شادی کودکان معلول گوشه‌ای از لبخند خدا

گنبدکاووس- ایرنا- کودکان معلولی که خانواده خیلی از آنان به دلیل مشکلات مالی و یا شکل ظاهر فرزندانشان، تمایل کمتری برای خروج آنان از خانه دارند، هنگام حضور در یکی از مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در گنبدکاووس گوشه‌ای از لبخند خدا به روی پاک‌ترین موجودات زمین را به نمایش گذاشتند.

به گزارش ایرنا، از ابتدای هفته جاری که با روز جهانی معلولان آغاز شد شاهد برگزاری مراسم مختلف برای گرامیداشت این قشر هستیم که از جمله آن کارگاه‌های مختلف هنری برای ۷۰ نفر از کودکان و نوجوانان معلول آموزشگاه استثنایی دخترانه شهید فرقانی گنبدکاووس در محل کانون پرورش فکری شماره یک این شهرستان بود که امروز دوشنبه برگزار شد.

لحظه ورود به این مرکز، نگاه به چهره‌های معصوم کودکانی با برخی تفاوت‌های ظاهری نسبت به سایر افراد جامعه در کنار صبر و شکیبایی مربیان حاضر در کارگاه‌ها برای کمک به ساخت کاردستی‌های زیبا توسط آنان، لبخندی همراه با اشک را به انسان هدیه می‌دهد.

این کودکان در هفته‌ای که به نام‌شان نام‌گذاری شده با حضور در کارگاه‌های کانون پرورش فکری ساعاتی شاد را به نقاشی کشیدن و رنگ آمیزی کردن، عروسک ساختن و شنیدن قصه‌های جالب گذراندند و قول گرفتند تا ماه آینده هم در برنامه‌های هنری و آموزشی این مرکز شرکت کنند.

شادی کودکان معلول گوشه‌ای از لبخند خدا

ذوق کودکان معلول از حضور در کانون پرورشی

به گفته یکی از مربیان مدرسه شهید فرقانی، کودکان این مدرسه از روز گذشته با شنیدن اینکه قرار است برای حضور در کارگاه‌های هنری به کانون پرورشی بیایند شوق و ذوق فراوانی داشتند چرا که خیلی از خانواده‌ها توان مالی را برای بردن فرزندان معلول خود به مکان‌های تفریحی و یا سینما ندارند.

طاهره قاسمی‌نسب افزود: خانواده‌های دارای معلول در صورت داشتن توان مالی هم در برخی مواقع به دلیل ظاهر و رفتار کودکانشان بیشتر می‌خواهند آنان را از اطرافیان پنهان کرده و در خانه نگهدارند.

وی ادامه داد: ۱۳۲ دانش آموز کم‌توان ذهنی و دارای معلولیت جسمی در «مدرسه شهید فرقانی» تحصیل می‌کنند اما به طور قطع باز هم کودکان معلول دیگری در سطح همین شهرستان وجود دارند که خانواده‌ها در بیشتر مواقع به دلیل مشکلات مالی برای تامین هزینه رفت و آمد و لوازم آموزشی، آنان را تا سنین بزرگسالی بدون هیچ آموزشی در خانه نگه می‌دارند.

شادی کودکان معلول گوشه‌ای از لبخند خدا

این مربی با ۱۹ سال سابقه که خود مادر ۲ کودک است، گفت: در ابتدای فعالیت در آموزش و پرورش در مدرسه عادی تدریس می‌کردم اما به دلیل اعلام نیاز، به مدرسه کودکان استثنایی منتقل شدم و در سال‌های اول با مشاهده وضعیت آنان ساعت‌ها گریه می‌کردم و شرایط روحی خوبی نداشتم.

قاسمی‌نسب ادامه داد: به مرور با مشاهده عشق و علاقه این کودکان به یادگیری و محبت زیادشان به معلمان واقعا احساس کردم آنان هم به مانند فرزندان واقعی خودم هستند و هرچه در توان دارم برای بهبود شرایط روحی و آموزشی‌ این کودکان تلاش می‌کنم.

رنج دانش آموزان استثنایی از کمبود امکانات آموزشی

وی افزود: مدرسه شهید فرقانی با وجود حیاط بزرگ، امکانات ورزشی کافی برای استفاده دانش آموزان استثنایی ندارد لذا تلاش می‌کنیم هفته‌ای یک بار هم که شده با همکاری سایر معلمان آنان را به پارک نزدیک مدرسه ببریم.

این مربی ادامه داد: علاوه بر آن، هزینه سرویس در برخی مواقع باعث می‌شود تا خانواده‌هایی که جزو قشر ضعیف و کارگر هستند فقط بتوانند هفته‌ای یک بار کودک خود را به مدرسه بیاورند.

قاسمی‌نسب با بیان اینکه سرانه پرداختی به مدرسه جوابگوی تامین هزینه‌ها نیست و بیان کرد:‌ مدیر مدرسه با همکاری خیران در حد توان کتاب‌های درسی، لباس فرم و حتی هزینه سرویس کودکان را تامین می‌کند اما با توجه به توان پایین خیلی از خانواده‌ها و هزینه‌های زیاد تحصیل، مشکلات همچنان باقی است و می‌طلبد آموزش و پرورش و خیران همیاری بیشتری برای کمک به فراهم کردن شرایط آموزش بهتر این کودکان داشته باشند.

شادی کودکان معلول گوشه‌ای از لبخند خدا

بهبود شرایط برای تحصیل معلولان، همراهی خیران را می‌طلبد

این مربی گفت: علاوه بر کمبود اعتبارات برای تامین هزینه رفت و آمد و لوازم آموزشی، خرید لوازم مورد نیاز کارگاه‌های مانند چرخ خیاطی، نخ، پارچه و سایر اقلام هم از توان مالی مدرسه خارج است.

وی افزود: کارگاه‌های خیاطی، قالیبافی، کوک‌دوزی، عروسک‌سازی و حصیربافی در این مدرسه فعال است و هر ساله آثار هنر دست دانش‌آموزان این مدرسه را در نمایشگاه مرکز استان شرکت داده و درآمد حاصل از فروش، برای کمک به جبران بخشی از هزینه‌های این کودکان اختصاص می‌یابد.

قاسمی‌نسب اختلال برقراری رابطه با محیط، ناسازگاری، پیش فعالی، نقص توجه، اعتماد به نفس پایین و ترس را از مهمترین مشکلات کودکان این مدرسه دانست و گفت: کودکان استثنایی که بیشترشان کمبود محبت در خانه دارند با کوچکترین محبتی از سایر افراد از جمله معلمان، وابسته می‌شوند و آنان را مادر خود می‌دانند.

مسوول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شماره یک گنبدکاووس هم بیان کرد: این مرکز علاوه بر کودکان و نوجوانان عادی مرکز فراگیر هم شناخته می‌شود و برای کودکان با نیازهای خاص هم برنامه‌های مختلف فرهنگی و هنری دارد.

ندا جلالی افزود: کتاب با خط بریل، اسباب‌بازی‌های مخصوص کودکان نابینا، کم‌شنوا، ناتوان یا کم‌توان ذهنی و جسمی حرکتی در این مرکز برای استفاده کودکان معلول وجود دارد و فیلم‌های کوتاه مناسب برای آنان پخش می‌شود.

وی اظهارداشت: ماهی یک بار دانش آموزان مدارس استثنایی شهید فرقانی و شهید باهنر به این مرکز دعوت شده و از کارگاه‌ها و برنامه‌های متنوع استفاده می‌کنند.

شادی کودکان معلول گوشه‌ای از لبخند خدا

قول شورای شهر برای تامین لوازم ورزشی مدرسه شهید فرقانی

سرپرست اداره آموزش و پرورش گنبدکاووس هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: با همکاری خیران و از محل اعتبارات اداره کل آموزش و پرورش و نوسازی مدارس، یک دستگاه آسانسور اوایل سال تحصیلی جاری برای راحتی بیشتر دانش آموزان معلول در مدرسه شهید فرقانی نصب و راه‌اندازی شد.

عبدالقادر ظفر افزود: همچنین شورای شهر قول همکاری برای تامین وسایل ورزشی مناسب استفاده دانش آموزان استثنایی را در این مدرسه داده است.

وی ادامه داد: پیگیری لازم در بحث وضعیت هزینه ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنایی انجام می‌شود اما کمک به حل مشکلات آموزش و پرورش در بحث‌های مختلف نیازمند همراهی خیران است و هرگونه همکاری لازم را با آنان انجام خواهیم داد.

شهرستان گنبدکاووس با ۴۱۱ هزار نفر جمعیت در شرق استان گلستان واقع است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha