به گزارش ایرنا از خبرگزاری آناتولی ترکیه، «علی احمد کرتی» گفت: وابستگی به بیگانگان، آزار و اذیت، انتقام جویی و اقدامات تحریک آمیز، دامهای خطرناکی است که کشور و امنیت منطقه را تهدید میکند.
وی خواستار آشتی ملی در سودان شد که شامل تمام طیفهای سیاسی و اجتماعی بدون جانبداری یا استثناء باشد تا دوره انتقالی را به سمت اصلاح همه جانبه سیاسی سوق دهد.
دبیرکل جنبش اسلامی سودان همچنین گفت که عمل سیاسی حق ذاتی همه مردم این کشور بدون استثنا است.
کرتی با تاکید بر پرهیز از سیاسی کردن موضوع عدالت، مصادره حقوق مردم و اخلال در نیروهای مسلح، خواستار هموارسازی راه برای برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه شد که همه طیفها در آن مشارکت داشته باشند.
منابع رسانهای روز دوشنبه از امضای توافقی میان گروههای مدنی و شورای حاکمیتی نظامی سودان برای حل و فصل بحران سیاسی این کشور خبر دادند.
به گزارش ایرنا، خبرگزاری رسمی سودان در این باره اعلام کرد: این توافق که مبنای حل بحران سیاسی کنونی سودان قرار میگیرد، در خارطوم و با حضور مقامات داخلی، منطقهای و بینالمللی میان گروههای مدنی و شورای حاکمیتی انتقالی سودان امضا شد.
گروههای مدنی و نظامی در سودان بر سر یک دوره انتقالی ۲۴ ماهه توافق کردند که از زمان انتخاب نخست وزیر انتقالی آغاز خواهد شد.
طبق توافق صورت گرفته، این قدرت انتقالی کاملا مدنی و دموکراتیک و بدون مشارکت نظامیان خواهد بود.
همچنین در این توافق آمده است که نیروهای واکنش سریع باید در یک دوره زمانی معین با نیروهای مسلح سودان ادغام شده و هیچ گروه شبه نظامی در این کشور تشکیل نشود.
نشست امضای توافق سیاسی در سودان با حضور نمایندگانی از سازمان ملل، اتحادیه آفریقا، آمریکا، انگلیس، عربستان، امارات و اتحادیه اروپا برگزار شد.
توافق گروههای سودانی برای حل و فصل بحران سیاسی این کشور استقبال طرفهای بینالمللی حاضر در این نشست و در رأس آنها نمایندگان آمریکا عربستان و امارات را به همراه داشت.
سودان که یکی از فقیرترین کشورهای جهان است، از سال گذشته در پی کودتای نظامی گرفتار بحران سیاسی نیز شده است.
نظر شما