پایان کار آسیا در آسیا؛ آغازی شگفت‌انگیز با پایانی غم‌انگیز

تهران- ایرنا- نمایندگان آسیا در جام جهانی ۲۰۲۲ شروعی شگفت‌انگیز داشتند اما در پایان دور یک‌هشتم نهایی شاهد حذف هر ۶ تیم بودیم.

به گزارش ایرنا، پس از پایان بازی تیم‌های برزیل و کره‌جنوبی که منجر به صعود سلسائو به دور یک‌چهارم نهایی شد، آخرین تیم آسیایی نیز از گردونه‌ رقابت‌های جام بیست و دوم کنار رفت.

قطر، برگزارکننده‌ی دومین جام جهانی به میزبانی قاره‌ی کهن است. ۲۰ سال قبل کره‌جنوبی و ژاپن به اتفاق یکدیگر این کار را انجام داده بودند. در این دوره برای اولین بار ۶ تیم به نمایندگی از آسیا در جام جهانی حضور داشتند و ۱۸ درصد تیم‌های این دوره را تشکیل دادند.

پایان کار آسیا در آسیا؛ آغازی شگفت‌انگیز با پایانی غم‌انگیز

ابتدا نگاهی به نتایج این ۶ تیم می‌اندازیم:

قطر (دور گروهی): سه بازی، صفر برد، صفر تساوی، سه باخت، یک گل زده و هفت گل خورده

ایران (دور گروهی): سه بازی، یک برد، صفر تساوی، ۲ باخت، چهار گل زده، هفت گل خورده

عربستان سعودی (دور گروهی): سه بازی، یک برد، صفر تساوی، ۲ باخت، سه گل زده، پنج گل خورده

استرالیا (یک‌هشتم): چهار بازی، ۲ برد، صفر تساوی، ۲ باخت، چهار گل زده، ۶ گل خورده

ژاپن (یک‌هشتم): چهار بازی، ۲ برد، صفر تساوی، ۲ باخت، پنج گل زده، چهار گل خورده

کره‌جنوبی (یک‌هشتم): چهار بازی، یک برد، یک تساوی، ۲ باخت، پنج گل زده، هشت گل خورده

آمار کلی: ۲۱ بازی: هفت برد، یک تساوی، ۱۳ باخت، ۲۲ گل زده، ۳۷ گل خورده

پایان کار آسیا در آسیا؛ آغازی شگفت‌انگیز با پایانی غم‌انگیز

قطر در اولین حضورش که با میزبانی توام شده بود، ضعیف‌ترین عملکرد را بین تمام تیم‌های آسیایی به خود اختصاص داد. آنها لقب ضعیف‌ترین میزبان تاریخ جام جهانی را هم از آنِ خود کردند. در بین تیم‌های آسیایی کمترین گل زده برای تیم فلیکس سانچز بود و بدترین تفاضل گل نیز برای این تیم ثبت شد.

ایران و عربستان دیگر تیم‌های حذف شده در دور نخست بودند. ایران در ششمین حضورش مجددا در دور نخست با مسابقات وداع کرد. شاگردان کارلوس کی‌روش نسبت به سال ۲۰۱۸ یک امتیاز کمتر کسب کردند و سنگین‌ترین شکست تیم‌های آسیایی در این دوره را متحمل شدند.

تیم تحت هدایت هروه رنار نیز نسبت به دوره‌ی قبل از لحاظ امتیازی پیشرفتی نداشت اما کیفیت بازی تیم سعودی به مراتب بهتر شد. سنگین‌ترین باخت آنها در سال ۲۰۱۸ با نتیجه‌ی پنج بر صفر بود و این بار با حساب ۲- صفر به لهستان باختند.

برای اولین بار شاهد صعود سه تیم آسیایی به دور دوم بازی‌ها بودیم. ژاپن دست به کار بزرگ‌تری زد و موفق شد در گروه مرگ صدرنشین شود. آنها به همراه استرالیا ۶ امتیاز را مال خود کردند تا از این حیث نیز شاهد درخشش‌شان باشیم. سامورایی‌ها برای چهارمین بار به دور دوم راه پیدا کردند تا رکورددار تیم‌های قاره‌ی کهن باشند. کانگوروها هم پس از ۱۶ سال از گروه‌شان بالا رفتند.

از کره‌جنوبی هم باید صحبت کنیم. تیمی که با چهار امتیاز به یک‌هشتم نهایی رسید و سومین صعود از مرحله‌ی گروهی را جشن گرفت. آنها تنها تیم دور دوم بودند که با سرمربی غیر بومی موفق به انجام این کار شدند.

پایان کار آسیا در آسیا؛ آغازی شگفت‌انگیز با پایانی غم‌انگیز

ترین‌های آسیایی‌ها:

بیشترین برد: ژاپن و استرالیا با ۲ برد

کمترین برد: قطر با صفر برد

بیشترین تساوی: کره‌جنوبی با یک تساوی

کمترین تساوی: عربستان، قطر، استرالیا، ایران و ژاپن با صفر تساوی

بیشترین باخت: قطر با سه باخت

کمترین باخت: ژاپن، کره‌جنوبی، استرالیا، ایران و عربستان با ۲ باخت

بیشترین گل زده: ژاپن و کره‌جنوبی با پنج گل زده

کمترین گل زده: قطر با یک گل زده

بهترین تفاضل گل: ژاپن با مثبت یک

بدترین تفاضل گل: قطر با منفی ۶

بیشترین گل خورده: کره‌جنوبی با هشت گل خورده

کمترین گل خورده: ژاپن با چهار گل خورده

مقتدرانه‌ترین نتیجه: ایران ۲-۰ ولز

بدترین نتیجه: انگلیس ۶-۲ ایران

بهترین گلزن: مهدی طارمی، ریتسو دوان، سالم الدوسری و چو گوئه سونگ با ۲ گل

بیشترین کلین‌شیت: استرالیا با ۲ کلین‌شیت

کمترین کلین‌شیت: قطر، ژاپن و عربستان با صفر کلین‌شیت

پایان کار آسیا در آسیا؛ آغازی شگفت‌انگیز با پایانی غم‌انگیز

ژاپن با وجود اینکه برای چهارمین بار در مرحله‌ی یک‌هشتم نهایی حذف شد، اما بین تمام تیم‌های آسیایی بهترین عملکرد را داشت. آنها بیشترین گل زده، کمترین گل خورده و بهترین تفاضل گل را به تنهایی به خود اختصاص دادند و از لحاظ تعداد برد و باخت نیز نسبت به دیگر تیم‌ها نمایشی بهتر داشتند. یادمان نرود تیم هاجیمه موریاسو با سه تیم بزرگ پیکار داشت و به هیچ‌کدام نباخت. آنها آلمان و اسپانیا را شکست دادند و برابر کرواسی هم در ضربات پنالتی شکست خوردند.

استرالیا هم در دومین حضورش توانست به بهترین شکل صعود کند اما مانند سال ۲۰۰۶ از یک‌هشتم نهایی بالاتر نرفت. کره می‌توانست مانند سال ۲۰۰۲ برای دومین بار به یک‌چهارم نهایی راه یابد اما با نتیجه‌ی سنگین چهار بر یک به برزیل باخت تا رویاهایش به باد برود.

در مجموع عملکرد تیم‌های آسیایی نسبت به دوره‌ی قبل که فقط ژاپن از گروهش بالا آمده بود به مراتب بهتر شد اما همچنان صعود به دور سوم یکی از اتفاقات بعید برای نمایندگان قاره‌ی کهن است. تا به حال در طول تاریخ فقط کره‌جنوبی توانسته در دیدارهای دور حذفی به برتری برسد. کره‌شمالی نیز در سال ۱۹۶۶ در شرایطی به یک‌چهارم رسید که بازی‌ها ۱۶ تیمی بود و مرحله‌ی یک‌چهارم، نخستین مرحله‌ی حذفی به شمار می‌آمد.

عملکرد تیم‌های آسیایی در دور حذفی جام‌های جهانی بدین شکل است: ۹ باخت (کره‌شمالی ۱۹۶۶، عربستان صعودی ۱۹۹۴، ژاپن ۲۰۰۲، ژاپن و کره‌جنوبی ۲۰۱۰، کره‌جنوبی ۲۰۱۸، کره‌جنوبی، استرالیا و ژاپن ۲۰۲۲)، ۲ پیروزی (کره‌جنوبی ۲۰۰۲ دو بار).

پایان کار آسیا در آسیا؛ آغازی شگفت‌انگیز با پایانی غم‌انگیز

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha