طلعت علینژاد روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۱۳۲ مدرسه در شهرستان بجنورد، ۸۱ مدرسه شیروان، ۱۳۵ مدرسه اسفراین، ۶۶ مدرسه مانه و سملقان و ۴۷ مدرسه شهرستان راز مجری این طرح هستند.
وی تصریح کرد: در مجموع ۱۸۹ هزار و ۸۳۶ دانش آموز در استان مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد ۵۵ هزار و ۷۵۶ نفر زیر پوشش طرح نماد(نظام مراقبت اجتماعی دانشآموزان) قرار دارند.
وی افزود: این طرح اولین ائتلاف ملی در مورد پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و جامع ترین طرح محسوب میشود زیرا شامل آموزشهای ارتقایی، غربالگری، مداخله در درمان و حمایتهای مددکاری است.
رییس اداره امور تربیتی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: این طرح شامل اولیا، دانش آموزان و کارکنان مدارس است و ۲۰۰ مشاور تحصیلی نیز در این طرح فعالیت دارند.
علینژاد اولویت فعالیتهای طرح نماد را غربالگری روانی و اجتماعی به عنوان نقشه راه کاهش آسیب پذیری دانش آموزان عنوان کرد.
وی تصریح کرد: شناسایی و غربالگری دانش آموزان مشکل دار بخش عمده این طرح است و بخش دوم آن آموزشهای ارتقایی است که محتواهای جامعی برای اولیا و مشاوران و متخصصان تهیه شده است و در سامانه نماد به تفکیک بارگذاری شده است.
رییس اداره امور تربیتی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت:این طرح به ۲ صورت غربالگری( مدارس مقطع ابتدایی، والدین با پاسخ به سوالات مطرح شده موارد از طریق کارشناسان بررسی و بعد از آن به صورت موردی پییگیری می شود) فوریت های روانی اجتماعی( مدارس متوسطه اول و دوم، از طریق خط اختصاصی خود دانش آموز، بررسی میدانی، گزارش معلمان و مشاوران مدرسه) موضوع ارجاع و مورد بررسی قرار می گیرد.
علینژاد از جمله فوریت های روانی اجتماعی شامل فرار از منزل، خودکشی، بی سرپرست و بدسرپرست، آزار جنسی، اعتیاد و بزهکاری است که دانش آموزان میتوانند با خط ملی ۱۵۷۰ تماس حاصل کنند و مشاوران و کارشناسان به صورت محرمانه آنها را راهنمایی می کنند.
وی بیشترین مشکلات دانش آموزان استان را مربوط به گوشه گیری و گسستگی ارتباط آنها با والدین دانست و عوامل بسیاری همچون فضای مجازی و ازدواج های زود هنگام (کودک همسری)عنوان کرد.
۱۸۹ هزار و ۸۳۶ دانش آموز خراسان شمالی در بیش از ۲ هزار باب آموزشگاه استان زیر نظر ۱۹ هزار نفر معلم تحصیل می کنند که از این تعداد ۱۰۸ هزار دانش آموز در مقطع ابتدایی و مابقی متوسطه است.
در مجموع ۴۸ درصد دانش آموزان استان را دختران تشکیل می دهند و ۳۶ درصد دانش آموزان در مناطق روستایی مشغول به تحصیل هستند.
نظر شما