ه گزارش روز چهارشنبه ایرنا از منابع پاکستانی، میزان بدهی این کشور در کنار کسری تجاری افزایش یافته و علیرغم رایزنیهای دولت اسلامآباد با صندوق بین المللی پول برای دریافت ۲ قسط جدید وام، این تلاشهای به نتیجهای نرسیده است.
کارشناسان اقتصادی در پاکستان خطر ورشکستگی اقتصادی کشور را بیش از هر زمان دیگر جدی می دانند و جناح مخالف دولت نیز نسبت به آن هشدار داده است با این حال وزیر دارایی پاکستان هرگونه خطر ورشکستگی را رد کرده است.
در همین حال بانک ژاپنی نامورا هشدار داد که پاکستان در میان چند کشوری قرار دارد که با بحران جدی ارزی مواجه است.
اوضاع اقتصادی پاکستان طی یکسال اخیر به حدی بحرانی شد که تحلیلگران این وضعیت را قرار گرفتن معیشت در "آی سی یو" تشبیه می کنند که کاهش بی سابقه ذخایر ارزی، افت سرمایه گذاری خارجی، تورم بالا و کاهش بی سابقه ارزش پول ملی را به همراه داشته است.
روزنامه پاکستانی «جنگ» طی گزارشی وضعیت اقتصاد این کشور را خطرناک توصیف کرد و نوشت: میزان مبادله اعتبار پیش فرض در راستای پرداخت بدیهیهای خارجی پاکستان منفی است و بیانگر کاهش اعتماد افراد و نهادهای خارجی برای سرمایهگذاری در این کشور میباشد.
بیش از هفت ماه از آغاز کار دولت فعلی پاکستان به نخست وزیری «شهباز شریف» می گذرد و به گفته مقام های حکومت ائتلافی، همزمان با شروع کار دولت آنان در بحران شدید اقتصادی و مالی گرفتار شدند.
دولت شهباز شریف تاکید دارد که بحران مالی میراثی است که از دولت سابق پاکستان، به دولت فعلی رسیده و رسیدگی به این نابسامانی نیاز به زمان دارد.
به گزارش رسانههای پاکستان، ادامه نابسمانی در بازارهای این کشور و طوفان تورم زندگی مردم به ویژه قشر کم درآمد را درنوردیده است، درحالی که آشفتگی سیاسی ناشی از تقابل دولت و اپوزیسیون باعث دشوار شدن رونر بهبود معیشت و ثبات اقتصادی پاکستان شده است.
جناح مخالف در پاکستان مدعی است که تنها راهکار حل فوری بحران معیشتی کشور برگزار انتخاب زودهنگام است، اما این مطالبه از سوی رهبران دولت رد شده و تاکید کردند که دولت فعلی پاکستان تا اتمام مدت قانونی خود یعنی تابستان سال آینده پای کار خواهد ماند.
نظر شما