به گزارش روز سه شنبه ایرنا، این رسانه انگلیسی افزود: این افزایش بی سابقه در ماه های ژانویه تا اکتبر سال ۲۰۲۲ و در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۲۱ میلادی رخ داده است.
بر اساس این گزارش، واردات گاز طبیعی مایع اروپا از روسیه به طور معمول با تانکرهای بزرگ انجام می شود. رکود در واردات گاز دریایی روسیه نشان می دهد که با وجود توقف فعالیت لوله های انتقال سوخت، هنوز وابستگی اروپا به سوخت روسیه قطع نشده است.
به نوشته این روزنامه انگلیسی، در این بازه زمانی، گاز طبیعی مایع روسیه ۱۶ درصد از واردات گاز دریایی اروپا را تشکیل داده است.
فایننشال تایمز مدعی شد درحالی که حجم کلی ۱۷.۸ میلیارد متر مکعب گاز وارداتی از روسیه، تنها کسری از ۶۲.۱ میلیارد متر مکعب جریان گاز از خط لوله را در این مدت تشکیل می دهد، این امر، اروپا را در معرض رویکرد ولادیمیر پوتین در استفاده از انرژی به عنوان سلاح قرار می دهد.
«آن سوفی کوربو» پژوهشگر مرکز جهانی سیاست انرژی در دانشگاه کلمبیا، در این زمینه گفت: «یک روز ممکن است پوتین از خواب بیدار شود و بگوید ما ارسال گاز طبیعی مایع به اروپا را متوقف میکنیم و منطقه مجبور می شود این محصول را به قیمتی حتی بالاتر از بازار خریداری کند».
وی همچنین گفت: «روسیه می تواند مسیر محموله های خود را به سمت کشورهای بسیار نیازمند به گاز طبیعی مایع مانند بنگلادش و پاکستان تغییر دهد و برای کسب «دستاوردهای سیاسی» و «فشار بر اروپایی ها» حتی به قیمت پایین تری این محصول را به این کشورها بفروشد. نباید فراموش کرد که بسیاری از کشورها استطاعت مالی خرید گاز طبیعی مایع را ندارند».
جریان گاز از طریق خط لوله «یامال/ Yamal» که از لهستان می گذرد، از ماه مه متوقف شده است و روسیه در تابستان امسال جریان گاز از طریق خط نورد استریم ۱ به آلمان را قطع کرد. این خط سپس دچار ترکیدگی شد که به ادعای برخی کشورهای اروپایی خرابکاری عمدی بوده است.
اروپا برای پر کردن خلا ناشی از واردات گاز از روسیه، به بازار بین المللی روی آورده است. سال گذشته اروپا ۱۵۵ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی از روسیه وارد کرده بود. داده های شرکت ردیابی ترابری دریایی«رفینیتیو» نشان می دهد که اروپا بین ژانویه تا اکتبر رکورد ۱۱۱ میلیارد متر مکعب واردات گاز طبیعی مایع در سطح جهان را ثبت کرده که نسبت به سال گذشته نزدیک به ۷۰ درصد افزایش داشته است.
واردات از روسیه در این دوره به ۱۷.۸ میلیارد مترمکعب رسید که در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۲۱ میلادی، ۴۲ درصد افزایش یافت و فرانسه، بلژیک، اسپانیا و هلند تقریباً تمام حجم را به خود اختصاص دادند.
نظر شما