ابراهیم یخکشی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در نوشهر افزود : با توجه به کاهش حدود ۶۰ درصدی آب سدهای استان به علت کاهش نزولات جوی و آبدهی رودخانه ها و در پی آن کمبود آب آشامیدنی برهمین اساس برای عبور این تنش آبی در آینده، دولت مقدار اعتبار یادشده را پیش بینی کرده است.
به گزارش ایرنا، سه سد از مجموع سدهای مازندران آب آشامیدنی اهالی استان را تامین می کند که یکی از آن ها سد میجران رامسر است.
وی اظهار داشت : از این مقدار اعتبار، حدود ۱۵۰ میلیارد تومان آن از محل سفرهای استانی دولت به مازندران، حدود ۴۰ میلیارد تومان از منابع پیوست کد اعتباری و بخشی هم از محل تهاتر نفت و فاینانس ماده ۵۶ است و امسال برای اجرای این طرح از این میزان اعتبار پیش بینی شده حدود ۲۰۰ میلیارد تومان اختصاص داده شده است.
تامین مالی بلند مدت را توسط یک شرکت و سرمایه گذار مالی که به طور معمول برای اجرای یک پروژه صورت می پذیرد فاینانس می گویند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مازندران گفت : هم اینک عملیات اجرای این طرح از ماه پیش با تجهیز کارگاه از سوی پیمانکار آغاز شده و طبق برنامه ریزی ها تصفیه خانه ای با ظرفیت ۴۰۰ لیتر در ثانیه در سد میجران وارد مدار شده و مخازنی هم برای ساخت در مراحل پایانی در دست اقدام داریم.
یخکشی تصریح کرد: آب آشامیدنی این مناطق از رودخانه های دوهزار، سه هزار و سد ازارود تنکابن تامین می شود و افزون بر این اقدامات حدود ۲ هزار لیتر در ثانیه تصفیه خانه هم در این منطقه ساخته شود تا بتوانیم آب آشامیدنی این سه شهرستان و نقاط روستایی آن ها را تامین کنیم.
وی خاطرنشان کرد : البته این طرح آبرسانی یا به عبارتی مجتمع آبرسانی در آینده به مجتمع آبرسانی مرزن آباد وصل می شود به گونه ای که در آینده تبادل آبی ایجاد شود و طبق برنامه ریزی ها، این طرح ۲۵ ساله قرار است مدت پنج سال به سرانجام برسد.
وی با اشاره به آنکه تمرکز دولت بیشتر رفع تنش آبی در قالب اجرا و تکمیل طرح های آبرسانی است، گفت: بر همین اساس حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان طرح آبرسانی در این استان در دست اقدام داریم و یکی از دغدغه های وزیر نیرو این است برای گذر از تنش آبی در سال های آتی و حتی تابستان سال آینده این طرح ها باید با سرعت بیشتری به سرانجام برسد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مازندران، نوسان قیمت ها ، مسائل زیست محیطی و مشکلات جابه جایی مستحدثات در مسیر اجرای طرح های آبرسانی را از عمده مشکلات در این خصوص برشمرد و افزود: به همین خاطر هزینه اجرای چنین طرح هایی در مازندران به مراتب بیشتر از دیگر استان هاست و این مساله حتی سبب زمانبر شدن طرح ها هم می شود.
کارشناسان و مسوولان شرکت آب و فاضلاب مازندران در گزارشی به خبرنگار ایرنا در تنکابن اظهارداشتند: افزایش هفت برابری جمعیت بیشتر نقاط شهری به ویژه غرب این استان امروز ارائه خدمات به مردم نقاط روستایی و شهری را مشکل ساز کرده است.
برابر گزارش ها، هم اینک در نقاطی از نقاط روستایی و شهری شهرستان های تنکابن از جمله بخش خرم آباد ، کلارآباد، سلمانشهر، اسبچین، کرکاس ، حیدرآباد و نقاطی از شهرستان رامسر با کمبود آب مواجه هستند و بنا به گفته اهالی این شهرستان ها در برخی از روزهای هفته به تعطیلات گاهی اوقات در روز سه ساعت تا چهار ساعت با کمبود آب آشامیدنی مواجه هستند.
.
نظر شما