یوسف اشرفی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: از مجموع مراکز مراقبت پرستاری استان تعداد ۱۸ مرکز در کلانشهر تبریز فعالیت دارند که تمامی این مراکز از معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز مجوزهای لازم را کسب کرده اند.
وی با اشاره به اینکه اغلب مراکز فوق در زمینه مراقبت در منزل و سالمندان فعال هستند، اظهار داشت: یکی از برنامه های مهم مدیریت پرستاری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز استانداردسازی این مراکز است که با جدیت و حساسیت ویژه ای دنبال می شود.
اشرفی با تایید اینکه تعدادی از مراکز مراقبت پرستاری بدون اخذ مجوزهای لازم به صورت غیرقانونی فعالیت می کنند، یادآور شد: بر همین اساس مردم باید در برخورد با چنین مراکزی مراتب را به معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اعلام کنند، چون وجود چنین مراکزی باعث کاهش کیفیت خدمات پرستاری می شود.
وی ادامه داد: مدیریت پرستاری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تاکنون با مراکزی غیرقانونی و مراکزی که مرتکب تخلفات شده اند به شدت برخورد کرده و این برخوردها حتی منجر به تعطیلی و معرفی متخلفان به نهادها و مراجع ذی صلاح شده است.
اشرفی از تعیین نرخ خدمات مراکز مراقبت پرستاری توسط سازمان های بیمه گر خبر داد و با بیان اینکه تنها نهاد تعیین نرخ خدمات همین سازمان ها هستند، رسیدگی به تخلفات مربوطه را نیز جز وظایف معاونت درمان دانشگاه های علوم پزشکی دانست.
وی با تاکید بر ارزش و اهمیت جایگاه پرستاری و تخصص این رشته، اظهار داشت: علاوه بر پرستاران فعال باید همه مردم در کنار دانشگاه علوم پزشکی بوده و مانع از فعالیت های غیرقانونی و بدون مجوزهای لازم عده ای سودجو شوند، چون با تداوم این نوع فعالیت ها منزلت پرستاری روز به روز تنزل خواهد یافت.
مدیر پرستاری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به اینکه از مجموع جامعه ۱۰ هزار نفری پرستاری آذربایجان شرقی ۷۳ درصد را بانوان تشکیل می دهد، گفت: این آمار نشان دهنده شرایط ویژه جامعه پرستاری است که در طول سال شاید از تمام این نیروی انسانی به دلایل مختلف از جمله مرخصی های معمولی و مرخصی زایمان نتوان استفاده کرد و این جای خالی برای همیشه بخش سلامت استان را با چالش های زیادی روبرو می کند.
اشرفی افزود: این در حالی است که با توجه به ابلاغ سیاست های مربوط به جوانی جمعیت، بخش قابل توجهی از جامعه پرستاری آذربایجان شرقی که ۷۰ درصد را شامل می شود در سنین باروری قرار گرفته اند و احتمال خارج شدن عده بسیاری از آنها از حیطه شغلی، بسیار است.
وی ضریب پرستار به تخت های بیمارستانی آذربایجان شرقی را پایین تر از میانگین استاندارد اعلام کرد و با بیان اینکه از این نظر جزو استان های ۱۴ و ۱۵ کشور هستیم، یادآور شد: در حالی که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضریب ۱.۸ را برای رسیدن به استانداردهای جهانی اعلام کرده است، این رقم در استان معادل ۹ دهم است که برای رسیدن به شرایط معمولی باید اقدامات فوری و به هنگام صورت پذیرد.
اشرفی آمارهای مربوط به جامعه پرستاری را بسیار ناامیدکننده دانست و گفت: کمبود ۵۰ درصدی پرستار در آذربایجان شرقی مربوط به چندین سال قبل است که هنوز تداوم دارد.
وی با تاکید بر اینکه شرایط موجود ما را به سمت بحران پیش می برد، یادآور شد: با توجه به نمودارهای جمعیتی آذربایجان شرقی که به سرعت به سمت پیر شدن می رود، طی سال های آینده نیاز به پرستار بسیار بیشتر در سطح جامعه نمود خواهد داشت.
نظر شما