به گزارش خبرنگار ایرنا، رضا تقیپور انوری در نشست اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با فعالان اقتصادی در محل اتاق بازرگانی مشهد افزود: شعار استقلالطلبی مردم ایران در ۴۴ سال قبل که با رای ۹۸ درصدی آنان پای صندوق های رای به جمهوری اسلامی شکل گرفت، اکنون در مباحث اقتصادی فراموش شده است؛ استقلال به معنای تکیه بر منابع داخلی کشور است، همان چیزی که امروز آزارمان می دهد.
وی خاطر نشان کرد: مشکل ما اقتصادخوانها و اقتصاددانهای غرب زده در کشور هستند که در طول این ۴۴ سال در اقتصاد کشور حضور داشتند، در عین حالیکه اقتصاد خواندهاند اما از نظر دانشی ایده خاصی ندارند و تابع محض آموزههای سرمایهداری غرب هستند.
تقیپور انوری بیان کرد: این افراد اکثر پیشنهادهایی که می دهند فاقد هرگونه ایده و نوآوری جدید است و تکرار حرفهای ۵۰ سال قبل غرب است، لذا این حرفها پذیرفته نمیشود.
وی با طرح این پرسش که سهم اتاق بازرگانی در ارایه پیشنهادهای مکتوب برای تدوین برنامه استراتژی صنعت چه بوده است، افزود: ۱۲ سال است که رهبر معظم انقلاب شعار سال را بر مبنای تولید قرار داده اند، چقدر راهبردهای مبتنی بر آن را عملیاتی کرده ایم، چقدر به اقتصاد مقاومتی پرداختهایم؟
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: ما افتخار می کنیم، آنهایی که قبل از انقلاب به کشورمان به عنوان مستعمره نگاه می کردند و نگران بودند که کشوری به ایران صادرات نداشته باشد، امروز نگران هستند که ایران به آن کشورها صادراتی نداشته باشد.
این نماینده مجلس با انتقاد از رویکرد دوگانه بخش خصوصی نسبت به صدور مجوزهای حوزه تولید اظهار داشت: فعالان بخش خصوصی از یک سو می گویند چرا تکثر واحدهای تولیدی در رسته های مختلف را داریم، از سوی دیگر از حاکمیت انتقاد می کنند که چرا صدور مجوزها را دشوار کردهاید، کدام را بپذیریم؟
اقدامات مثبت دولت و مجلس در حوزه اقتصاد
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز در این جلسه با انتقاد از برخی از فعالان اقتصادی پیرامون متهم کردن دولت و مجلس در حوزه اقتصاد گفت: بهتر است برخی دوستان گفتمان و ادبیات خود را اصلاح کنند، خوب نیست که هیچ نقطه مثبتی در اقدامات دولت و مجلس از سوی آنان گفته نشود.
روح الله جانی عباسپور افزود: می گویید در ۲۰ سال گذشته شرایط اقتصادی تغییری نکرده است، چطور چنین چیزی ممکن است، هم اکنون شهرکهای صنعتی توسعه زیادی یافته اند، به طوریکه همین فعالان اقتصادی اعتراض می کنند که شهرکها باید توسعه یابند تا آنان بتوانند طرحهای توسعه خود را اجرا کنند، اگر در این مدت اتفاقی نیفتاده، پس چطور آنان دنبال توسعه هستند.
وی بیان کرد: همیشه برنامه ریزی باید به تناسب فرهنگ، جغرافیا، ارزشها و شرایط و موقعیت سیاسی حاکم بر کشور باشد، لذا در مقایسه کشورمان با کشورهای دیگر باید ضمن در نظر گرفتن موارد مزبور، تحریم ها را نیز مدنظر قرار داد.
عباسپور با طرح این پرسش که فلسفه اتاق بازرگانی برای چیست؟ افزود: اتاق بازرگانی که خود را پارلمان خصوصی تعریف می کند، آیا رسالت ندارد که در حوزه استراتژی و برنامه ریزی توسعه صنعت و معدن ورود پیدا کند، شما چقدر در این زمینه ورود داشتهاید؟
این نماینده مجلس ادامه داد: در زمان اصلاح قانون معادن در مجلس، به مدت زیادی تصویب آن را به تاخیر انداختیم تا دولت و بخش خصوصی نظرات خود را ارایه دهند، هیچ قانونگذاری در مجلس بدون نظر بخش خصوصی نبوده است، فکر می کنید فلسفه صندوق توسعه ملی برای چیست، آیا ما سه درصد درآمد نفتی سالانه را جز برای حمایت از بخش خصوصی در نظر میگیریم؟
وی اظهار داشت: امروز هر لیتر بنزینی که سه هزار تومان در کشورمان استفاده می کنیم، قیمت آن در اروپا ۷۰ هزار تومان است، اینها را چرا نمی گویید، کشوری که به اندازه نصف اروپا انرژی مصرف می کند، یارانه انرژیاش کجا مصرف می شود؟ یارانه ها به نام دهکهای پایین جامعه داده می شود، اما متمولین استفاده می کنند.
عباسپور ادامه داد: مشکلات صنعتگران و بخش تولید را انکار نمی کنیم، نظام هم شرایط و موقعیت مطلوبی در کشور ایجاد کرده است، ما نمی توانیم استقلال کشور را قربانی چیزهای دیگری کنیم، ما برای تعامل با کشورهای دیگر بسیار تلاش کرده ایم اما برخی از آنها به نابودی انقلاب فکر می کنند، این را باید در نظر بگیریم.
این نماینده مجلس گفت: اینکه دولت و مجلس را متهم کنیم و خود را فرهیخته بدانیم، خیلی خوب نیست، مجلس تاکنون قوانین زیادی در حمایت از بخش خصوصی تصویب کرده است، در همین قانون مبارزه با قاچاق کالا، دولت حق سرمایه گذاری در کشور ندارد و با شدت و حدت با قاچاق کالا برخورد شده است، آیا این حمایت از بخش خصوصی نیست؟
نظر شما