مدیریت مناسب پسماند راهکار مهم ساماندهی سگ‌های سرگردان در شاهرود است

شاهرود – ایرنا –  معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شاهرودگفت: وجود سگ‌های بدون‌صاحب مبتلا به بیماری در کوچه و خیابان‌ها خطر انتقال بیماری از جمله «هاری» را افزایش می‌دهد، از این رو کنترل جمعیت و ساماندهی آنها به ویژه از طریق مدیریت صحیح پسماندهای شهری و روستایی ضرورت دارد.

به گزارش ایرنا، کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان به‌ویژه جلوگیری از افزایش جمعیت سگ‌های بدون صاحب از دو جنبه ارتقای سطح بهداشت عمومی و پیشگیری از بیماری‌های قابل انتقال از جمله «هاری» و «کیست هیداتیک» و نیز جلوگیری از مزاحمت برای انسان حائز اهمیت است.

از این رو، خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا)دفتر شاهرود ۲ روز پیش گزارشی با عنوان «قصه ادامه‌دار سگ‌های سرگردان در شهر شاهرود» منتشر کرد که از ابعاد مختلف به این معضل پرداخته شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود اقدام‌های انجام شده در این حوزه را از ابتدای سال تاکنون این گونه تشریح کرد.

آرش صیدآبادی به بند ۳۱ ماده ۱۰ اساسنامه و تشکیلات سازمان دهیاری‌ و شهرداری‌ها اشاره کرد و گفت: بر این اساس، معالجه و دفع حیوانات مبتلا به امراض واگیر، بدون صاحب یا مضر از شرح وظایف دهیاری و شهرداری‌ها است.

وی با بیان اینکه بیشتر موارد حیوان گزیدگی مربوط به سگ‌های صاحب‌دار است، افزود: حدود چهار درصد از موارد حیوان گزیدگی که جهت اقدام‌های پیشگیرانه به معاونت بهداشتی مراجعه نموده‌اند از طریق سگ‌های بدون صاحب مورد گزش قرار گرفته‌اند.

مدیریت مناسب پسماند راهکار مهم ساماندهی سگ‌های سرگردان در شاهرود است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود ادامه داد: به دلیل اینکه تماس سگ صاحب‌دار رها شده با سگ‌های بدون صاحب مبتلا به بیماری در کوچه و خیابان خطر انتقال بیماری از جمله «هاری» و «هیداتیدوزیس» را افزایش می‌دهد، کنترل و ساماندهی این حیوان ضرورت دارد.

صیدآبادی با اشاره به اینکه تاکنون ۵۲ نشست شورای بهداشتی با دهیاری و شوراها به منظور پیگیری برنامه ساماندهی سگ‌های بدون صاحب انجام شده است، ابراز داشت: حضور کارشناسان این حوزه در نشست‌ کارگروه‌های استانی و شهرستانی پسماند و ساماندهی این حیوان در دستور کار است.

وی با بیان اینکه نظارت مستمر بر وضعیت جمع آوری و دفع پسماندهای خانگی روستا و شهرها انجام می‌شود، اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون ۹۵ مورد بازدید با هدف پیگیری رفع نواقص توسط کارشناسان حوزه بهداشت انجام شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود ادامه داد: طی این بازه زمانی نواقص بهداشتی ۲۸ مرکز پسماند شهری و روستایی به فرمانداری این شهرستان و اداره حفاظت محیط زیست با هدف کاهش دسترسی حیوانات ولگرد به غذا گزارش شد.

سگ‌های عقیم شده مورد بازدید مستمر کارشناسان حوزه بهداشت قرار می‌گیرند

صیدآبادی، بازدید مستمر از پناهگاه نگهداری سگ‌های زنده‌گیری و عقیم شده را از دیگر فعالیت‌های این حوزه برشمرد و گفت: برگزاری نشست کمیته دانشگاهی با حضور اعضای کارگروه ساماندهی سگ‌های بدون صاحب با تاکید بر اجرای طرح که مصوبات آن به دستگاه‌های ذیربط ابلاغ شده، در دستور کار است.

وی افزود: حضور کارشناسان حوزه بهداشت این دانشگاه در نشست کارگروه استانی، شهرستانی کنترل و ساماندهی سگ‌های بدون صاحب، طرح موضوع و پیگیری مشکلات اجرای طرح به طور مستمر انجام می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با بیان اینکه گزارش کارشناسان بهداشت محیط به فرمانداری و مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت به منظور پیگیری مشکلات وجود سگ‌های بدون صاحب در مناطق تحت پوشش ارسال می‌شود، ابراز داشت: پیرو پیگیری‌های صورت گرفته، مشکلات اجرای این برنامه در شاهرود از سوی وزارتخانه به سازمان امور شهرداری‌ها و دهیاری‌های کل کشور منعکس شد.

پرسه سگ‌های بدون صاحب در خیابان‌های شهر شاهرود امنیت روانی کودکان و خانواده‌ها را برهم زده است، طرح جمع آوری این حیوان بین متولیان امر و برخی حامیان حیوانات سرگردان و بلاتکلیف مانده است.

شهرستان شاهرود در حاشیه شمالی دشت کویر و در دامنه‌های جنوبی رشته‌کوه البرز قرار گرفته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha