به گزارش ایرنا، روزنامه «۲۶ سپتامبر» یمن امروز (یکشنبه) در گزارشی درباره استفاده ائتلاف متجاوز سعودی از سلاح ها و مهمات ممنوعه در سطح بین المللی علیه یمن نوشت: بمب GBU-۳۱ (JDAM) تا یک تن وزن دارد و عربستان برای بمباران تعدادی از استانهای یمن از جمله صعده، صنعا و حجه از آن استفاده کرده است.
به نوشته این روزنامه، از این بمب برای هدف قرار دادن امکان غیرنظامی نظیر بازار «مستبا» و باشگاه سوارکاری صنعا استفاده شد.
بمبهای GBU-۳۱ (JDAM) که پس از بمبهای هستهای خطرناکترین سلاح محسوب میشوند، همچنین محله مسکونی الهنود در الحدیده، محلههای منطقه نقم و شرکت بین المللی صنایع غذایی یمن در بندر الصلیف را هدف قرار داد.
روزنامه «۲۶ سپتامبر» با بیان اینکه بمبهای آمریکایی GBU-۳۱ (JDAM) که حامل کلاهکی با وزن ۹۴۵ کیلوگرم هستند، توسط ماهوارهها و سیستم ناوبری اینرسی هدایت میشوند، به نقل از مرکز اجرایی خنثی سازی مین ها در یمن اضافه کرد: سلاحی که نیروهای متجاوز آمریکایی - عربستانی برای بمباران شرکت برق الحدیده استفاده کردند، از همین نوع بمب ممنوعه و حاوی اورانیوم بود.
این مرکز در بیانیه خود اعلام کرد: نتایج بررسی قطعات کشف شده در محل انفجار نشان داد که سلاح مورد استفاده یک بمب آمریکایی GBU-۳۱ (JDAM) بوده که در بامداد ۲۷ مارس سال جاری ایستگاه برق الحدیده را هدف قرار داد.
بر اساس اعلام این مرکز، این بمب به انهدام کامل شرکت و همه بخش ها، تجهیزات و دستگاههای آن و شهید و زخمی شدن مهندسان شاغل در آن منجر شد.
به نوشته روزنامه ۲۶ سپتامبر، بمب GBU-۳۱ (JDAM) توسط شرکت بوئینگ که یک شرکت چند ملیتی آمریکایی با حوزه فعالیت در زمینه تولید هواپیما، هوافضا و صنایع دفاعی است و شرکت «Woodward, Inc» که یک شرکت آمریکایی در زمینه تولید قطعاتی برای سیستمهای هدایت و کنترل این بمبها است، تولید میشود.
بر اساس همین گزارش، این بمب آمریکایی که به سختترین اجسام نفوذ میکند، قدرت نفوذ تا ۴ متر بتن مسلح را دارد و دمای آن هنگام انفجار از ۲۸۰۰ تا ۳۵۰۰ درجه سانتیگراد است.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گستردهای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.
این کشورها پس از ۷ سال تجاوز به یمن و کشتارها هزاران نفر و تخریب زیرساخت های این کشور نه تنها به اهداف خود نرسیدند بلکه به دنبال ضربات موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن به عمق خاک آن ها مجبور به پذیرش آتش بس شدند.
آتش بس یمن بارها از سوی ائتلاف متجاوز سعودی نقض شد اما با اینحال به دنبال رایزنیهای سازمان ملل متحد پیش از این یک بار تمدید شده بود. تمدید ۲ ماهه این آتش بس ۱۱ مرداد ماه به پایان رسید که مجددا تمدید شد و ۱۰ مهر پایان یافت و مجددا به خاطر زیاده خواهی های ائتلاف متجاوزگر یمن و بر آورده نکردن خواسته های مشروع مردم این کشور تمدید نشد.
نظر شما