روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال روز دوشنبه به وقت محلی با اعلام این مطلب افزود: واشنگتن از ماه ژوئن ۲۰ پرتابگر سیستم موشکی هیمارس و تعداد زیادی راکت های هدایت شونده ماهواره ای با برد تقریبا ۵۰ مایل را در اختیار اوکراین قرار داده است.
این راکتها که به سیستم موشک پرتاب چندگانه هدایتشونده معروف هستند، برای حمله به انبارهای مهمات، تجهیزات لجستیکی و مراکز فرماندهی روسیه در خاک اوکراین استفاده شدهاند.
این رسانه آمریکایی افزود: مقامات آمریکایی می گویند پنتاگون پرتابگرها را اصلاح کرده است تا آنها نتوانند موشک های دوربرد را شلیک کنند.
وال استریت ژورنال افزود که این دستکاریها که پیش از این فاش نشده بود، نشان میدهد دولت بایدن برای متعادل کردن حمایت خود از نیروهای اوکراین در برابر خطر تشدید تنش با مسکو، تلاش کرده است.
این رسانه آمریکایی تصریح کرد: این اقدامات همچنین نگرانی مقامات دولتی آمریکا را نشان می دهند مبنی براینکه شریک اوکراینی آنها ممکن است به وعده خود مبنی بر عدم حمله به خاک روسیه عمل نکند.
این در حالی است که ذخایر موشک های ضد تانک جاولین و ضد هوایی استینگر ایالات متحده آمریکا در حالی که دولت بایدن به ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین ادامه می دهد، به شدت کاهش یافته است.
بر اساس گزارش ها، گرگ هایس رئیس شرکت راتئون تکنولوژی گفته است: زیان حاصله معادل سال ها تولید است.
آمریکا تا ماه مه، ۵ هزار و ۵۰۰ موشک جاولین و یک هزار و ۴۰۰ موشک استینگر به اوکراین تحویل داده است، اما هایس درحالی که در نشست دفاع ملی ریگان سخن می گفت، افزوده است: ادامه جنگ در اوکراین و ارائه کمکهای نظامی به کییف ذخایر تسلیحات را کاهش داده است.
وی ادامه داده است: مشکل این است که ما در ۱۰ ماه اول جنگ اوکراین تسلیحات بسیار زیادی مصرف کردیم.
وی تصریح کرده است: ما حدودا ۱۳ سال ظرفیت تولید موشک های استینگر و پنج سال ظرفیت تولید موشک جاولین را مصرف کرده ایم و اکنون باید ببینیم چگونه می خواهیم ذخایر را جایگزین کنیم.
بر اساس تازه ترین نظرسنجی موسسه ریگان، ۵۷ درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی گفتند که آمریکا "باید به حمایت از اوکراین و مخالفت با تجاوز روسیه ادامه دهد." اما ۳۳ درصد معتقدند که "آمریکا دارای مشکلات داخلی خود است و نمی تواند هزینه بیشتری برای جنگ ها بپردازد."
در این نظرسنجی ۷۳ درصد از دموکرات ها و ۵۱ درصد از جمهوری خواهان از اوکراین حمایت کردند. حدود ۷۶ درصد از شرکت کنندگان اوکراین را به عنوان یک متحد آمریکا توصیف کردند.
این درحالی است که سال گذشته، ۴۹ درصد از آمریکایی ها اوکراین را یک متحد خود می دانستند.
نظر شما