به گزارش ایرنا از خبرگزاری آلمان، «ایلین کوهن» مدیر خدمات مقابله با مین سازمان ملل متحد گفت که مینها بسیاری از خانوادههای یمنی را از دسترسی به خانهها، مزارع و دیگر منابع معیشتی محروم کرده است.
کوهن که در یک کنفرانس مطبوعاتی حین ترک فرودگاه بین المللی صنعا صحبت کرد، افزود که نیاز فوری به تسریع تلاشها برای پاکسازی مین در یمن وجود دارد.
وی از شورای امنیت سازمان ملل خواست تا تمام اقدامات احتیاطی ممکن را برای محافظت از مردم غیرنظامی در یمن در برابر مهمات انفجاری، از جمله شناسایی، علامت گذاری و پاکسازی مناطق خطرناک اتخاذ کند.
مدیر خدمات مقابله با مین سازمان ملل متحد همچنین گفت طی ۶ ماه اخیر، ۱۵۹ نفر بر اثر انفجار مینها و بمبهای برجای مانده از جنگ در استان الحدیده زخمی شدند که بیش از ۵۰ درصد قربانیان زنان و کودکان هستند.
پیش تر مرکز نظارت بر پاکسازی مین یمن گفته بود که ائتلاف سعودی مانع از ورود دستگاهها و تجهیزات مورد نیاز برای پاکسازی مناطق آلوده به بقایای بمب و مین میشود که این خود دلیلی بر افزایش شمار قربانیان است.
مرکز نظارت بر پاکسازی مین یمن در ادامه اعلام کرد که سازمان ملل نیز در راستای تهیه تجهیزات مورد نیاز این عملیات هیچ کمکی ارائه نکرده است و هیات ناظر آن بر توافق الحدیده که وظیفه تهیه تجهیزات را دارد نیز از کارشکنی ائتلاف متجاوز در زمینه تهیه تجهیزات چشم پوشی میکند.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گستردهای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن عبدربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیادی خواهیهای سیاسی خود جامه عمل بپوشاند.
اما ائتلاف سعودی در سایه مقاومت دلاورانه مردم و نیروهای مسلح یمن و عملیات موشکی و پهپادی ویژه آنها در رسیدن به این اهداف شکست خورد و مجبور به قبول آتش بس شد که این آتشبس نیز پس از سه مرحله دو ماهه در نتیجه کارشکنیهای ائتلاف متجاوز عربی پایان یافت و دیگر تمدید نشد.
نظر شما