روزی برای ۶ هزار و ۲۶۴ توانجوی مراغه‌

مراغه- ایرنا- با عصا، ویلچر یا هر وسیله دیگری هم که آمده باشند، اهمیت چندانی ندارد زیرا روحی بلندقامت‌تر از جسم‌شان دارند و نماینده ۶ هزار و ۲۶۴ توانجوی دارای پرونده در بهزیستی مراغه و یک عده دیگر فاقد پرونده در این محفل صمیمی هستند؛ محفلی که فرماندار میهمانش و درددل‌هایش بسیار است.

شاید همین روح بلندشان موجب شد تا معاون استاندار آذربایجان‌شرقی و فرماندار ویژه شهرستان مراغه امروز، دوشنبه در همین محفل، سخنانی انگیزشی بیان کند و توانجویان را به کشف استعداد و ظرفیت درونی‌شان فراخواند.

«داود اسدیان» به احتمال زیاد حرف و حدیث‌هایی را می‌داند که نگاه منطقی جامعه به معلولان را مورد تاکید می‌دهد، اما میزان پذیرش توانجویان در جامعه هرچقدر هم که باشد، توانجو به گفته وی باید با قبول وضعیت جسمی خود بتواند اعتماد به نفس‌اش را حفظ کند.

راست می‌گوید که انزوای اجتماعی به واسطه محدودیت جسمی باید خط قرمز معلولان باشد؛ پیشگیری بهداشتی و درمانی برای جلوگیری از تولد نوزادان معلول هم اهمیت ویژه دارد اما واقعیت این است که وجود بیش از ۶ هزار معلول برای جمعیت ۲۶۰ هزار نفری این شهرستان رقم قابل توجه است.

آنقدر قابل توجه است که مسئولانش برای مناسب‌سازی محیط شهری، حمل‌ونقل این قشر، آموزش و اشتغال‌شان برنامه داشته باشند و فرماندارش هم تعداد بالای آنان و استفاده از ظرفیت این قشر را در همین محفل صمیمی یادآوری کند.

دولت سیزدهم توجه به ویژه به معلولان دارد

فرماندار مراغه دلایل زیادی برای توجه ویژه دولت سیزدهم به این قشر در دل دارد؛ از افزایش کمک هزینه نگهداری آنان گرفته تا ارایه ۵۹ کد خدمتی ستاره‌دار به معلولان سازمان بهزیستی از سوی بیمه سلامت.

همین توجه ملی را شاید بتوان پشتوانه توجه مسئولان محلی به شمار آورد و بر همین اساس در این محفل از بهزیستی شهرستان می‌خواهد تا مسایل مربوط به عبور و مرور و ترافیک معلولان شهرستان را تجمیع، و آن را در کارگروه ترافیک شهرستان مطرح کند.

به گفته وی بخشی از مسایل نیز فرهنگی است و برای نمونه وقتی فردی خودرو شخصی خود را در مقابل پل پارک می‌کند، مسیر عبور و مرور افراد دارای معلولیت قطع می‌شود که برای چنین مواردی باید فرهنگ‌سازی شود.

«اسدیان» در مورد درخواست تعدادی از حاضران مبنی بر اختصاص اتوبوس ویژه برای معلولان نیز می‌گوید: شهرستان با کمبود اتوبوس درون‌شهری مواجه است اما تسهیل تردد معلولان از طریق اتوبوس‌های عمومی باید بررسی و راهکار مناسب برای آن ارایه شود.

اشتغال اصلی‌ترین مسئله معلولان و خانواده‌هایشان

فرماندار مراغه با بیان اینکه زمینه‌های اشتغالزایی در سطح جامعه برای تمام اقشار فراهم است، افزایش مشارکت مردم را مورد تاکید قرار می‌دهد و برای نمونه می‌گوید: مراغه از پیشینه قوی در زمینه قالی‌بافی برخوردار است و برای رونق همین صنف حتی در سالن‌ها و فضاهای عمومی شهرستان می‌توان از ظرفیت توانجویان بهره گرفت.

وی فراهم بودن شرایط اشتغال برای معلولان در زمینه‌های مختلفی چون پرورش حلزون، پرندگان زینتی، زالو و غیره را هم یادآوری می‌کند و ادامه می‌دهد: دستگاه‌های متولی باید برای اشتغالزایی اقشار مختلف مردم به ویژه توانجویان برنامه‌ریزی کنند.

وجود چهار هزار و ۴۶۲ مستمری‌بگیر بهزیستی در مراغه

به گفته «محمد جباری» سرپرست اداره بهزیستی مراغه، این شهرستان ۶ هزار و ۲۶۴ توانجوی دارای پرونده دارد که چهار هزار و ۴۶۲ مورد از این توانجویان مستمری‌بگیر هستند.

فعالیت ۱۳ مرکز مثبت زندگی در مراغه

بر اساس اعلام «جباری» ۱۳ مرکز مثبت زندگی در مراغه فعال است که تعدادی از آنان شبانه‌روزی و تعداد دیگری نیز روزانه است؛ برای نمونه اکنون ۱۱۵ سالمند در مرکز خواجه‌نصیر، ۱۴۵ نفر در مرکز بیماران روانی دختران بالای ۱۴ سال نیکان، ۱۰۰ نفر در مرکز بیماران روانی مردان با عنوان لقمان و ۸۲ نفر در مرکز معلولان ذهنی پردیس به صورت شبانه‌روزی و با یارانه دولتی نگهداری می‌شوند.

به گفته وی در مورد مراکز روزانه نیز می‌توان به ارایه خدمات به ۳۳ سالمند بالای ۶۰ سال در مرکز توانبخشی ثمر، ۶۰ نفر در مرکز توانخبشی زیر ۱۴ سال گلهای امید، ۶۵ نفر در مرکز حرفه‌آموزی پسران زیر ۲۰ سال ولیعصر(عج)، ۳۳ نفر در مرکز جسمی حرکتی فراز و ۴۶ نفر در مرکز تربیت شنیداری و گفتاری حکیم اشاره کرد.

اعتبار سه‌برابری برای اشتغال مددجویان بهزیستی مراغه

سرپرست اداره بهزیستی مراغه در این همین محفل صمیمی یادآوری کرد که «اعتبار اشتغالزایی برای مددجویان بهزیستی شهرستان از ۱۱ میلیارد تومان در سال گذشته به بیش از ۳۲ میلیارد تومان در سال جاری رسیده و ۴۹۶ نفر به بانک‌های معرفی شده‌اند که ۲۶۰ نفر از آنان تسهیلات اشتغال را دریافت کرده‌اند و حدود ۱۵ میلیار تومان آن جذب شده است».

به گفته «جباری» از محل تبصره ۱۸ نیز ۲ میلیارد تومان اعتبار در سال جاری اختصاص یافته است که لیست آن به اداره‌کل بهزیستی آذربایجان‌شرقی ارسال شده و اعتبار آن به صندوق کارآفرینی امید واریز می‌شود.

وی همچنین اعتبار بیمه کارفرمایی شهرستان در سال جاری را ۲ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: متاسفانه تاکنون ۲۲۰ میلیون تومان آن محقق شده است که امیدواریم تا پایان سال این میزان افزایش قابل توجه داشته باشد.

به گزارش ایرنا تجلیل از توانجویان موفقی که در این محفل حضور داشتند، پایان‌بخش محفلی بود که به حاضرانش با انگیزه بیشتر و دلگرمی مسئولان راهسپار شدند؛ توانجویانی که شاید با عصا، ویلچر یا هر وسیله دیگری که آمده بودند، بدرقه شدند اما رفتند تا آینده را با روح بلند خود بسازند.

گفتنی است هیات وزیران طی هستم آذرماه جاری به ریاست آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور تشکیل شد و با افزایش میزان کمک هزینه (یارانه) پرداختی سازمان بهزیستی کشور به مراکز غیردولتی (روزانه و شبانه روزی) بابت نگهداری، مراقبت و خدمات توانبخشی، آموزشی، حرفه‌آموزی معلولان و حق پرستاری افراد دارای آسیب نخاعی و معلولان شدید و خیلی شدید از محل اعتبارات تخصیصی سازمان مذکور مندرج در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور موافقت کرد.

به گفته «علی بهادری جهرمی» سخنگوی دولت، قوه مجریه برای نخستین‌بار با افزایش ۵۰درصدی یارانه مراکز نگهداری شبانه‌روزی معلولان موافقت کرد و یارانه مراکز نگهداری روزانه معلولان ۳۵ درصد و یارانه پرستاران و مادرانی که در منزل از معلول مراقبت می‌کنند، ۲۰ درصد افزایش یافت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha