هادی پویا روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به دنبال آزاد سازی نرخ ارز ترجیحی قیمت نهاده های دامی در سال جاری ۲ برابر افزایش یافت ولی قیمت دام اعم از سبک و سنگین هیچ تفاوتی نکرد که این مساله موجب افزایش هزینه های تولید و مشکلات اقتصادی برای عشایر شهرستان خواف شده است.
وی با اشاره به این که هزینه تولید هر کیلوگرم دام زنده یک میلیون و ۳۰۰ هزار ریال است ادامه داد: افزایش قیمت نهاده های دامی، استمرار خشکسالی و کمبود علوفه در مراتع برای تغذیه دامها موجب ایجاد مشکلات مضاعفی برای عشایر شهرستان خواف شده و توجه بیشتر مسوولان ذیربط به حمایت از عشایر ضروری است.
مدیر امور عشایر خواف گفت: برای کاهش تبعات این معضل، هفت هزار تن نهاده دامی یارانه دار از ابتدای امسال تاکنون بین عشایر این شهرستان توزیع شد.
پویا همچنین از پرداخت ۲۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات کم بهره از محل اعتبارات ویژه خشکسالی با کارمزد چهار و ۱۰ درصد از ابتدای امسال تاکنون به عشایر این منطقه خبر داد.
وی اضافه کرد: برای تامین آب شرب عشایر در نقطه صفر مرزی سیرخون خواف که با توجه به موقعیت آن امکان تردد عشایر در آن منطقه وجود ندارد، هفت کیلومتر خط انتقال آب با اعتبار ۵۰ میلیارد ریال طی امسال اجرا شد که بعد از نصب دستگاه پمپاژ در آینده نزدیک مشکل تامین آب عشایر این منطقه کاهش می یابد.
مدیر امور عشایر خواف گفت: به دلیل کمبود منابع آبی، به عشایر ساکن در روستای نهور بخش سنگان شهرستان خواف با تانکر سیار آب رسانی می شد که امسال با همکاری امور آب و فاضلاب این شهرستان با ساخت خط انتقال به طول ۱۷ کیلومتر و احداث ایستگاههای پمپاژ ، عشایر این منطقه از آب شرب پایدار و سالم برخوردار شدند.
پویا یکی از تنگناهای عشایر ساکن در روستاهای چاه زول و ده خطیب خواف را افت فشار برق ذکر کرد و گفت: طرح تقویت برق رسانی در این مناطق با اعتبار ۱۲ میلیارد ریال در حال اجراست همچنین برای تامین زیرساختهای تامین برق شهرکهای عشایر نشین در مناطق نهور، بنیاباد و کال شور شهرستان خواف ۱۲ میلیارد ریال اعتبار از ابتدای امسال اختصاص یافت.
وی اضافه کرد:بهسازی و آسفالت ۱۶ کیلومتر از محورهای مواصلاتی تردد عشایر این شهرستان در محدوده روستاهای چاه زول و نهور شهرستان خواف طی سال جاری در دستور کار قرار گرفت که تاکنون هشت کیلومتر آن زیرسازی و بیش از یک کیلومتر آن آسفالت شده و بقیه در دست انجام است.
مدیر امور عشایر خواف گفت:ساخت باسکول برای ارزیابی دقیق میزان نهاده های دامی عشایر خواف همواره به عنوان یک نیاز احساس می شد و ۲ باسکول ۶۰ تنی نهاده ها در روستاهای چاه زول و بنیاباد احداث و راه اندازی شد.
شهرستان خواف با برخورداری از هشت هزار و ۴۰۰ خانوار عشایر بیشترین میزان عشایر را در بین شهرستانهای عشایر خیز استان خراسان رضوی به خود اختصاص داده است.
مرکز شهرستان ۱۵۰ هزار نفری خواف در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد و جنوب استان خراسان رضوی قرار دارد.
نظر شما