دولت سیزدهم پاسخ اغتشاشگران را با صبوری و خویشتنداری داد

شیراز-ایرنا-وزیر خارجه دولت نهم و دهم با تاکید بر اینکه اغتشاشات محکوم است اما اعتراضات باید شنیده شود،گفت: رویکرد دولت سیزدهم در برخورد با معترضین و اغتشاشگران متفاوت‌تر از دولت‌های گذشته و با صبوری و خویشتنداری بوده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، منوچهر متکی شامگاه سه‌شنبه در ویژه برنامه گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه شیراز افزود: دانشجویی دوران بسیار مهمی است که اگر در این برهه نگاه جدید با مسئولیت پذیری توام شود شخصیت دانشجو در آینده شکل خواهد گرفت.
وی در ادامه با اشاره به تحولات انقلابی پیش از وقوع انقلاب اسلامی، گفت: امام خمینی (ره) معادلات جهانی را برهم زد و جهانیان هنوز باید در آینده عمق تاثیر این رخداد بر دنیا و جهان اسلام را ببینند.

جنبش دانشجویی شناسنامه دارد

وزیر امور خارجه دولت نهم و دهم ادامه داد: ۱۶ آذر در کشور ما با جنبش دانشجویی گره خورده است، جنبش دانشجویی شناسنامه دارد.
وی با بیان اینکه جنبش‌های دانشجویی در سراسر دنیا رنگ و بویی واحد دارد، ادامه داد: جنبش دانشجویی همواره ضد امپریالیسم بوده و دانشجویان قشر پیشران جامعه هستند.
متکی اضافه کرد: ویژگی دیگر جنبش دانشجویی اتصال آن با بدنه جامعه و مردم است.
وی در ادامه به حوادث ۷۰ روز اخیر کشور اشاره کرد و گفت: در این مدت شرایط خاصی در کشور پدیدار شده و این اولین بار نیست که با ناآرامی‌ها و اعتراض مواجه‌ایم.
وزیر امور خارجه دولت نهم و دهم افزود: تحریک کنندگان اغتشاشات اخیر در خارج کشور تصور می‌کردند که فرصت طلایی برای رسیدن به اهدافشان روی داده است.
وی با تاکید بر اینکه یک سویه نمی‌توان به تحولات ۷۰ روز گذشته نگاه کرد،گفت: تحولات اخیر از جوانب مختلفی ازجمله مطالبه‌گران، مسئولان، مردم و دشمن قابل بررسی است.
متکی به سناریوسازی‌های ماه‌های اخیر ازجمله بیماری و فوت رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و افزود: دشمنان با همه عناصری که در سالیان گذشته در داخل و خارج کشور تربیت کرده بودند در حوادث اخیر به میدان آمدند.
وی ادامه داد: بخشی از جمعیتی که در روزهای گذشته به خیابان آمدند نسبت به شرایط کشور نقد دارند، همه مشکلات را هم شاید نتوان حل کرد اما می‌توان همه این مشکلات را شنید.
وزیر اسبق امور خارجه با تاکید بر اینکه دولت‌ها باید حرف مردم را شنیده و فضایی مناسب برای بیان آن فراهم سازند،اضافه کرد: دولت سیزدهم برای اولین بار در طول چهار دهه گذشته سعی کرده زمینه گفت و گو با مردم و بیان نقدها و مطالبات را تسهیل کند.
وی تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب بین صفوف سرسپردگان به خارج کشور و مطالبه گران داخلی تفکیک قائل شدند.
متکی اظهار داشت: به عنوان مسئول خانه احزاب کشور متشکل از احزاب سه طیف اصولگرا، اصلاح طلب و مستقل‌ها در روزهای اخیر بیانیه‌ای صادر کرده و اعلام شد که اغتشاشات را محکوم می‌کنیم اما اعتراضات باید شنیده شود.
وی رویکرد دولت سیزدهم با دولت‌های گذشته در برخورد با معترضین و اغتشاشگران را متفاوت دانست و گفت: دولتمردان کنونی با صبوری و خویشتنداری بیشتری در برخورد با معترضین و اغتشاشگران ۷۰ روز گذشته در مقایسه با دولت‌های پیشین برخورد کردند.
وی عنوان کرد: در اغتشاشات اخیر دوستداران نظام با دلی دردناک و اندوهگین توهین‌ها به بزرگان دینی را شنیده ولی برخورد جدی نکردند.
متکی در بخش دیگر سخنان خود که به طریق پرسش و پاسخ دانشجویی برگزار شد در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه عملکرد دولت سیزدهم به نسبت دولت‌های پیشین چگونه بوده است،گفت: دولت قبل همراهی زیادی با غرب داشت ولی دولت کنونی منطقی‌تر عمل کرده است.
وی ادامه داد: کشور ما خصومتی با غرب ندارد ولی بعنوان یک دیپلمات می‌گویم که جهت گیری سیاست خارجی دولت سیزدهم اصولی تر است.
وزیر سابق امور خارجه در ادامه از عدم گزینش نیروهای مدیریتی در دولت سیزدهم نقد کرد و ادامه داد: دولت به جراحی در حوزه نیروی انسانی نیاز دارد.
متکی در پاسخ به سوالی دیگر در خصوص چگونگی خروج از مشکلات اقتصادی گفت: اینکه چرا صنعت خودروسازی ما همانند صنعت هوایی و موشک قوی نیست مساله ای کارشناسی است اما می‌توان گفت که یکی از دلایل آن نبود اندیشه خلاق مانند شهید تهرانی مقدم در بدنه صنعتی کشور است.
وی در بخش دیگر سخنان خود با تاکید بر اینکه ما در سیاست خارجی با غرب لجبازی نمی‌کنیم،افزود: آمریکا همواره از برجام بعنوان ابزاری علیه کشور ما استفاده کرده است و این در حالی است که رهبر معظم انقلاب در دو دهه گذشته همیشه بر موضوع توجه به اقتصاد مقاومتی درون زا و برون نگر بعنوان راه حل اصلی برای خروج از مشکلات اقتصادی کشور تاکید کرده است.

پاسخ متکی به سوالی در خصوص برکناری‌اش از وزارت خارجه در سفر به سنگال

متکی در پاسخ به سوال دیگری از سوی دانشجویان دانشگاه شیراز در خصوص دلیل برکناری او از وزارت خارجه در دولت احمدی نژاد و در حین سفر به سنگال سکوت کرد و پاسخ این پرسش را به زمانی دیگر که وی و محمود احمدی نژاد در هیچ سمتی نباشند موکول کرد.
وی در خصوص صدور قطعنامه حقوق بشری اخیر بر علیه کشورمان اشاره کرد و گفت: از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون هر ساله دو قطعنامه در چهار حوزه حقوق بشری، تروریسم، سلاح غیرمتعارف و یا مخالفت ایران با صلح خاورمیانه صادر شده است و ما به این رویه عادت کرده‌ایم و ضمنا این قطعنامه‌ها هیچ گونه ابزار اجرایی ندارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha