حمدالله اکوانی روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا افزود: بخش خصوصی بجز در چند مورد محدود در تولید و صادرات استان، ضعیف است ولی انتظار داریم بخش خصوصی، محور حرکت توسعه باشد چرا که قرار نیست بنیاد پولی به دیگر سازمان های دولتی پرداخت کند از طرفی این
وی با اشاره به ظرفیت های استان در حوزه شیلات و دامداری و منابع طبیعی، تصریح کرد: عرصه های منابع طبیعی و زمین های زراعی گسترده ای در استان داریم، ولی از کشاورزی دانش بنیان برای توسعه گونه های مصرف کمتر آب و پربازده و سازگار با محیط استفاده نمی شود.
وی ادامه داد: در استان ما استفاده از دانش و تکنولوژی های برتر در حوزه های مختلف کشاورزی و دامداری و نفت و گاز، پایین است و در صورت استفاده از ظرفیت نخبگان و فناوری و دانش برتر؛ هم منابع کمتری استفاده شده و هم بازدهی بیشتری در پی دارد.
اکوانی به دیگر چالش های بنیاد در استان اشاره کرد و گفت: نهادهای اداری و اجرایی همکاری موثر و لازم را در برخی از مواقع؛ برای اجرای طرح های مشارکتی، با منتخبان بنیاد ندارند اگرچه بنیاد همه امکانات را فراهم کرده و منابع هم موجود هست، ولی در اجرا با دستگاه متولی با مشکلاتی مواجه هستیم.
وی همکاری نکردن سازمان ها را ضعف فردی نه قانون برشمرد و تصریح کرد: این موانع و چالش های مشارکت نهادهای اجرایی با منتخبان بنیاد، به ضعف و اراده و پیگیر نبودن فرد و مسوول متولی سازمان برمی گردد و به فقدان تعهد لازم فرد، به توسعه خدمات و فعالیت ها در حوزه مربوطه، برمی گردد.
اکوانی به مسائل و معضلات پنهان اثرگذار بر برنامه های مشارکتی بنیاد اشاره کرد و گفت: سلطه فرهنگ عشیره ای بر ذهنیت ها و کردار برنامه ریزان و مجریان و سیاست گذاران در استان است که پیامدهای مهم آن، نوعی دو انگاری، قطبی سازی، تضاد و در نهایت حذف، گوشه نشینی، حاشیه نشینی و مهاجرت بخش مهمی از نخبگان استان است.
رییس بنیاد ملی نخبگان استان با تاکید بر استفاده از ظرفیت های بنیاد، گفت: با وجود کمبود منابع در بنیاد ملی نخبگان، ولی در کهگیلویه و بویراحمد از سهمیه کامل استان در طرح های مختلف بنیاد استفاده نکردیم چرا که در طرح شهید وزوایی ۴۰ نفر سهمیه داریم و با مشارکت پایین دانشجویان، در نهایت ۱۲ دانشجو جذب می شود.
وی به ناآشنایی و آگاهی گروههای مردمی از منابع و تسهیلات بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد و گفت: بنیاد منابعی دارد ولی مخاطبان ما به دلیل ناآشنایی از تسهیلات و منابع بنیاد و همینطور خودسانسوری و عدم اعتماد به نفس،به بنیاد مراجعه نمی کنند.
اکوانی از دلایل مشارکت نکردن بنیاد در طرح های حوزه های آسیب های اجتماعی استان، گفت: دستگاه های متولی حاضر به مشارکت مالی برای اجرای طرح نیستند اگرچه بنیاد آمادگی دارد هم شبکه نخبگان را در اختیار آنها قرار دهد و هم بخشی از هزینه ها را پرداخت نماید.
وی یادآور شد: هر سازمانی که دارای مشکل و مساله باشد، بنیاد ملی نخبگان در استان آمادگی بررسی و ارائه پروپوزال های مساله محور را دارد و همینطور شبکه نخبگانی را به آنها متصل کنیم چرا که ما بانک اطلاعاتی از نیروی انسانی در کل کشور داریم.
اکوانی ادامه داد: بنیاد منابع مالی در قالب طرح شهید احمدی روشن یا شهید بهشتی برای بررسی و رفع مشکلات استان در اختیار دارد و لازم است سازمان ها مشارکت و همکاری لازم برای اعلام نمودن مساله و مشکلات داشته باشند.
نظر شما