لزوم قوانین سختگیرانه جهت جلوگیری از تغییرکاربری اراضی کشاورزی

تهران - ایرنا - رییس انجمن علوم خاک ایران بر لزوم ایجاد قوانین سختگیرانه برای جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی و حفظ خاک تاکید کرد و گفت: طبق گزارش های موجود ۱۰ درصد اراضی کشاورزی کشور قابل کشت است.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، « کامبیز بازرگان » به مناسبت روز جهانی خاک با بیان اینکه هر سانتی‌متر از خاکی که قابل کشت و تولید غذا است نباید به سمت ساخت مسکن و سایر کاربری‌ها برود افزود: تغییر کاربری به شدت کمیت خاک‌های کشاورزی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و قانون در این زمینه نیاز به بازنگری دارد و قوانین باید در مورد تغییر کاربری به شدت سختگیرانه شود.

رییس انجمن علوم خاک ایران با اشاره به این که در خوشبینانه ترین وضعیت، سالانه ۱۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی دچار تغییر کاربری می‌شود، تصریح کرد: در ایران اراضی خارج از کشت زیادی داریم که می‌تواند برای توسعه شهرها و اسکان مردم مورد استفاده قرار گیرد.

بازرگان به پایین بودن سرعت تشکیل خاک و کاهش بارندگی در کشور اشاره کرد و گفت: تشکیل هر سانتی‌متر خاک در جهان بین ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ سال طول می‌کشد و از سوی دیگر بارندگی در تسریع فرآیند خاک‌سازی بسیار موثر است، بنابراین با توجه به کاهش بارندگی ها در کشور و پایین بودن سرعت تشکیل خاک، ما به لحاظ کمیت با محدودیت جدی خاک روبرو هستیم.

رییس انجمن علوم خاک ایران در همین حال بر اجرای کشاورزی حفاظتی، مدیریت حاصلخیزی و افزایش مواد آلی خاک به منظور افزایش کیفیت این منبع تولید تاکید کرد.

وی به فرسایش خاک اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به شرایط اقلیمی، نوع و پراکنش بارندگی و پستی و بلندی اراضی کشور، با سیل و خشکسالی روبرو هستیم که فرسایش آبی و بادی خاک را تشدید می‌کند و برای مقابله با آن ضروری است عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در سطح بیشتری اجرا شود.

بازرگان درباره قانون حفاظت خاک تصریح کرد: این قانون به حفاظت و صیانت خاک کمک می کند و نگاه امانت‌داری به خاک را تقویت خواهد کرد.

وی در عین حال خواستار تسریع در تصویب آیین‌نامه اجرایی قانون حفاظت خاک از سوی دولت و تسریع در پیگیری بحث شناسایی خاک، پایش و مقابله با تخریب و آلودگی خاک که در قانون حفاظت خاک آمده، شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha