عسگر کاظمی روز چهارشنبه در حاشیه همایش مسوولان آموزش شاخه های فنی و حرفه ای و کاردانش مازندران با هدف تبیین برنامه ها و شاخص های وزارتی در سال تحصیلی جاری در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره) نوشهر افزود: برآورد شده برای تجهیز و به روز رسانی حداقل کارگاه های این نهاد آموزشی به تعداد ۹۰۰ کارگاه به ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی خاطرنشان کرد: در زمان حاضر وضعیت این مرکز آموزشی مازندران در کشور برای ورود دانش آموزان به سمت آموزشکده های فنی و حرفه ای و کار و دانش جزو سه رتبه برتر می باشیم.
کاظمی تصریح کرد: سال قبل ۴۶ هزار و ۵۰۰ نفر در سه پایه هنرستان مازندران مشغول تحصیل بودند که امسال با استقبال و فرهنگ سازی به ۴۸ هزار دانش آموز در هنرستان ها تحصیل می کنند.
رییس اداره آموزش های فنی و حرفه ای و کاردانش اداره کل آموزش و پرورش مازندران اظهارداشت: ضروری است کیفیت بخشی بین آموزش ها و دانش آموزان داشته باشیم که هدف این همایش تبیین برنامه های فنی و حرفه ای وکاردانش استان، آموزش همراه با تولید و توسعه متوازن و هدایت تحصیلی و آموزش های و ارزشیابی های شایسته محور است.
وی خاطرنشان کرد: دانش آموزان در هنرستان ها نیازمند آموزش مهارت های تخصصی و حرفه ای و فنی برای کمک بازاریابی و بازار کار فرا گیرند که در این زمینه شیوه نامه ای تدوین شده است.
به تاکید وی طبق برنامه ریزی های صورت گرفته هر کارگاه هنرستان باید به یک صنعت مرتبط متصل شود برای به روز و ارتقای کیفیت آموزشی گام بردارشته شود.
کاظمی ادامه داد: بهره گیری از ظرفیت ۱۳۰ دستگاه و آموزشگاه و مراکز علمی دولتی و غیر دولتی برای ۹ هزار دانش آموز فراهم شد و بخش کارگاهی و مهارتی با ظرفیت سایر دستگاه ها ایجاد شد تا هنرجویان برای بازار کسب و کا آماده شوند.
وی تصریح کرد: با توجه به استقبال از هنرستان ها نیازمند تجهیز کارگاه ها و نیروی انسانی و به روز رسانی تجهیزات اعتبارات برای ساخت هنرستان ها هستیم.
رییس اداره آموزش های فنی و حرفه ای و کار و دانش اداره کل آموزش و پرورش مازندران بیان کرد: ۳۵۶ هنرستان مازندران که ۴۸ هزار دانش آموزان مشغول تحصیل هستند و این در حالی است که ۲ سال سه پایه در هنرستان ها مشغول تحصیل می باشند.
وی تصریح کرد: در شاخه فنی و حرفه ای ۳۵ رشته و کار دانش ۱۲۳ رشته در مازندان داریم، ۳۷ درصد از ۴۸ هزار نفر را دانش آموز را هم دختر تشکیل می دهند.
وی مقدار اعتبار هزینه شده برای تجهیز هنرستان ها در سال تحصیلی گذشته را ۱۹ میلیارد تومان اعلام و اضافه کرد : ۵۸ هنرستان پیش بینی شده برای شاخص هدف ۵۰ درصد جذب برای سال آینده نیاز است.
به گفته کاظمی بیشترین استقبال از رشته مکانیک خودرو، تاسیسات، برق و صنعت و تربیت بدنی و دختران طراحی دوخت و نرم افزار و حسابداری است.
وی با اشاره به این که حدود ۳۰ درصد هنرستان مستهلک شده که به بازسازی و مقاوم سازی نیاز دارد ، افزود: خیرین رویکرد خوبی به این حوزه دارند و امیدواریم این روند بیشتر شود.
در استان مازندران ۵۳۰ هزار دانش آموزش به تحصیل مشغول هستند.
نظر شما