به گزارش ایرنا، محمد فرشکاران روز چهارشنبه در نشست تخصصی اعضای دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای فرهنگ عمومی استانهای البرز، همدان، زنجان و آذربایجانشرقی، در تبریز اظهار کرد: با توجه به تدوین سند بالادستی نقشه مهندسی فرهنگی کشور تلاش کردهایم برش استانی این سند را در پنج محور اساسی تهیه کنیم.
وی خاطرنشان کرد: کمیته تخصصی مسـئلهیابی فرهنگی استان، مسـائل اساسـی فرهنگـی اسـتان را از طریق گـردآوری و بررسـی اسـناد و مطالعـات پیشـین و پس از برگزاری جلسـات فشـرده علمی و مشـورتی، احصـاء و ضمـن طـرح در جلسـه شـورای فرهنـگ عمومـی اسـتان در پنج محور به شـرح ذیـل تصویـب کرد:
۱ .تشـدید فقـر فکـری و جابجایـی ارزشهـا و ضـد ارزشها در حـوزه «اخلاق و فرهنگ عمومی»
۲ .تضعیـف بنیـان خانـواده و ضعـف مهارتی در حوزه «سـبک زندگـی اسلامی ایرانی»
۳ .ضعـف محتوایـی و مدیریتی در حوزه «فضای مجازی»
۴ .ضعـف در حمایت، تولید و توزیع محصولات فرهنگی؛ متناسـب با مصارف و نیازهای فرهنگی
۵ .کـم توجهـی بـه ظرفیتهـا و فرصتهـا در حـوزه «هویـت فرهنگـی، محلـی و بومـی»
فرشکاران ادامه داد: پس از احصاء مسایل استان، برای هر مسأله پنج اقدام طراحی و تصویب شد و برای هر اقدام برنامه عملیاتی و نگاشت نهادی اجرایی سازی نقشه طراحی شد.
وی افزود: تعداد ۳۹ برنامه و فعالیت از این محورها احصاء شده و پنج کمیته تخصصی و ۱۱ دستگاه اجرایی درگیر این سند هستند.
فرشکاران در ادامه به اهمیت فرهنگ در تمام حوزه های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی اشاره و اضافه کرد: فرهنگ باید در دو بعد فردی و اجتماعی مورد توجه قرار گیرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی اذعان داشت: تمام الگوهای پیشرفت و توسعه در سایه ارتقاء فرهنگی شکل میگیرد و در صحنه های مختلف اقتصادی جامعه هم فرهنگ، اهمیت خود را نشان می دهد.
فرشکاران یادآور شد: در طول چهار دهه گذشته در حوزه فرهنگ اقداماتی صورت گرفته، اما گستردگی حوزه فرهنگ زیاد است و نمی توان در این بخش با سرمایه گذاری های سریع به نتایج آنی و فوری دست یافت.
وی ادامه داد: یکی از مسائل بسیار اساسی در حوزه فرهنگ گسست نسلی است که باید مورد توجه قرار گیرد؛ اگر حلقه های ایجادی و ایجابی فرهنگ به صورت منطقی کنار هم قرار بگیرند پاسخگویی فرهنگ هم میسر خواهد شد.
فرشکاران اظهار کرد: ظرفیت های فرهنگی کشور بسیار بالا بوده و اندکی تغییر مسیر و فرایندها می تواند بسیاری از مسائل را حل کند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی هویت، خودباوری و اعتقاد به اهداف را ناشی و ساطع از فرهنگ دانست و گفت: نگرش محتوایی در حوزه فرهنگ قطعا کارساز خواهد بود.
به گزارش ایرنا، نشست تخصصی اعضای دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای فرهنگ عمومی استانهای البرز، همدان، زنجان و آذربایجانشرقی امروز در تبریز برگزار شد.
سند مهندسی فرهنگی کشور در سال ۹۱ به تصویب رسید و در سال ۹۳ با اضافه شدن یک بخش به آن بار دیگر تصویب شد و توسط دو رئیس جمهور ابلاغ شد، این سند دارای ۱۳ راهبرد کلان و ۱۰۳ راهبرد ملی و ۳۰۴ برنامه بوده و برای تدوین آن از ظرفیتهای نخبگان و صاحبنظران کشور به بهترین شکل بهره برده شده است.
ستاد هماهنگی نقشه مهندسی فرهنگی کشور در جلسه مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۲۳ به پیشنهاد دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به استناد بندهای الف و ج بخش دوم فصل هفتم نقشه مهندسی فرهنگی کشور (مصوب جلسه ۸۴۷ مورخ ۱۳۹۳/۳/۲۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی) و به منظور اجرایی شدن نقشه در استان ها، آیین نامه برش استانی نقشه را تصویب کرد.
برش استانی نقشه، امتداد نقشه و اسناد مصوب آن در استان است که در چارچوب بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، سند چشم انداز، اسناد و سیاست های فرادستی و برنامه آمایش استان قرار دارد و تمام یا بخشی از برنامه عملیاتی آن دسته از برنامه های توسعه ای است که پس از تصویب این آیین نامه تهیه می شوند.
مسئولیت اجرای برش استانی نقشه بر عهده دستگاه های اجرایی مرتبط با استفاده حداکثری از ظرفیت گروه های فعال مردمی است.
شورای برنامه ریزی برش استانی نقشه را برای اجرا و مبادله موافقتنامه با سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان به دستگاه های اجرایی ذیربط ابلاغ می کند.
دستگاه های اجرایی ذیربط موظفند بر اساس اقدامات استانی و فهرست برنامه و فعالیت ها، نسبت به مبادله موافقتنامه با سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اقدام کنند.
بر اساس اعلام مدیر مرکز آموزش و پژوهش های توسعه و آینده نگری سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی، اجرایی کردن سند برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی در استان نیازمند ۳۰ میلیارد تومان اعتبار است.
نظر شما