به گزارش خبرنگار ایرنا، کلودیو پرووایداس روز دوشنبه در همایش حفاظت از خاک، صنعت و امنیت غذایی در شرکت پتروشیمی زاگرس (بندر سیراف) افزود: این وضعیت باعث شده تا یک میلیارد نفر از جمعیت جهان به خاطر مشکل آلودگی خاک در معرض خطر قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه خاک منبع تغذیه و ایجاد حیات روی زمین است بیان کرد: براساس بررسیها در سال ۲۰۵۰ فقط ۱۰ درصد از خاک این سیاره از گزند دسترسی انسان دور خواهد بود.
پرووایداس ادامه داد: تغییرات اقلیمی و فرسایش خاک از تهدیدهای اصلی کره زمین هستند و روی امنیت غذایی هشت میلیارد نفر جمعیت انسانی و دیگر زیستمندان این سیاره تاثیر بسزایی دارد.
وی افزود: فرسایش خاک باعث به خطر افتادن منابع آبی خواهد شد و چنانچه قرار باشد معضلات تامین غذا حل شود باید تامین منابع غذایی ۱۰۰ درصد افزایش یابد.
پرووایداس اظهار کرد: هر یک یورو سرمایه گذاری روی خاک در آینده نزدیک به ۳۰ یورو سرمایه خواهد داشت و نشان از اهمیت این سرمایهگذاری است.
وی یادآور شد: در ایران برای حفاظت از خاک تیمی روی این مساله سخت در حال کار است و سعی شده تا علاوه بر حفظ حاصلخیزی، غنی سازی و استفاده مجدد از آن نیز مورد توجه جدی قرار گیرد.
پرووایداس اضافه کرد: برای جلوگیری از فرسایش خاک متعهدانه کار می کنیم و این برنامه ها برای دهه ها است که در کشورهای مختلف از جمله قبرس انجام شده و این مهم در ایران نیز در ارومیه و هامون به اجرا درآمده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: امیدواریم همایش حفاظت از خاک، صنعت و امنیت غذایی سرآغاز و زمینه ساز نوآوری، تصمیم گیری و هم افزایی دستگاهها، واحدهای صنعتی و شهروندان در حفاظت و حمایت از خاک باشد.
فرهاد قلی نژاد افزود: ارتباط این همایش با چهار سازمان بین المللی مرتبط با مقوله محیط زیست نشان از ظرفیتی ارزشمند در راستای حفاظت از خاک است.
وی ادامه داد: همه با هم و برای ایران عزیز باید تلاش کنند تا خاک ایران که جان هزاران شهید و جانباز برای آن نثار شده، حفظ شود.
قلی نژاد بیان کرد: امروز فرایند پاک سازی خاک های آلوده در عسلویه آغاز شده است تا پیشتاز در پاک سازی آلودگی خاک و حفاظت از محیط زیست کشور باشد.
رئیس بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت پتروشیمی زاگرس نیز گفت: در فرهنگ ملی ایران همواره خاک گرامی شمرده شده و اهمیت جدی به ۲ عنصر آب و خاک بوده است.
علی اکبر حسینی افزود: این ۲ عنصر در چند قرن اخیر به شدت مورد بی مهری قرار گرفته است به نحوی که از آغاز خلقت تاکنون رابطه انسان و خلقت به هیچ وجه به اندازه امروز نامطلوب نبوده است.
وی ادامه داد: بحران خاک می تواند اصل حیات را در زمین تهدید کند و با چنین شرایطی باید اقدامات پیشگیرانه برای حفظ خاک به طور مداوم مدنظر قرار گیرد.
حسینی گفت: گسترش جوامع انسانی و حرکت به سمت توسعه اقتصادی منجر به آلودگی صنعتی شده که میتواند به تخریب محیط زیست منجر شود.
وی اظهار کرد: امروزه امنیت غذایی نیز ارتباط بسیار نزدیکی با امنیت ملی دارد که گوشه ای از این مهم در جنگ اوکراین نیز نمایان شده است.
حسینی همچنین با گرامیداشت ۱۴ آذر به عنوان روز جهانی خاک عنوان کرد: این مناسبت جهانی اهمیت و ضرورت اصولی از خاک را برای جوامع بخوبی آشکار کرده است.
همایش بین المللی حفاظت از خاک، صنعت و امنیت غذایی بوشهر روز دوشنبه با حضور مدیران ارشد سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت نفت، وزارت جهاد کشاورزی و نمایندگانی از برنامه محیط زیست ملل متحد (UNEP)، برنامه عمران ملل متحد (UNDP) و فائو در بندر تاریخی سیراف استان بوشهر برگزار شد.
در مجموع ۴۶ مقاله از پژوهشگران رشتههای مختلف به دبیرخانه این همالیش رسید که از این شمار ۱۳ عنوان در قالب متن و سخنرانی برای ارائه پذیرش شدند.
راهکارهای پاکسازی خاکهای آلوده به مواد هیدروکربنی، اهمیت حفاظت از خاک در تامین امنیت غذایی، راهکارهای پیشگیری از آلودگی خاک در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و کاربرد فناوریهای نوین و دانش بنیان در پایش، حفاظت و پاکسازی خاکهای آلوده از محورهای پژوهشی این رویداد بین المللی است.
در حاشیه این همایش شرکتهای موفق دانش بنیان در قالب نمایشگاه به ارائه دستاوردهای خود با روشهای نوین پاکسازی خاک در زمینه حفاظت از خاک و جلوگیری از آلودگیهای محیط زیست میپردازند.
نظر شما