۱۵ آذر ۱۴۰۱، ۱۳:۳۳
کد خبرنگار: 2331
کد خبر: 84962909
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آژانس بین المللی انرژی: بحران انرژی باعث رونق انرژی‌های تجدیدپذیر می‌شود

تهران – ایرنا – آژانس بین المللی انرژی روز سه شنبه در گزارشی اعلام کرد بحران انرژی به تسریع گسترش انرژی های تجدیدپذیر دامن می زند و امیدواری نسبت به تلاش ها در جهت تحقق اهداف بلندپروازانه علیه گرمایش جهانی را افزایش می دهد.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، در گزارش آژانس بین المللی انرژی تاکید شده است: مجموع ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر در سراسر جهان در پنج سال آینده تقریبا دو برابر می شود و تا سال ۲۰۲۵ از زغال سنگ به عنوان بزرگترین منبع تولید برق پیشی می گیرد.

براساس اعلام این نهاد مستقر در پاریس که به کشورهای توسعه یافته توصیه هایی ارائه می دهد، رشد ۲ هزار و ۴۰۰ گیگاواتی بین سال های ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۷ تقریبا یک سوم بیش از پیش بینی سال گذشته آژانس بین المللی انرژی است.

نهاد مزبور با اشاره به هدف تعریف شده در توافقنامه آب و هوایی ۲۰۱۵ پاریس برای جلوگیری از فاجعه زیست محیطی، اضافه کرد که این مساله به زنده نگه داشتن احتمال محدودیت گرمایش جهانی تا ۱.۵ درجه سانتیگراد کمک می کند.

براساس این گزارش، حمله روسیه به اوکراین، باعث بحران انرژی در سراسر جهان شد و کشورهای اروپایی وابسته به منابع انرژی روسیه را واداشت به منابع جایگزین رو آورند.

«فاتح بیرول» مدیر اجرایی آژانس بین المللی انرژی گفت: انرژی های تجدیدپذیر قبلا به سرعت گسترش یافتند، اما بحران جهانی انرژی آن را وارد فاز جدید و فوق العاده رشد کرد زیرا کشورها به دنبال سرمایه گذاری مزایای امنیت انرژی خود هستند.

وی با اشاره به اینکه جهان قرار است در پنج سال آینده به اندازه ۲۰ سال گذشته انرژی های تجدیدپذیر ذخیره کند، یادآور شد: این نمونه ای بارز از این مساله است که چگونه بحران انرژی فعلی می تواند نقطه عطفی تاریخی به سوی یک سیستم انرژی پاکتر و ایمن تر در جهان باشد.

آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد که میزان ظرفیت انرژی تجدیدپذیر افزوده شده در اروپا بین سال های ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۷، دو برابر دوره پنج ساله قبلی است.

گزارش آژانس حاکی است کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید از نیروی بادی و خورشیدی با سرعت بیشتری بهره گیرند، اگر قرار باشد به سرعت فرآیند دریافت مجوزها را ساده کنند.

در این گزارش همچنین قید شده است که چین احتمالا در پنج سال آینده تقریبا نیمی از ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر جهانی و جدید را به خود اختصاص دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha