به گزارش ایرنا، حضرت زینب(س) سلحشورانه حرکت پرشور امام حسین (ع) در واقعه کربلا را ادامه داد و صفات و فضایل ایشان و نامگذاری روز پرستار همزمان با ولادت این بانوی قهرمان نشان از جایگاه والای پرستاری دارد و طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب "ظرفیت بالای روحی و اخلاقی حضرت زینب (س) به عنوان بانوی مجتهد و قهرمان و نامگذاری روز ولادت ایشان با روز پرستار حامل پیامهای مهمی است".
داشتن تعهد و وجدان کاری و وجود روحیه قوی و مبارز از مهمترین ویژگیهای پرستاران شناخته میشود و این قشر با الگوگیری از بزرگ بانوی کربلا نمیتوانند سنگدل و بی رحم باشند و برعکس قلبهایی بیکران به وسعت دریا پر از مهربانی دارند و روحیه آنها بر پایه مسوولیتپذیری شکل گرفته و فکرشان معطوف به مراقبت از بیماران تا زمان بهبودی است و با شنیدن دعای خیر مریضان با انرژی مضاعف فعالیت در شغل مقدس خود را ادامه میدهند.
افرادی که به اسم پرستار در جامعه شناخته میشوند از تمام وجود خود برای کمک به انسانهای دردمند مایه میگذارند و غریبه و آشنا برای آنها فرقی ندارد چرا که آموختهاند مهربان باشند و بیمهری را تاب نمیآوردند.
فعالیت عاشقانه پرستاران در یکی از قدیمیترین بیمارستانهای گلستان
محوطه بیمارستان شهدای ۱۲ دی به عنوان یکی از چهار بیمارستان دولتی گنبدکاووس به واسطه پذیرش بیماران از شهرهای شرق گلستان همواره پررفت و آمد است و پزشکان و پرستاران سفیدپوش با لبخند در ایستگاه پرستاری بخشهای مختلف در حال بررسی پرونده وضعیت بستری شدگان، پاسخگویی به مراجعان و یا تردد به اتاق بیماران هستند.
در ابتدای ورودم به بیمارستان، زن بارداری در حال حرکت به سمت یکی از اتاقها به زمین افتاد و بیهوش شد. قبل از هر عکس العملی از طرف من و یا سایر افراد حاضر، از پشت سرم یک خانم چادری که پرستار این بیمارستان بود "یاعلی گویان" به سمت این زن دوید و اقدام به بررسی علائم حیاتی او کرد و از پرستاران خواست این زن را برای انجام معاینه به بخش ببرند.
حرکت این فرشته بدون بال نشان از روحیه بالای ایثار و فداکاری جامعه پرستاری در ایران اسلامی دارد که در هر شرایطی اولویت خود را خدمت به مردم قرارداده و با تمام انرژی برای سلامت بیماران تلاش میکنند.
با حضور در بخش پرستاری خواستار نشستی دوستانه با تعدادی از این خادمان بیمنت شدم تا دقایقی را برای شنیدن درد و دلهایشان با آنان بگذرانم و نخستین نفر که مصاحبهام را با وی آغاز کردم "فاطمه سایری" پرستار بخش بیهوشی بود که گفت: شاید درآمد پرستاران به نسبت برخی کارمندان بالاتر باشد اما شرایط کاری ما هم به همان نسبت سختتر است و در خیلی از مواقع برای حضور در بیمارستان مجبور به همراهی نکردن با همسر و فرزندان خود در امور خانه، مشکلات موجود و حتی مهمانیها و مراسم هستیم و آنان هم با صبوری و درک شرایط، همکاری بسیار خوبی با ما دارند.
وجدان کاری مهمترین موتور محرکه پرستاران
این پرستار ادامه داد: خدمت با هدف دریافت حقوق ماهانه برای پرستاران معنایی ندارد و با وجدان کاری خود حتی خیلی بیشتر از حقوق دریافتی با تمام وجود برای نجات جان بیماران در شیفتهای چرخشی در ساعات صبح، عصر و شب و حتی روزهای تعطیل در حال فعالیت هستند.
سایری افزود: خانوادههایمان هم با ما درگیر شغل پرستاری هستند چرا که در کنار وظیفه همسری و مادری و مسوولیت مدیریت خانه، وظیفه مهم دیگرمان حضور در بیمارستان و کسب رضایت قلبی بیماران است.
وی گفت: امکان دارد برخی از پرستاران از شرایط دریافتیهای خود ناراضی باشد اما در کارشان کم نمیگذارند که نمونه آن به دوران اوج درگیری با کرونا بر میگردد که با وجود فشار کمبود نیرو و سختی شرایط کار، با عشق و علاقه روزهای زیادی بدون دیدن خانواده و استراحت در بیمارستانها حضور یافته به درمان بیماران بدحال کمک میکردند.
سایری بیان کرد: نخستین واریزی تعرفهگذاری خدمات پرستاری مربوط به سه ماه اول سالجاری اخیرا به حساب پرستاران واریز شد اما مبلغ آن بر اساس ساعت کاری متفاوت بود و نارضایتیهایی را به همراه داشت که البته طبق اعلام مسوولان این مبلغ علل حساب بوده و قابل بررسی است.
وی که در بخش بیهوشی کار میکند، کم کردن استرس بیمار قبل از بیهوشی برای انجام عمل با صحبت کردن و روی خوش و همچنین برگشت بیمار بدحال بعد از تلاش ۴۵ دقیقهای برای احیا را از قشنگترین لحظات شغل پرستاری دانست.
پرستاران از همراه بیماران احترام میخواهند
"سیمین سرگزی" دیگر پرستار بیمارستان شهدا هم از برخی رفتارهای همراهان بیمار با پرستاران در محیطهای درمانی گلایه کرد و از آنان خواست با صبوری کردن به پرستاران که از جان و دلشان برای سلامت بیماران تلاش میکنند، احترام بگذارند.
وی گفت: علاقه زیادی به داشتن فرزند دارم که امیدوارم با همراهی همسرم و سایر اعضای خانواده برای مدیریت زمان حضور در خانه و محیط بیمارستان، بتوانیم به این خواسته قلبی خود دست یابم.
سرگزی اظهارداشت: نخستین پرداختی قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری به کارکنان با چیزی که پیش از این از طریق رسانهها اعلام میشد مغایرت داشت و پرستاران گلستانی جزو آخرین استانها در بحث این پرداختیها بودند.
به گفته وی در شرایط عادی هر پرستار باید ۲ سال طرح خود را در بیمارستان بگذراند که در زمان کرونا با وجود کمبود نیرو این مدت برای برخی پرستاران تمدید شد و لذا انتظار دارند در صورت امکان به عنوان نیروهای شرکتی جذب شوند.
این پرستار گفت: همین که یک بیمار با تلاش کادر درمان از جمله پرستاران سلامت خود را باز مییابد و هنگام ترخیص از بیمارستان دعای خیری میکند و میگوید "خدا پدرت را بیامرزد" بهترین هدیه برایم است.
"حلیمه سیده مختوم" از دیگر پرستاران بیمارستان هم ایفا کردن نقش مادری در کنار پرستاری را سخت توصیف کرد و گفت: پرستاران به دلیل حضور در بیمارستان و فعالیت شیفتی مداوم، حضور کمتری در خانه دارند اما از همین فرصت کم برای تربیت فرزندان خود استفاده میکنند.
وی افزود: در اوایل دوران کرونا مشکلات قطعی برق در بیمارستانها زیاد بود و تمام کادر درمان در این جور مواقع با استفاده از دستگاه تنفس دستی و سیار برای نجات جان بیماران با مشکلات حاد تنفسی تلاش میکردند و بهبود شرایط بیمار و بازگشت دوبارهاش به جمع خانواده بهترین خاطره ثبت شده برای پرستاران در آن دوران است.
نیاز به پرستار در دوران جنگ باعث انتخاب این شغل شد
"مشهدقلی عطاییخواه" با ۲۸ سال سابقه پرستاری هم گفت: از دوران دبیرستان به شغل پرستاری علاقمند شدم و نیاز به پرستار در دوران جنگ تحمیلی این علاقه را بیشتر کرد و در نهایت این شغل را انتخاب کردم.
وی افزود: در این سالهای خدمت به عنوان پرستار، سختیها و مشکلات مختلفی را پیش سر گذاشتم اما هیچ وقت بر کارم تاثیر نگذاشت چراکه خانواده از جمله همسرم همیشه کمک حال و همراهم بود.
به گفته وی، پرستاران بر خلاف سایر کارمندان که روزهای تعطیل رسمی و جمعهها آزاد هستند باید سرکار حضور داشته باشند و اما هیچ وقت از فعالیت در این حرفه ابزار خستگی نکردند چون کارشان برپایه عشق و علاقه است.
نظر شما