تنوع موضوعی در پنجمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران نویدبخش بود

تهران- ایرنا- دبیر پنجمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران گفت: تنوع موضوعی در پنجمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران نویدبخش بود؛ البته این تنوع به معنای عمق مضمونی نیست اما دریچه‌ای امیدبخش است.

به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا نشست خبری پنجمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران روز دوشنبه (۱۴ آذرماه) در سالن جلسات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

قادر آشنا در ابتدای این مراسم بیان کرد: سازمان سینمایی به عنوان متولی سینما تلاش دارد تا آثار برتر حوزه پژوهش سینمای ایران را رصد و تقدیر کند.

وی افزود: برای این مهم فراخوان دادیم و از همه پژوهشگاه ها و استادان و دانشگاه ها درخواست کردیم که عنوان اولویت‌های پژوهشی سینما را به ما اعلام کنند که حدود ۲۰۰ اولویت برای ما فرستاده شد که این تعداد با ۳۶ طرح نهایی تکمیل شد و در حال حاضر به ۸ عنوان طرح نهایی رسیده ایم که موضوعات مهمی چون فروش سینمایی، مضامین اساسی و باورهای عقیدتی در جامعه ایران و... مشخص شدند.

معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی سازمان سینمایی تاکید کرد: تلاش شده است که پژوهش‌هایی که انجام می‌شود کاربردی باشد تا مدیران و سینماگران بتوانند از حاصل این مطالعات‌ بهره ببرند.

پس از آن از پوستر این دوره از جشنواره رونمایی شد.

امیررضا مافی در ادامه به سخن پرداخت و گفت: رویداد جایزه پژوهش سال سینمای ایران، سنگ بنای درخشانی در حوزه سینماست؛ موضوعی که سالها بود باید رخ می‌داد و پیوندی بین سینما و مطالعات آکادمیک سینمایی برقرار می‌کرد.

دبیر پنجمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران ادامه داد: پنجمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران در ۷ بخش برگزار شد و در مجموع ۹۲ اثر از طریق سایت جشنواره به دست دبیرخانه این دوره از جشنواره رسید.

وی افزود: اعضای شورای علمی و هیئت داوری در انتخاب آثار یکسان بودند. امسال یک داوری ۷ نفره داشتیم که هیئت انتخاب و داوری یکی بود و در مجموع ۳۸ اثر مورد بررسی قرار گرفتند و برگزیدگان مشخص شد.

مافی با اشاره به تولد جایزه‌ای تازه در این رویداد گفت: در این دوره از جایزه پژوهش سال سینمای ایران جایزه ویژه دکتر امیرحسن ندایی را اضافه کرده‌ایم؛ استاد ندایی در ادوار گذشته این جایزه حضور پررنگی داشت و از چهره های شناخته شده در دانشگاه تربیت مدرس هستند.

وی افزود: در این دوره تلاش کردیم داوران ما جوان و صاحب اندیشه باشند و دانشگاه های مختلف تهران در این داوری دخالت داشته باشند. ضمن این که حوزه ها و چشم اندازهای مختلف را هم در این داوری اعمال کردیم.

دبیر این جایزه بیان کرد: تنوع موضوعی در پنجمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران نویدبخش بود؛ البته این تنوع به معنای عمق مضمونی نیست اما دریچه‌ای امیدبخش است. نکته غفلت این است که متاسفانه هنوز به این نتیجه نرسیده ایم که پژوهش یک نقطه اتکای اساسی در موفقیت سینماست. از پژوهش های تطبیقی استقبال می‌کنیم اما نیاز ما صرفا با پژوهش‌های تطبیقی برآورده نخواهد شد.

وی در معرفی اعضای هیئت انتخاب و داوری پنجمین جایزه پژوهش سال سینمای گفت: شورای علمی و هیئت داوری این دوره از جایزه عبارتند از مینا خانی، محسن بهلولی، وحید الله موسوی، رامتین شهبازی، عبدالله بیچرانلو، مسعود سفلایی و مجید سلیمانی ساسانی.

دبیر پنجمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران در مورد اختتامیه این جایزه گفت: اختتامیه این دوره از جشنواره ۲۹ آذرماه، بعد از ظهر سشنبه همزمان با هفته پژوهش در موزه سینمای ایران برگزار می‌شود.

مینا خانی هم در این جلسه عنوان کرد: آنچه مقصود ما در انتخاب آثار این دوره از جایزه بود، کمک یک اثر به ارتقای سینمای ایران به هر شکل تئوری و عملی بوده است.

عضو شورای علمی و داوری پنجمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران ادامه داد: به عنوان یک معلم بسیار خرسندم که دانشجویان علاقمندی داریم که به سینمای ایران یاری می‌رسانند و پژوهش‌های فردی ایشان دریچه‌ای نویدبخش است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha