۱۸ آذر ۱۴۰۱، ۷:۱۵
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 84965097
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

آمریکا به اوکراین بمب‌های خوشه‌ای خواهد داد؟

نیویورک- ایرنا- رسانه‌های آمریکایی به نقل از مقام‌های آمریکایی و اوکراینی گزارش دادند که واشنگتن در حال بررسی درخواست کی‌یف برای سلاح‌های خوشه‌ای است که از سوی بیش از ۱۰۰ کشور ممنوع شده است.

در این گزارش‌ها آمده است که اوکراین در میان جنگ خود با روسیه خواستار دریافت بمب های خوشه ای برای استفاده علیه نیروهای روسیه شده است.

بر اساس این گزارش ها، مقامات ارشد دولت آمریکا چندین ماه است که مشغول بررسی این درخواست بوده و هنوز آن را رد نکرده اند.

در این گزارش ها آمده است که دلیل عدم استقبال گسترده از این درخواست، محدودیت های قانونی اعمال شده از سوی کنگره آمریکا برای انتقال بمب های خوشه ای ساخت آمریکا به کشورهای دیگر است.

یکی از مقامات کنگره گفته است که بمب های خوشه‌ای کمکی به اوکراین برای پیروزی در میدان نبرد نمی کند.

آمریکا از زمان آغاز جنگ در اوکراین که حدود ۲۸۷ روز از آن می‌گذرد، میلیاردها دلار کمک مالی و نظامی در اختیار کی یف قرار داده است. مسکو هشدار داده است که ارائه این کمک‌های نقدی و تسلیحاتی، قطعن منجر به طولانی شدن جنگ شده و کمک چندانی به حل بحران نمی‌کند.

به گزارش ایرنا، با این حال، جریان پول و تجهیزات به اوکراین که بیشترین میزان از کودتای ۲۰۱۴ در این کشور تاکنون است همچنان ادامه داشته و آمریکا قصد دارد در سال آینده نیز حداقل ۸۰۰ میلیون دلار کمک مالی در اختیار اوکراین قرار دهد.

مجموع مبلغی که آمریکا تاکنون به اوکراین ارسال کرده است، به ارزش ده‌ها میلیارد دلار است. واشنگتن از زمان آغاز جنگ میان روسیه و اوکراین در ۲۴ فوریه سال جاری حدود ۶۸ میلیارد دلار به کی یف کمک مالی اختصاص داده است. اولین بسته کمکی آمریکا برای اوکراین به ارزش ۱۳.۶ میلیارد دلار، در اوایل ماه مارس و تنها چند روز پس از آغاز جنگ در اوکراین، توسط قانونگذاران آمریکایی تصویب شد.

حدود دو ماه بعد از این کمک و در ماه مه، یک بسته مالی بسیار بزرگتر توسط کنگره آمریکا تصویب شد که منجر به هزینه ۴۰ میلیارد دلار از پول شهروندان آمریکایی برای کمک به اوکراین شد.

واشنگتن در ماه سپتامبر، یک بسته ۱۳.۷ میلیارد دلاری دیگر به اوکراین اختصاص داد.

کمک‌های مالی آمریکا به اوکراین به اشکال مختلف ارائه می‌شود. بخشی از این بودجه صرف کمک‌های نظامی به کی یف مانند ارائه تسلیحات و تجهیزات نظامی به نیروهای اوکراینی، آموزش پرسنل نظامی این کشور و به اشتراک گذاری اطلاعات می‌شود.

بخش دیگر این بودجه، مستقیماً در اختیار دولت کی یف قرار می‌گیرد تا بتواند فعالیت و خدمات خود را در میان بحران اقتصادی اوکراین حفظ کند. و بخشی از این کمک‌ها نیز به عملیات‌های دولت آمریکا مربوط به بحران اوکراین اختصاص می‌یابد و ظاهراً مقداری بودجه نیز صرف مسائل بشردوستانه می‌شود.

ماه گذشته، دولت جو بایدن رییس جمهور آمریکا از کنگره این کشور تقاضای ۳۷.۷ میلیارد دلار بودجه اضافی برای کمک به اوکراین کرد که این بسته شامل بودجه برای تسلیحات و تجهیزات بیشتر و همچنین حمایت مستقیم از دولت کی یف می‌شود.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در تماس تلفنی «پکا هاویستو» وزیر خارجه فنلاند، درباره بحران اوکراین اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران مخالف تداوم جنگ از جمله در اوکراین است و معتقدیم ارسال بی حد و حصر سلاح‌های آمریکایی و اروپایی به اوکراین شرایط را پیچیده‌تر کرده است.

به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه گذشته (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال گذشته، پوتین عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha