تغییرات اقلیمی طی سه سال اخیر کشاورزی مازندران را دستخوش تغییراتی کرده است

ساری- ایرنا-رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: به دنبال تغییرات اقلیمی در سه سال اخیر کشاورزی استان دستخوش تغییراتی گسترده ای شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، حسن عنایتی شنبه در نشست شورای سیاستگذاری کشاورزی مازندران افزود: اصلاح الگوی کشت یک طرح فرا منطقه ای است، یعنی مبتنی بر مدل علمی و بر لزوم استفاده از ظرفیت اتحادیه و تعاونی های کشاورزی تاکید دارد.

وی با بیان این که دولت سیزدهم در عملیاتی شدن الگوی کشت ، اهرم های تشویقی خوبی در نظر گرفته است، گفت: زیرساخت های الگوی کشت در مازندران فراهم شده است و مطالعات آن نیز بدست آمده است.

عنایتی ادامه داد: ساماندهی تولید و توجه به پس از تولید بر اساس الگوی کشت مورد تاکید است، امروز سند آمایش کشاورزی و مطالعات جامع الگوی کشت مازندران وجود دارد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: سند بهره وری کشاورزی طبق برنامه راهبردی ، ساختاری و برنامه عملیاتی کشاورزی مازندران وجود دارد.

عنایتی با اظهار این که شرایط محیطی و تغییرات اقلیمی را در الگوی کشت داریم ، افزود: افزایش درآمد ناخالص کشاورزی و بهره وری مصرف آب مورد تاکید است ،هدف اصلی اصلاح الگوی کشت کشاورزی رسیدن به دو اصل افزایش درآمد کشاورزان و مصرع بهینه آب است.

وی تصریح کرد: کاهش آب مصرفی، نخستین هدف اصلاح الگوی کشت است ،طبق برنامه باید در پنج سال آینده ، پنج درصد مصرف آب در الگوی کشت محصولات کشاورزی استان کم شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: در الگوی کشت توسعه کشت پاییزه و استفاده از آب سبز ، کشت های گلخانه ای و دانه های روغنی ، افزایش ضریب دانش کشاورزی را در مازندران دنبال می کنیم.

عنایتی افزود: نیاز آبی محصولات کشاورزی و وضعیت خاک را در اصلاح کشت مورد مطالعه و بررسی داریم.

الگوی کشت باید مورد اعتماد کشاورزان قرار گیرد

نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس نیز در این نشست با تاکید بر این که رضایت کشاورزان اصل محوری برای اجرای الگوی کشت است، گفت: الگوی کشت باید مورد اعتماد کشاورزان قرار گیرد.

منصور علی زارعی افزود: نمونه بارز بی اعتمادی کشاورزان از الگوی کشت توسعه کشت برنج ارقام پرمحصول است که متاسفانه به این موارد بی توجهی شده است، یعنی به رغم معرفی ارقام پر محصول کیفی اما شالیکاران به دلیل مشکلات تامین آب و عدم فروش محصول ، از ادامه کشت این ارقام خودداری کردند.

وی با اظهار این که توجه و اختصاص یارانه کشت به عنوان مشوق کشاورزی در برنامه توسعه هفتم در بخش کشاورزی بسیار مهم و مورد تاکید دولت سیزدهم است ، ادامه داد: توجه به مصرف و ساماندهی آب کشاورزی در الگوی کشت مازندران بسیار مهم است.

نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: زمین های کشاورزی مازندران در کشت دوم پس از برنج باید به سمت گسترش دانه های روغنی به خصوص کلزا برود ، چراکه مورد حمایت و تایید دولت است.

زارعی افزود: دولت برای اصلاح و تغییر الگوی کشت متناسب با امنیت غذایی ،یارانه کشت قابل توجهی را برای هر استان در نظر می گیرد که مازندران باید از این فرصت بیشترین بهره را ببرد.

مدیرکل هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری مازندران نیز در این نشست با بیان این که کشت گلخانه ای راه نجات توسعه کشاورزی استان است، در عین حال هشدار داد که توسعه گلخانه ای در مازندران نباید به سمت تغییر کاربری زمین برود .

سید رحیم بخشی با بیان این که مراکز خدمات کشاورزی مازندران باید به درستی در اصلاح عملکی الگوی کشت ورود پیدا کنند، افزود: ۱۰هزار مهندس کشاورزی بیکار در مازندران داریم که جهاد کشاورزی و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی باید در الگوی کشت از این افراد بهره گیری کنند.

مازندران با تولید سالانه بیش از هفت میلیون و ۵۰۰هزار تن انواع محصولات کشاورزی حدود ۱۱درصد ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را در اختیار دارد.

به گزارش ایرنا، اولین اجلاس سراسری الگوی کشت محصولات کشاورزی و رونمایی ابلاغ سند کشت محصولات استان‌ها در سال زراعی ( ۱۴۰۲ - ۱۴۰۱ ) با حضور محمد مخبر معاون اول رییس جمهور و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و معاونان و مدیران وزارت جهاد کشاورزی در سالن خوشه وزارت جهاد کشاورزی در ۱۸ مهرماه برگزار شد.

الگوی کشت عبارت از تعیین یک نظام کشاورزی با مزیت اقتصادی پایدار مبتنی بر سیاست‌های کلان کشور، دانش بومی کشاورزان و بهره‌گیری بهینه از پتانسیل‌های منطقه‌ای با رعایت اصول اکوفیزیولوژیک تولید محصولات کشاورزی در راستای حفظ محیط زیست است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha