به گزارش خبرنگار اسدالله عباسی روز شنبه در جلسه شورای برنامه ریزی استان گیلان در استانداری به بازدید اخیر خود از ظرفیت های بنادر و دریانوردی گیلان اشاره و اضافه کرد: می توانیم تبادل سالانه حدود ۱۰ میلیون تن کالا از ظرفیت های مجتمع بندری انزلی را به ۱۴ میلیون تن برسانیم ضمن اینکه در بندرکاسپین هم می توان بارگیری را افزایش داد.
وی به دیدار اخیر رییس جمهور کشورمان با رییس جمهور روسیه و گفت و گوی فی مابین درباره گسترش بیش از پیش روابط در حوزههای مختلف از جمله انرژی، ترانزیت و مبادلات تجاری اشاره و عنوان کرد: بیشترین مبادلات تجاری به کشور روسیه نیز از گیلان است از اینرو توسعه زیرساخت های حمل و نقل این استان اهمیت بسزایی دارد.
نماینده عالی دولت در استان گیلان به اهمیت اقتصاد دریا محور و توسعه آن در این خطه تاکید و خاطر نشان کرد: در بخش اقتصاد دریا محور و توسعه شبکه های ریلی باید کار گسترده تری شود و پیوست و محتوی در این حوزه را بایست غنیتر گردد.
استاندار گیلان با اشاره به اهمیت جایگاه مناطق ویژه اقتصادی در کشور گفت: ۲ منطقه ویژه اقتصادی در این استان هم ظرفیتی قابل توجه است که باید شکوفا کنیم و متاسفانه در سال های گذشته در این حوزه اقدام موثری نشده و تنها تابلو نصب شده است.
عباسی در ادامه جلسه درباره تدوین برنامه پنجساله هفتم توسعه و نحوه مشارکت استان هم گفت: برنامه هفتم توسعه در۲ سطح الزامات مربوط به ساختار و محتوی برنامه برگرفته از سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری است.
وی با بیان اینکه برنامه هفتم توسعه به عنوان چهارمین برش سند چشمانداز توسعه است، افزود: بر این اساس از نظر راهبردی بسیار اهمیت دارد ضمن اینکه ظرفیتهای استان در بخشهای مختلف راه آهن، آزاد راه، بنادر، گردشگری و کشاورزی باید مورد توجه باشد.
نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به هدفگذاری های دولت در بخش های مختلف اظهار کرد: کاهش تورم به یک رقمی، مساله اشتغال و مسکن از هدف گذاری دولت و اولویت های کشور و استان است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان نیز در این جلسه با تشریح عناوین موضوعات اولویت دار برنامه پنجساله هفتم "پیشنهادی گیلان" گفت: تکمیل زنجیره ارزش افزوده در بخش کشاورزی، مدرن سازی این حوزه و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و فعالیت های پسین و پیشین کشاورزی با تاکید بر توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی از موضوعات پیشنهادی استان در مورد بخش کشاورزی است.
شراره کاووسی عنوان کرد: آلاینده های زیست محیطی در فرآیندهای صنعتی، کشاورزی، خدماتی و زیربنایی و سکونتگاهی، مدیریت یکپارچه و خردمندانه پسماند و کاهش آلایندهها و زیست بوم های بحرانی از جمله تالاب هاو رودخانه ها از موضوعات پیشنهادی بخش منابع طبیعی و محیط زیست است.
وی بیان داشت: اقتصاد دریا محور پایدار، شبکه حمل و نقل ریلی و اتصال به کریدورهای ترانزیت بین المللی، بنادر، مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، تجاری، تولید و انتقال برق نیز ار موضوعات پیشنهادی بخش بازرگانی و امور زیربنایی است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه برنامه هفتم توسعه مبتنی بر موضوعات و بسته های کلیدی است، افزود: در این برنامه یک سری بسته های کلیدی که پیشران های توسعه کشور هستند و یا اینکه می توانند چالش را در کشور رفع کنند، احصاء شده از سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری هم دیده شدهاست.
گیلان دارای ۲ منطقه ویژه اقتصادی "آستارا و لاهیجان" است اما منطقه ویژه اقتصادی در لاهیجان فعال نیست، این استان دارای یک منطقه آزاد در بندرانزلی است.
نظر شما