیعی مثل سیل و زلزله پهلو می‌زند؛ ساختارهای مختلف آموزش عمومی هلال‌احمر پس از امضای توافق نامه بین پلیس راهور و این جمعیت در اختیار آموزش‌های پیشگیری از حوادث رانندگی و افزایش فرهنگ ترافیکی قرار خواهد گرفت.

صابریان افزود: این ساختارها شامل آموزش‌های آنلاین در سایت خادم (خانواده آماده در مخاطرات) و آموزش‌های حضوری امدادگران و عموم مردم در شعب هلال‌احمر و خانه‌های هلال شهری، روستایی و عشایری است.

به گزارش ایرنا، سردار کمال هادیانفر رئیس پلیس راهور فراجا ۱۸ مهر سال جاری، عوامل انسانی، وسیله نقلیه و راه را سه عامل اصلی تصادفات در ایران دانست و گفت که عامل انسانی مهم‌ترین عامل تلقی می‌شود.

وی افزود: در تصادفات درون شهری ۲۶ درصد عدم توجه به جلو، ۲۷ درصد عدم رعایت حق تقدم، هشت درصد عدم توانایی در کنترل وسایل نقلیه، چهار درصد انحراف به چپ، ۹ درصد تغییر مسیر ناگهانی و چهار درصد سرعت غیر مجاز است.

رئیس پلیس راهور اضافه کرد: در تصادفات برون شهری عدم توجه به جلو ۴۰ درصد، عدم رعایت حق تقدم ۱۱ درصد، عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه ۱۲ درصد، انحراف به چپ ۱۲ درصد، تغییر مسیر ناگهانی چهار درصد و سرعت غیر مجاز ۱۰ درصد است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha