تأمین اجتماعی دنبال تحقق عدالت است

تهران - ایرنا - مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی با بیان اینکه تأمین‌اجتماعی در رویکرد دینی، دنبال تحقق عدالت است، گفت: در حکمرانی تأمین‌اجتماعی در نظام جمهوری اسلامی، از ایده تا عمل به تفکر بسیجی نیاز داریم.

به گزارش ایرنا از سازمان تأمین‌اجتماعی، میرهاشم موسوی روز دوشنبه در همایش بسیج خدمتگزار ملت ایران با عنوان «حکمرانی تأمین‌اجتماعی، پدافندشناختی و امید به آینده» که به مناسبت هفته بسیج اظهار داشت: در حکمرانی تأمین‌اجتماعی باید از تسلیم شدن در برابر وضع موجود فاصله بگیریم و با تفکر بسیجی و با رویکرد تحولی، خود را به مرز دانش و کار آمدی برسانیم.

وی ادامه داد: اگر با تفکر و مکتب بسیجی مسیر خود را ادامه بدهیم، هیچ وقت ناامیدی را در این مسیر نخواهیم دید، چون این مکتب پویا است و ذاتا امیدآفرین است. در حوزه تأمین‌اجتماعی، بهترین منشور امیدآفرینی برای ۴۵ میلیون نفر افراد تحت پوشش این سازمان، تحقق سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب است.

موسوی اضافه کرد: امیدوارم به برکت این ایام و با درس گرفتن از الگوهای این ایام چه در عرصه بسیج و چه در بخش‌های مختلف خدمات‌رسانی اعم از بخش درمان و عزیزانی که در حوزه زیرساختی مجاهدانه تلاش می‌کنند و در مواجهه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری با دشمن نقش دارند، ما هم به تکالیف خود به شکل کامل عمل کنیم.

وی اظهار داشت: رهبر انقلاب در همین چند هفته اخیر با بیاناتشان به‌ویژه در دیدار اخیر با بسیجیان دلاور و حاضر در صحنه، مطالبی را فرمودند که حجت را بر ما تمام کرد. اگر برای کسی در افق حرکتی که امام(ره) آغاز کردند و هندسه‌ قدرت در عالم را تغییر دادند و با رویکرد دین‌مداری، قدرت را در عالم وجود و برای قرن‌های آینده در مکتب دینی خودمان ترجمه کردند، تردیدی برایش ایجاد شده بود، اگر به همین بیانات اخیر رجوع کرده و در آن تأمل کند، پاسخ خود را به نحو کامل می‌گیرد.

مدیرعامل سازمان تامین‌اجتماعی افزود: برداشت کلی من از بیانات رهبر معظم انقلاب این است که این مکتب و این تفکر، آغازی است بر پایان‌هایی که امروز به تلاطم افتاده‌اند. آغازی برای هموار شدن مسیر اعتلای بشریت نه فقط پیشرفت به معنای مادی، بلکه اعتلا برای بشریتی که در منجلاب غرق شده بود. مکتبی که با تفکر بسیجی این تغییرات را به سمت اعتلای بشریت رقم زده تا روز موعود ظهور حضرت صاحب‌الزمان (عج) فرا برسد که کمال دین در عالم وجود مستقر شود و این یعنی امید.

وی ادامه داد: اینکه بنا به فرمایشات رهبر معظم انقلاب، دشمن با همه ظرفیت‌های خود در مواجهه با این امید می‌خواهد ناامیدی ایجاد کند، حاکی از بزرگی این تغییر و اعتلایی است که برای بشر در حال رخ دادن است. این امید را از ابتدای انقلاب داریم در تفکر بسیجی مشاهده می کنیم. برای کسانی که دچار خطای تحلیلی شده‌اند و برای آن سیاست‌مدارانی که در سکوت با جریان نفوذ مواجه شده و تبعات آن را در القای ناامیدی می‌بینیم، ترجمه این امید را ما در تفکر بسیج می‌بینیم که در همین سازمان تأمین‌اجتماعی و در جریان اغتشاشات، کارمند ما صبح در محل کار حضور پیدا می‌کند و مشغول خدمت می‌شود و بعدازظهر هم در دفاع از امنیت مردم، جانش را تقدیم این مکتب می‌کند.

موسوی با تأکید بر اینکه تا این مکتب هست، هیچ دسیسه‌ای برای تزریق ناامیدی مؤثر نخواهد بود، گفت: این امید را در کلام مادر همین شهید هم می‌بینیم. در دیداری که پس از شهادت شهید امیراحمدی با خانواده وی داشتیم، هیچ نشانی از غم، ناامیدی و ضعف در این مادر ندیدم و این مادر بزرگوار تاکید داشت که شهید امیراحمدی و برادر شهید دیگرش با افتخار فدای رهبری و انقلاب شدند.

وی ادامه داد: این موضوع برای ۳۰ سال پیش نیست، برای همین یکی دو ماه پیش است. بنابراین اگر با تفکر و مکتب بسیجی مسیر خود را ادامه بدهیم، هیچ وقت ناامیدی را در این مسیر نخواهیم دید، چون این مکتب پویا است و ذاتاً امیدآفرین است. از این جهت، آنهایی که نتوانستند در جمهوریت و اسلامیت نظام خود را پیدا کنند، بیایند به همین برادران و خواهران ما در سازمان تامین‌اجتماعی مراجعه و خود را پیدا کنند. آن خانواده‌ای که جانانه پای ملت در مبارزه با کرونا ایستاد، وقتی در جمع خانوادگی‌شان حضور پیدا کردم نه تنها رخوت، سستی و تألم را در آنها ندیدم، بلکه می‌گفتند فرزند این شهید سلامت را هم آماده می‌کنیم تا راه پدرش را ادامه دهد.

موسوی تصریح کرد: اگر به اینها تأسی پیدا کنیم و خود را درست و به معنای واقعی به آن نگاه راهبردی رهبر انقلاب در این مکتب نزدیک کنیم، همه مشکلات امروز حل می‌شود و در جنگ شناختی و ایجاد ناامیدی هم پیروز خواهیم شد. آن جاهایی که از این رویکرد فاصله گرفتیم، محل آسیب ما شد.

بیش از ۷۳ درصد جامعه تحت پوشش بیمه‌اجتماعی قرار گرفته‌اند
وی همچنین تأکید کرد: چهل و اندی سال از حکمرانی تأمین‌اجتماعی در جمهوری اسلامی گذشته و امروز دیگر چالش‌های این حوزه نقطه‌زنی شده و راه‌حل مواجهه با چالش‌ها هم در سیاست‌های رهبر انقلاب مشخص و ابلاغ شده است. طی این سال‌ها ما دستاوردهای خوبی در تأمین‌اجتماعی داشته‌ایم که کمتر از آن صحبت می‌شود. بخشی از این به خاطر ضعف تبیین ما بوده و بخشی دیگر هم به خاطر صدای بلند بوق جریانات معاند است که نگذاشته این صداها را به گوش مردم برسانیم.

موسوی افزود: اعداد و ارقامی که دستاوردهای ما در حکمرانی تامین‌اجتماعی را نشان می‌دهد برای خود مجموعه ما و برای حاکمیت در سطوح مختلف تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی هم جا نیافتاده است.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: در حالی که قبل از انقلاب اسلامی فقط ۲۰ درصد مردم تحت پوشش بیمه اجتماعی و درمانی بودند، امروز در حکمرانی تامین‌اجتماعی با رویکرد تحقق عدالت امیدآفرین، با همه کاستی‌هایی که هست، بیش از ۷۳ درصد جامعه ما تحت پوشش بیمه‌اجتماعی قرار گرفته‌اند و با طرح اخیری که دولت سیزدهم دنبال کرده، صددرصد جامعه تحت پوشش بیمه درمانی قرار گرفته‌اند و اینها دستاورد کمی نیست.

وی اظهار داشت: البته مشکلاتی داریم و کژکارکردی‌های برخی سیاست‌های اقتصادی که اتفاقا چون در قالب گفتمان اقتصادی ما نبوده دچار مشکل شدیم، باید اصلاح شوند. هر چقدر ما به سمت الگوی مکتبی خود برویم در محتوای کیفی این کژکارکردی تغییر ایجاد می‌شود.

موسوی با اشاره به سفر اخیرش برای حضور در مجمع اتحادیه بین‌المللی تأمین‌اجتماعی (ایسا) اظهار داشت: در نشست اخیر ایسا افتخار بعضی از کشورها این بود که از جمعیت ۳ میلیونی آنها ۳۰ درصد تحت پوشش بیمه‌های اجتماعی قرار دارند. بنابراین پوشش ۷۳ درصدی دستاورد کمی نیست اما نقطه مطلوب ما هم نیست و با رویکرد بسیجی و عمل به سیاست‌های ابلاغی رهبر انقلاب باید به پوشش ۱۰۰ درصدی بیمه‌های اجتماعی برسیم.

وی خاطرنشان کرد: در همین سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری برای نخستین بار بحث توسعه کیفیت زندگی در قالب مطرح کردن سطوح مختلف بیمه از سطح پایه تا سطح تکمیلی مورد توجه قرار گرفته است.

یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر هم به تعداد بیمه‌شدگان اضافه کردیم
مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی با بیان اینکه تأمین‌اجتماعی یعنی امنیت، آسایش، امید و سرمایه اجتماعی گفت: ما می‌توانیم امیدی که دشمن مورد هدف قرار داده را به جامعه برگردانیم و با دستاوردهای‌مان آثار آن را در افزایش اعتماد عمومی ببینیم. پدافند غیرعامل ما این است، چون امروز تهدید دشمن روی سرمایه اجتماعی است. زمانی که ما مسئولیت قبول کردیم، برخی گفتند اگر بتوانید یک ماه حقوق بدهید هنر کرده‌اید، اما ما در ۱۳ ماه گذشته هم حقوق و مزایا را به‌موقع پرداخت کردیم و هم افزایش حقوق را واریز کردیم و هم توسعه خدمات داشتیم.

وی تاکید کرد: با همین مشکلاتی که هست ما نه تنها ریزش بیمه نداشتیم، بلکه یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر هم به تعداد بیمه‌شدگان اضافه کردیم. این همان کاری‌ است که امید را به جامعه تزریق می‌کند.

موسوی با اشاره به اینکه آینده این نظام در حکمرانی تامین‌اجتماعی روشن است و این محصول تفکر و حرکت بسیجی است، تصریح کرد: به نظر من همه ۷۰ هزار کارمند تأمین‌اجتماعی که در حوادث گوناگون به مردم خدمات‌رسانی می‌کنند، همه بسیجی هستند. امروز اگر خانواده‌ای با خدماتی که از ما می‌گیرد راضی باشد یعنی ما رضایت آن بسیجی به خون تپیده را به دست آورده‌ایم. اغتشاشگرها، جریانات نفوذ و افراد فریب‌خورده، پرچم جامعه مقتدر مبتنی بر تفکر بسیج را برافراشته می‌بینند و همین آنها را اذیت می‌کند.

وی افزود: در حکمرانی تأمین‌اجتماعی جمهوری اسلامی از ایده تا عمل به تفکر بسیجی نیاز داریم. نظرگاه‌های مرسوم باید بهم بریزد. باید از تسلیم شدن به وضع موجود در حکمرانی تامین‌اجتماعی فاصله بگیریم و با تفکر بسیجی و با رویکرد تحولی، خود را به مرز دانش و کار آمدی برسانیم.

موسوی با اشاره به اینکه یکی از دستورات رییس جمهور از بین بردن فقر مطلق است، یادآور شد: نظام چند لایه تأمین‌اجتماعی در همین رابطه مورد تاکید قرار گرفته است.

مدیر عامل سازمان تامین اجتماع با یادآوری چند توصیه تأکید کرد: نکته اول این است که نباید به خودمان هیچ‌گونه ناامیدی راه دهیم. نکته دوم هم این است که دستاوردهای نظام را باید تبیین کنیم. نظام در تبیین دستاوردها مظلوم است؛ مثل بسیجی‌های ما در کف جامعه. کارهایی که برای مردم انجام می‌شود نباید در پستوها بماند. آتش به اختیاری برای همین جا است. امروز یکی از تکالیف ما در جنگ نرم، تبیین دستاوردهای نظام است.

موسوی با تأکید بر اینکه امید به زندگی در ایران از ۵۵ سال قبل از انقلاب به ۷۶ سال پس از انقلاب رسیده است، گفت: زیرساخت‌های خدمات عمومی و اجتماعی دست به دست هم دادند تا امید به زندگی ۲۰ سال افزایش پیدا کند. بسیج یعنی خدمتگزار و تامین‌اجتماعی یعنی یک نهاد خدمتگذار. اینکه می‌گوییم ۷۰ هزار کارمند ما ۷۰ هزار بسیجی هستند، تلاقی این دو مفهوم است.

وی اظهار داشت: باید هر اندازه که می‌توانیم بی‌منت برای مردم خدمت کنیم. امروز مردم از ما و شما خدمت می‌خواهند. خیلی از آنهایی که غفلتی دارند و مورد سوءاستفاده جریانات معاند قرار گرفته‌اند درمانش خروجی آثار کارهای من و شماست. ما موظف هستیم حوایج مردم را پاسخ بدهیم. این مأموریت، نعمتی است که باید در برابر آن قدردان بود و برای این کا،ر یکی از ظرفیت‌های نظام تأمین‌اجتماعی «تکافل اجتماعی» است. امیدواریم با عمل به این گفتمان و تفکر، بتوانیم نتایج خوبی برای مردم فراهم کنیم و با جلب رضایت مردم، رضایت خداوند را هم بدست بیاوریم.

دشمن برای تحت فشار قرار دادن ایران دنبال بهانه است
جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در این همایش گفت: بسیج درخت تناوری است که ریشه آن در زمین و برگ‌ها و شاخه‌هایش در آسمان است. این مجموعه از دل مردم بلند شد و در کنار مردم ایستاد و هر جا ملت ایران و جهان اسلام نیاز داشته باشد بسیج در صحنه است.

سردار حسین نجات با اشاره به اینکه بسیجی‌ها در همه جا از جمله در سیل و زلزله و همچنین در بحث‌های امنیتی، پیشرو هستند، اظهار داشت: امروز هم در همه ادارات و پایگاه‌ها هر جا مظلومی می‌بینید، کسی که کنار او قرار می‌گیرد، بسیج است.

وی درباره وقایع اخیر کشور هم گفت: در دو ماه گذشته به بهانه فوت خانم مهسا امینی که در آن موضوع هم معلوم شد پلیس مقصر نیست؛ یک محور بزرگ رسانه‌ای با مشارکت انگلیس و عربستان شب و روز تلاش کردند تا مردم را به مقابله با جمهوری اسلامی به خیابان دعوت کنند. جبهه سیاسی هم با محوریت آمریکا تلاش کرد جمهوری اسلامی را محکوم کند.

سردار نجات درباره وضعیت زنان در پیش و پس از انقلاب اسلامی گفت: وضعیت زنان در جمهوری اسلامی را مقایسه کنید با قبل از انقلاب. چند نفر عضو هیات علمی زن داشتیم؟ چند نفر دانشجوی زن داشتیم؟ سهم آموزش عالی بانوان ۱۰ درصد هم نبود اما الان تعدادشان از آقایان هم بیشتر است و زنان ایرانی در همه صحنه‌های پیشرفت و مجاهدت حضور دارند. تنها جایی که زنان ما در آن حضور ندارد، صحنه ابتذال است.

جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه دشمن برای تحت فشار قرار دادن ایران دنبال بهانه است، گفت: در آمریکا سالانه هزاران نفر بی‌گناه به دست پلیس کشته می‌شوند. در مدت اعتراضات از برادران بسیجی ما تعدادی شهید شدند و تعداد زیادی هم زخمی دادیم اما هیچ جا پلیس و بسیج، اجازه برخورد با اسلحه نداشتند. مشکل دشمن اینها نیست، مشکل خود جمهوری اسلامی است. در استراتژی امنیت ملی آمریکا که در سال ۲۰۲۲ منتشر شد، تصریح شده دنیا یک دهکده است که در رأسش باید آمریکا باشد. اگر امریکا تا سال ۲۰۳۰ نتواند بر چالش‌های درونی و بین‌المللی فائق شود هژمونی او فرو می‌پاشد و به سرنوشت شوروی دچار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در این سند سه خطر جدی برای آمریکا شناسایی شده است، اظهار داشت: خطر اول چین است و خطر دوم روسیه که امنیت اروپا را مختل کرده و سوم حکومت‌های به زعم آنان خودکامه که لیبرال دموکراسی را قبول ندارند و در رأس این کشورها جمهوری اسلامی ایران است.

سردار نجات ادامه داد: براندازی فرمول‌های مختلف دارد که دشمن همه آنها را در مواجهه با جمهوری اسلامی تجربه کرده و شکست خورده است. یکی فرمول انقلاب مخملین است که در مقطع انتخابات تلاش می‌کنند جناح بازنده در انتخابات را به خیابان بیاورند که در سال ۸۸ در ایران اجرا کردند و شکست خوردند.

وی ادامه داد: فرمول دیگر این است که شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ای مسلط در کشورها را تقویت می‌کنند طوری که بتوانند در آنجا اثرگدار باشند، بعد منتظر می‌مانند تا دلیلی برای نارضایتی پیدا شود روی امواج نارضایتی سوار شوند و خشم را گسترش دهند و مردم را به خیابان بکشانند.

جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اضافه کرد: سال ۹۶ به بهانه مال‌باختگان کاسپین این کار را کردند و کوشیدند مردم را به خیابان بیاورند. برنامه ۱۴۰۱ هم این بود که بر بستر نارضایتی مردم سوار شوند و بتوانند یک جنبش اجتماعی دیگر ایجاد کنند. در یکی از کشورهای عربی، یک محوری با حضور آمریکا، اسرائیل و انگلیس تشکیل شد و می‌خواستند از مهرماه در دانشگاه و مدارس این کار را شروع کنند و برآوردشان این بود که حجاب تبدیل به یک چالش جدی می‌شود. پس از آن ایران اینترنشنال محور کار آنها شد و به بهانه فوتی که اثبات نشد پلیس مقصر است، افرادی را به خیابان کشاندند.

وی با بیان اینکه در اوج تجمعات تنها ۵۰ هزار نفر به خیابان آمدند، گفت: مردم نشان دادند اگرچه از برخی کاستی‌ها ناراضی هستند، اما گوششان بدهکار حرف‌های دشمن نخواهد بود. هر چه دشمن بزرگتر و گردن کلفت‌تر باشد، موقعی که ما بر آنها پیروز می‌شویم مقتدرتریم.

سردار نجات همچنین افزود: برنامه دشمنان این بود که این اغتشاشات خیابانی را به اعتصابات سراسری متصل کنند که بازاری‌ها، اصناف، کارگران و اقشار مختلف با هوشمندی با این دسیسه دشمن همراهی نکردند و این برنامه شکست خورد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha