سینا قربانی جمعه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر اینکه در عصر انتشار اطلاعات سریع و رایگان برای همه در شبکه های اجتماعی و اینترنت، هر کسی می تواند ناشر اطلاعات باشد،اظهار کرد: در چنین شرایطی که هر کسی می تواند ناشر اطلاعات باشد نتیجه سازماندهی این فرایند، تشخیص حقیقت از غیر حقیقت را برای مخاطب دشوار میکند.
وی ادامه داد: بر اساس شرایط گفته شده کشورهایی که قصد دارند سلطه خود را بر دیگر جوامع گسترش دهند با مهندسی اجتماعی،فرهنگی و شناختی و استفاده تاکتیکی از ابزارهای ارتباطی، به دنبال گسترش بدبینی و بی اعتمادی مردم به دولت و حاکمیت و قرار دادن سیستم محاسباتی مغز در حالت تردید به ارزش های بنیادی، ارزش ها و هنجارهای خانوادگی،رضایتمندی و نگرش به حال و آینده است.
این کارشناس ارشد مطالعات رسانه گفت: پیدایش عملیات های اطلاعاتی در جنگ ترکیبی و استفاده از تاکتیکهای اطلاعات گمراه کننده،فریب و غلط توسط کشورهای سلطهگر عامل اساسی برای توجه جدی به زیست بوم اطلاعاتی و ارتباطی مردم است.
قربانی با اشاره به اینکه در زیستبوم اطلاعاتی که بسیاری از مردم در حال حاضر در آن حضور دارند، اتاق های خبری برای اثبات ادعاهای خود در نبرد حقیقت هستند، بیان کرد: اساسا کشورهای که از ابزار رسانه برای تسلط به فکر دیگر جوامع استفاده می کنند، عملیات های سازماندهی شده خود را از جنس شعارهایی همچون آزادی بیان،شنیدن حق مردم است، حقوق بشر و .... در ذیل تاکتیک های خبری مخفی می کنند.
ابزارهای حوزه عمومی باید تقویت شود
وی در ادامه با تاکید بر اینکه به گفته جامعهشناسان مطرح کشور جنس بروز حوادث اخیر در ایران از نوع شورش های اجتماعی است،اظهارکرد: اساسا شورش های فراگیر اجتماعی در شرایطی رخ می دهد که امید به تغییر طلبی از مسیر اصلاح کاهش می یابد و سازوکارهای حوزه عمومی همانند رسانه ها و تشکل ها از مرجعیت افتاده باشند.
این تحلیلگر حوزه فرهنگ و رسانه ادامه داد: در شرایط فعلی دشمن تلاش دارد تا در زیستبوم اطلاعاتی از طریق تاکتیک های رسانهای به شاخص های مهمی همچون امید به حال و آینده ضربه وارد نماید.
قربانی تصریح کرد: تلاش برای عادیسازی شرایط در زیست بوماطلاعاتی،توانمند نمودن مسئولان و مردم به یک درک متکی بر مهارت(سوادرسانهای)، تقویت مرجعیت رسانه های محلی،منطقهای و ملی،تقویت تشکل های اجتماعی، تلاش برای گفتوگو حضوری با مردم، داشتن پیوست فرهنگی و رسانه ای، مرخص کردن مدیران خسته و بی انگیزه،توجه جدی به رفع کارهای روزمره مردم و تلاش برای حل و فصل فوری و خارج کردن مشکلات مردم از بروکراسی های اداری از جمله راهبردهای فوری برای خروج سریع از تله عملیات روانی دشمن است.
نظر شما