۸ آذر ۱۴۰۱، ۲۱:۳۴
کد خبرنگار: 1318
کد خبر: 84957134
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تاکید بر فعال سازی تهاتر و تاسیس صندوق مشترک در همایش تجاری ایران و پاکستان +فیلم

کویته - ایرنا - همایش تجاری ایران و پاکستان با تمرکز بر تسهیل همکاری‌های دوجانبه، تقویت تجارت مرزی و مقابله با چالش‌های پیش رو از جمله تحریم‌های ظالمانه با استفاده از تشکیل صندوق مشترک و ارزهای ملی دو کشور در شهر «کویته» برگزار شد. 

به‌ گزارش سه‌شنبه شب ایرنا، همایش تجاری و بررسی راهکارهای توسعه همکاری‌های دوجانبه از جمله فعال سازی سازوکار تهاتر امروز به میزبانی اتاق بازرگانی و صنایع شهر «کویته» مرکز ایالت بلوچستان و با حضور «سید محمدعلی حسینی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان برگزار شد.

در این گردهمایی «حسن درویش وند» سرکنسول ایران در کویته، کارشناسان اقتصادی و سیاسی نمایندگی‌های دیپلماتیک کشورمان در کویته و اسلام‌آباد، رئیس و اعضای اتاق بازرگانی کویته شرکت کردند.

شماری از تجار و فعالان حوزه اقتصاد ایران و ایالت بلوچستان پاکستان از جمله صاحبان صنایع در این همایش نظرات خود را درخصوص توسعه تجارت دو کشور، بهره‌برداری از فرصت‌های متقابل، اجرای سازوکار تهاتر، و نحوه رسیدگی به مسائلی مانند تعرفه، مبادله مالی، امور حقوقی و گمرکات را مطرح‌ کردند.

سفیر کشورمان برگزار همایش تجاری ایران و پاکستان پس از اجلاس اخیر بیست و چهارمین کمیسیون مشترک مرزی در زاهدان را اطمینان بخش توصیف کرد و افزود: هدف اصلی مسوولان ایران و نمایندگی‌های ما در پاکستان رفع موانع در مسیر تجارت دوجانبه و پرداختن به مشکلات تعرفه‌ای است.

وی با استقبال از همکاری‌های ۳ جانبه ایران با پاکستان ، افغانستان و چین در جهت توسعه ارتباطات منطقه‌ای و بهره‌برداری از توانمندی‌های متقابل در بخش‌های تجارت، انرژی و حمل و نقل، گفت: جایگاه ایالت بلوچستان به عنوان استان همجوار مرزی با سیستان و بلوچستان ایران و همچنین کویته در تبادل تجارت بسیار حائز اهمیت است.

لزوم برداشتن گام‌های اساسی برای مقابله با مشکلات تحریم

سفیر ایران در پاکستان با اشاره به کارشکنی قدرت‌های فرامنطقه‌ای در بحث همکاری‌های منطقه‌ای و جلوگیری از روابط آزاد تجاری میان همسایگان از جمله ایران و پاکستان، تاکید کرد: تحریم‌های ظالمانه ، مشکلاتی را در بخش بانکی میان ۲ کشور همسایه ایجاد کرده است .
وی اظهار داشت: تاسیس صندوق مشترک میان ایران و پاکستان برای روان سازی مبادله مالی پیشنهاد می‌شود و همانطور که پیش تر به مسوولان پاکستانی نیز اعلام شد، ایران آماده استفاده از ارزهای ملی دو کشور برای حمایت از تجارت مشترک است.

تاکید بر فعال سازی تهاتر و تاسیس صندوق مشترک در همایش تجاری ایران و پاکستان 

حسینی به ابتکار ایران و پاکستان برای تاسیس ۶ بازارچه‌ مرزی اشاره داشت و افزود: ما آماده افتتاح رسمی بازارچه "پیشین-مند- هستیم و پس از آن کارهای زیرساختی ۲ بازارچه دیگر در "ریمدان-گبد- و "کوهک-چاغی" نیز آغاز می‌شود.

وی با استناد به یادداشت تفاهم نامه همکاری میان اتاق‌های بازرگانی زاهدان و کویته درخصوص عملیاتی کردن سازوکار تهاتر، بر لزوم اقدامات هماهنگ میان مسوولان دولتی دو کشور همچنین نقش آفرینی اتاق بازرگانی کویته برای راه اندازی سازوکار تهاتر در بخش تجارت مشترک تاکید کرد.

پیشبرد توافقنامه تجارت ترجیحی و آزاد در دستور کار است

سفیر کشورمان در پاسخ به پرسش برخی از فعالان بازرگانی بلوچستان پاکستان درخصوص اجرای تجارت ترجیحی و آزاد میان ۲ کشور نیز گفت: توافق تجارت ترجیحی ایران و پاکستان سال‌های قبل امضا شده بود که طرف پاکستانی بخاطر ملاحظاتی اجرای آن را متوقف کرد. اکنون لازم می‌دانیم تا روند جدید مذاکرات برای احیای این توافقنامه ازسرگرفته شود.

وی گفت: تاکید همیشگی ایران بر پیمان تجارت آزاد با پاکستان بوده و این موضوع را در جریان بیست و یکمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی در اسلام‌آباد نیز مطرح کردیم.

حسینی افزود: ۵ دور از مذاکرات مسوولان ایران و پاکستان حول توافقنامه تجارت آزاد انجام شده و اکنون درصدد برگزاری ششمین دور آن هستیم و در این خصوص فهرست کالاها نیز باید میان دو کشور مبادله شود.

مناسبات دوجانبه ایران و پاکستان در حوزه‌های اقتصادی، بازرگانی، تجاری و مرزی طی سال‌های اخیر با پیشرفت چشمگیری همراه بوده است. ۲ کشور همسایه طی ۲ سال اخیر اقدام به بازگشایی ۲ گذرگاه جدید مرزی کردند و تعداد مرزهای رسمی آنان به ۳ رسید که یکی از اهداف آن کمک به تسهیل تجارت و استفاده از ظرفیت‌های یکدیگر برای بهبود زندگی مرزنشینان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha