عزم جدی دولت برای نجات جنگل های بلوط کهگیلویه و بویراحمد

یاسوج- ایرنا- حدود چند سالی است که جنگل های بلوط کهگیلویه و بویراحمد درگیر آفت پروانه برگ خوار و جوانه خوار شده است اما دولت مردمی سیزدهم در راستای حمایت از منابع طبیعی و بمنظور صیانت این میراث گرانبها، منابع مالی و اعتباری چشمگیری اختصاص داده است.

به گزارش ایرنا، دولت با رویکرد دغدغه مندانه به موضوع جنگل ها و منابع طبیعی ورود کرده و تاکنون در حوزه آب، خاک و آبخیزداری کشور از جمله کهگیلویه و بویراحمد گام های موثری برداشته است.

بر اساس آخرین اطلاعات در خصوص پیشینه آفت برگ خوار و جوانه خوار بلوط ، از سال ۴۸ در کشورهای همسایه ایران از جمله عراق و ترکیه رایج شده است و به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد، این آفت در سال ۱۳۵۱ وارد استان شده است.

سعید جاوید بخت افزود: طی این سال‌ها حدود پنج بار در حوزه زاگرس، این آفت طغیان کرده و در استان کهگیلویه و بویراحمد از سال ۱۳۹۷ شیوع و شدت بیشتری پیدا کرده است.

وی علت شدت این طغیان را در خشکسالی‌های پی در پی، سم‌پاشی‌ های متنوع برای از بین بردن آفت در مزارع و باغات حاشیه جنگل ها ، کشت ، شخم و شیارهای زیراشکوب درختان جنگلی می داند.

جاوید بخت بیان کرد: افزون بر ۸۷۴ هزار هکتار جنگل در استان وجود دارد که در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ شدت این آفت در بخشی از این جنگل ها به علت اینکه پراکنش زمانی و میزان بارش بسیار نامناسب و پایین بوده ، بیشتر خود را نشان داده است .

وی تصریح کرد: در سال گذشته کار گرچه شرایط زمانی مناسب نبود ولی مبارزه با آفت در ۱۴ هزار هکتار انجام شد .

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: با پیگیری های انجام شده و توجه ویژه دولتمردان برای عملیات حفاظت از جنگل ها که سال گذشته انجام شده بود، امسال تامین اعتبار انجام گرفته است .

جاوید بخت بیان کرد: پس از اردیبهشت ماه کمیته گیاه‌پزشکی در استان تشکیل شد و از صاحبنظران دعوت شد و گروه‌های تخصصی مختلفی پای کار آمدند.

وی ابراز داشت: علاوه بر پرداخت مطالبات سال گذشته، امسال هم ۶٠٠ هکتار عملیات مقابله با آفت در مناطق کنترل کانون‌ها انجام شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: آفت پنج نسل دارد و محلول تنها بر ۲ نسل آن تاثیر گذار است و این مهم نشان می دهد با یک مرحله محلول پاشی آفت به طور کامل از بین نمی رود.

جاوید بخت اضافه کرد: ۲۰ میلیارد تومان در همان ابتدای کار برای مبارزه با آفت بلوط مصوب شد اما از لحاظ زمانی، شرایط مناسبی برای مبارزه با آفت نبود.

وی عنوان کرد: دولت به پرداخت این اعتبار همچنان پایبند است و اکنون که فصل زمان مناسب توزیع و تامین اعتبار است به دنبال تحقق نهایی و جذب هستیم .

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: اینک طرحی در استان تدوین و به منابع طبیعی کشور ارائه شده که در کل ۶٠ هزار هکتار از مناطق دارای آفت استان اقدامات قابل توجهی برای نجات جنگل های استان انجام شود و حدود ۱۰۶ میلیارد تومان نیاز دارد.

جاوید بخت ابراز داشت: این طرح شامل محلول پاشی، جوان‌سازی جنگل، آفت‌زدایی، حفاظت و قرق، بذرکاری و موارد دیگر است.

وی بیان کرد: در حال حاضر، ۲ تن محلول «بی تی» نیز آماده شده تا در زمان مناسب کار محلول پاشی انجام گیرد.

عزم جدی دولت برای نجات جنگل های بلوط کهگیلویه و بویراحمد


رئیس جمهور ۲۴۰ میلیارد تومان اعتبار برای منابع طبیع کهگیلویه و بویراحمد مصوب کرد

جاوید بخت اضافه کرد: در سفر نخست رئیس جمهور مصوبه ای برای منابع طبیعی استان پیش بینی نشده بود اما با پیگیری های استاندار و دستور رئیس جمهور از محل متمم سفر ، ۲۴۰ میلیارد برای سه سال اعتبار مصوب در نظر گرفته شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد افزود: هم اینک مراحل تکمیل پروژه ها انجام گرفته و پیشنهاد پروژه ها اخیرا به تهران اعلام شده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر افزون بر ۷۲ میلیارد تومان به عنوان اعتبارات مصوب دستگاه از منابع استانی و ملی برای استان فراهم شده که این میزان، منهای اعتبارات سفر متمم رئیس جمهوری، محرومیت زدایی و دیگر اعتبارات است.

جاوید بخت عنوان کرد: با توجه به مصوبات سفر و متمم سفر، اعتبارات استان برای منابع طبیعی نسبت به سال گذشته بیشتر از ۲ برابر رشد خواهد داشت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: منابع طبیعی استان در صدد است با کمترین اشکالات بهترین بهره وری را نسبت به منابع اعتباری دولت با برنامه ریزی دقیق داشته باشد.

عزم جدی دولت برای نجات جنگل های بلوط کهگیلویه و بویراحمد

وزارت نفت ۱۰ میلیارد تومان برای مقابله با آفت بلوط اختصاص داد

البته رئیس سازمان محیط زیست کشور در سفر هفته گذشته خود به یاسوج در جمع خبرنگاران کهگیلویه و بویراحمد گفته بود که یکی از تنش‌های اصلی که برای درخت و پوشش جنگلی اتفاق می افتد، کمبود آب است، وقتی منابع آب و تغذیه آبی گیاه با مشکل مواجه شود آفت رخ می دهد.

علی سلاجقه تصریح کرد: بلوط غرب و زاگرس یکی از شاخص‌های کشور است اما هم اکنون نماد اصلی زاگرس که همان بلوط است با مشکل مواجه شده این معضل ریشه اصلی آن تنش آبی است.

وی بیان کرد: وزیر نفت در این زمینه طی دو مرحله ۱۰ میلیارد تومان در قالب مسئولیت های اجتماعی اختصاص داده است که از وزیر نفت می خواهم این میزان اعتبار را بیشتر کند و مسئولان استان پیگیر باشند تا این اعتبار جذب شود.

وی اضافه کرد: البته محیط زیست، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان متولیان جنگل ها این مساله را پیگیری می‌کنند و در دستور کار قرار دارند.

استان کهگیلویه و بویراحمد به وسعت بیش از یک میلیون و ۵۵۰ هزار هکتار مساحت، حدود یک میلیون و ۳۹۳ هزار هکتار آن یعنی نزدیک به ۸۷ درصد وسعتش را منابع طبیعی تشکیل می دهد.

۱۶ درصد از جنگل‌های زاگرس را دربر می گیرد و ۲۳ درصد از تولید منابع آبی زاگرس نیز در این استان تولید می‌شود.

به لحاظ جنگل‌های سرشاری که در استان وجود دارد، منابع آبی از بیلان ۱۱.۲ میلیارد متر مکعبی برخوردار است که به ازای هر هکتار جنگل، حدود هزار متر مکعب آب را می‌تواند سالانه نفوذ دهد که این یکی از ظرفیت‌های بسیار خوب منابع طبیعی در استان است.

ویژگی دیگر استان چهارفصل بودن آن است و دارای تنوع گیاهی، جانوری و اقلیمی بسیاری خوبی است که استان را نه‌تنها در کشور بلکه در دنیا به عنوان یک استان توریستی و دارای پایه منابع طبیعی بسیار خوب و جنگل‌های حفاظتی مطرح کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha