عبدالحمید سرتیپی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حقوق دولتی از معادن مستقر در استان دریافت و به خزانه واریز شد در سال گذشته به ۱۴۸ میلیارد تومان بوده که این رقم در نیمه اول امسال با ۱۷ درصد رشد محقق شده است.
وی اضافه کرد: همچنین طبق بررسیهای صورت گرفته، جوازها و گواهیهای کشف معدنی که در هفت ماه منتهی به مهر امسال صادر شده با ۱۲ ماه سال گذشته برابری میکند که این امر نیز حاکی از اقبال بیشتر سرمایه گذاران به بخش معدن است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: طبق تحلیلهای اقتصادی حدود ۶ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری باعث یک درصد رشد اقتصادی میشود که با توجه به سرمایههای جذب شده و در آستانه جذب، امسال میتوان بخش معدن استان را یکی از بخشهای موفق در حوزه رشد اقتصادی و جذب سرمایه دانست.
سرتیپی با اشاره به افق روشن پیش روی آذربایجان غربی در بخش معدن با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته و مقدمات توسعه این بخش اظهار کرد: می توان گفت که ما جزء پنج استان برتر در بین استانهای هم تراز خودمان در حوزه توسعه معدنی هستیم.
وی ادامه داد: البته قیاس کردن آذربایجان غربی با استانهایی که ظرفیتهای معدنی قابل توجهی مثل مس سرچشمه یا معادن دیگر دارند، کار درستی نیست و ما هنوز همه ظرفیت معدنی خود را شکوفا نکردهایم.
سرتیپی با بیان اینکه با راه اندازی سامانههای مختلف در حوزه معدن، وضعیت این بخش به صورت سیستماتیک رصد میشود و آمار به صورت متقن و روزانه در اختیار ماست، گفت: در حال حاضر ۵۳۴ معدن دارای پروانه بهره برداری داریم که البته بخشی از آنها به دلایل مختلف راکد، نیمه فعال یا غیرفعال هستند که این موارد به صورت مستمر احصا شده و معادنی که دارای ظرفیت برای فعالیت دوباره هستند، به سرمایه گذاران جدید واگذار میشوند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی یادآور شد: در حال حاضر ۱۶۰ معدن به مزایده گذاشته شده تا به سرمایه گذاران دارای اهلیت واگذار شود و این امر در مراحل قانونی خود قرار دارد.
نظر شما