به گزارش ایرنا، «بهمن امیری مقدم» روز پنجشنبه در «نخستین همایش منطقه ای تامین مالی غرب کشور » که به میزبانی اتاق بازرگانی کرمانشاه و با حضور شماری از سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی برگزار شد افزود: این استان به عنوان سرزمین فرصت های کلان، دارای زمینه های مناسبی برای سرمایهگذاری است و مجموعه مدیریتی استان از سرمایه گذاران بخش خصوصی حمایت می کند.
وی با برشمردن ظرفیت های استان در زمینه های گردشگری، صنعت، خدمات، معدن، تجارت، هم مرز بودن با کشور عراق، داشتن مناطق ویژه اقتصادی ، بازارچه های مرزی، دارا بودن ۷۵ شرکت دانش بنیان، ۲۲ شهرک صنعتی، قطب کشاورزی غرب کشور، تولید ۲.۵ برابر میزان مصرف برق در استان و دارا بودن بسیاری از ظرفیت های مهم دیگر گفت: این استان با داشتن این ظرفیت های بزرگ می تواند به قطب تامین مالی غرب کشور تبدیل و زمینه لازم برای جذب سرمایه گذاری در آن فراهم شود.
سهم ۶ درصدی استان کرمانشاه از صادرات کشور
استاندار کرمانشاه یادآور شد: این استان با سهم ۶ درصدی از صادرات کشور سالانه افزون بر سه میلیارد دلار صادرات غیرنفتی انجام می دهد به طوری که هم اینک ۴۳ درصد از کل صادرات کشور به عراق مربوط به استان کرمانشاه است.
وی با بیان اینکه جنگ تحمیلی موجب عقب ماندگی این استان در مقایسه با سایر استان های غیر مرزی در کشور شده است گفت: استان کرمانشاه استانی است که سالها مردم آن از زن و بچه گرفته تا پیر و جوان درگیر جنگ بودند و خسارات زیادی را متحمل شدند که بحث بیکاری که پس از پایان یافتن جنگ گریبانگیر آن شد از جمله دلایل آن است.
امیریمقدم افزود: با وجود پایان جنگ تحمیلی ولی هنوز برخی از شهرهای آن از جمله قصرشیرین و نفت شهر با وجود تلاش های فراوان برای آبادانی و توسعه آنها هنوز به شرایط قبل از جنگ بازنگشته اند.
وی یادآور شد: رهبر معظم انقلاب در یک عبارت ماندگار از کرمانشاه به عنوان سینه ستبر و چهره زیبای ایران اسلامی تعبیر کردند ولی امروز این سینه ستبر آسیب دیده و نیازمند توجه ویژه است.
بیکاری یکی از مشکلات مهم کرمانشاه است
امیری مقدم با بیان اینکه در هشت سال جنگ تحمیلی بسیاری از زیرساخت های تولیدی و اقتصادی چندین شهر بزرگ و مرزی استان نابود شدند و ساکنانش در مرکز استان استقرار یافتند یادآور شد: در سالهایی که دیگر استان ها با استفاده از مزیت دلارهای هفت تومانی سرگرم توسعه صنایع خود بودند، استان کرمانشاه به دلیل بمباران مداوم و موشک باران از این حمایت ها محروم بود.
وی ادامه داد: این در حالی است که حوادث غیر مترقبه نیز لطمات زیادی به زیرساخت های استان وارد کرد به طوری که شهر سرپل ذهاب ۲ بار تاکنون دچار خسارت های شدیدی شده است که یکی در دوران جنگ تحمیلی و دیگری در اثر زلزله بوده است.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه بیکاری یکی از مشکلات مهم استان است که شخص رییس جمهور نیز همواره برای حل آن تاکید داشته اند گفت: در یکسال گذشته براساس گزارش های مرکز آمار شاخص بیکاری در استان بهبود قابل توجهی داشته است به طوری که نرخ بیکاری استان از ۱۷.۹ درصد در سال گذشته در سه ماه تابستان امسال به ۱۳.۶ درصد کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه جذب و حفظ سرمایه گذار از اولویت های مدیریت ارشد استان است؛ اضافه کرد: امروز کرمانشاه تشنه خدمت و آماده حرکت در مسیر توسعه با حضور نیروهای کارآمد، انقلابی، دلسوز و دغدغه مند است و همه امکانات را برای احیای جایگاه این استان در کشور انجام خواهیم کرد.
امیریمقدم گفت: هم اینک رفع مشکل بیکاری ۵۰ ساله کرمانشاه یکی از اصلی ترین مطالبات مردم است که با تسهیل سرمایه گذاری، جذب سرمایه گذاری خارجی، حمایت از تولید دانش بنیان و بهبود فضای کسب و کار محقق خواهد شد.
قرارگاه ملی اشتغال فرصتی بینظیر برای رفع معضل بیکاری کرمانشاه
وی افزود: در همین راستا، قرارگاه ملی اشتغال در استان ایجاد شد تا معضل چند دهه بیکاری این استان را مرتفع کند؛ قرارگاهی که ۹۵ درصد از اعتبارات ۲۷۰ هزار میلیارد تومانی آن از طریق سرمایهگذاری شرکتهای بزرگ، شبکه بانکی و صندوق توسعه ملی تامین میشود و دولت کمترین سهم را دارد.
امیریمقدم اضافه کرد: قرارگاه ملی اشتغال یکی از مهمترین مصوبه های سفرهای استانی رییسجمهور است که در استان کرمانشاه ایجاد شده است که اجرای مصوبه های این قرارگاه می تواند موجب رونق کسب و کار جوانان استان شده و شاهد کاهش بیش از پیش نرخ بیکاری در استان بود.
به گزارش ایرنا، در نخستین همایش منطقه ای تامین مالی غرب کشور، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادر کشور، نایب رئیس اتاق ایران و مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران و جمعی از تولیدکنندگان و سرمایه گذاران غرب کشور حضور دارند.
تامین مالی پروژههای استانی، شرکتهای دانشبنیان و همچنین پذیرش شرکتها در بازار بورس و فرابورس و معرفی ظرفیتهای اقتصادی و تولیدی استان کرمانشاه از اهداف این همایش است.
در این همایش یک روزه میزگردهای تخصصی مختلفی به منظور اطلاع رسانی از دستاوردها و ظرفیتهای استان کرمانشاه در بخش دانش بنیان، فناوری، شرکتها و کارخانجات با حضور مدیران بخش خصوصی و اجرایی و کارآفرینان و شرکتهای دانش بنیان ایجاد و برگزار می شود.
نظر شما