افق روشن ابرپروژه‌های آذربایجان‌شرقی در دولت سیزدهم + فیلم

تبریز- ایرنا- توجه ویژه دولت سیزدهم به تسریع در اجرا و تکمیل ابرپروژه‌های آذربایجان شرقی در یک سال اخیر، نویدبخش افق روشن برای پویایی بیشتر صنعت و معدن این خطه و امیدآفرینی در حوزه های تولید ثروت و اشتغال آفرینی است.

به گزارش ایرنا، دولت سیزدهم، از ابتدای فعالیت خود تا به امروز، تلاش های زیادی برای ارتقای شاخص های رشد اقتصادی آذربایجان شرقی انجام داده که با توجه به صنعتی بودن این خطه و برخورداری آن از رتبه نخست کشور در بخش معدن، داشتن بیش از هشت میلیارد تن ذخیره معدنی، نمود این کوشش ها در این ۲ بخش بیشتر از سایر حوزه های بوده و امید به ایجاد و رونق صنایع پایین دستی را زنده کرده است.

گفته می شود از ابتدای روی کار آمدن دولت سیزدهم تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان طرح در حوزه های زیرساخت، صنعت و معدن آذربایجان شرقی، در قالب طرح به سرمایه گذاران ارایه شده که بخشی از آنها در حال اجرا بوده، بخشی تکمیل شده و از این تعداد ۱۸ مورد نیز در قالب «ابرپروژه ها» جای می گیرند که از بین آنها، اجرا و تکمیل تعدای، از نظر افکار عمومی بسیار حایز اهمیت است.

با این نگاه، مطالبات مردم و تلاش های مسوولان ارشد استانی برای تحقق تولید در صنایع پایین دستی در دولت سیزدهم با پشتوانه ذخایر غنی مس، این استان را تبدیل به قطب مس دنیا کرده، به طوری که آذربایجان شرقی امروز صاحب یکی از پنج معدن مس بزرگ و غنی دنیاست و با وجود این ظرفیت ها و سرمایه های خدادادی انتظار پیشرفت و به روز رسانی تکنولوژی های صنعتی برای عدم خام فروشی در استان منطقی است.

بازگشت منافع مالی این ذخایر به استان یکی از مصوبات و برکات سفر رییس جمهوری به آذربایجان شرقی است که در سفر استانی سال جاری آیت الله رییسی به این خطه و بازدید وی از معدن مس سونگون، دستور آن صادر شد که نه فقط اقدامات اجرایی اش، آغاز شده بلکه ساخت کارخانه های هیپ لیچینگ، اسید سولفوریک و ذوب و پالایش نیز در این مجموعه کلید خورده است.

در این راستا، استقلال مجتمع معدنی مس سونگون شهرستان ورزقان در قالب ایجاد «شرکت مس آذربایجان» از مصوبات سفر هیات دولت به آذربایجان شرقی در سال جاری است که طی آن شرکت ملی صنایع مس ایران مکلف شده نتیجه اقدمات خود را در این زمینه اعلام کند.

اختصاص یک سوم درآمد معادن مس کل کشور به مس سونگون شهرستان ورزقان، مهم و ارزشمند برای ایران و آذربایجان شرقی است؛ طبق برآوردهای کارشناسی هم اکنون ۳۳ درصد منابع مالی مس ایران از مس سونگون تامین می شود و این رقم به دلیل جوان تر بودن معدن طی سال های آینده به ۴۵ درصد قابل افزایش خواهد بود.

البته در زمان حاضر تنها واحد تولید کنسانتره مس این معدن فعال بوده و طرح های چهارگانه برای تولید مس کاتدی در آن نیز توسط قرارگاه خاتم در حال اجرا است.

افتتاح طرح ۲۰ میلیون دلاری تولید پلی پروپیلن در مجتمع پتروشیمی تبریز یکی دیگر از ابرپروژه های افتتاح شده آذربایجان شرقی در دولت سیزدهم است که زمینه دستیابی به پیشرفت و ایجاد صنایع پایین دستی را تشریع کرده است.

همچنین از ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم تاکنون و در راستای اجرای طرح های توسعه ای تکمیل زنجیره فولاد، طرح تولید شمش و بیلت فولادی شرکت فولاد بستان آباد در شهرک تخصصی تیکمه داش به ظرفیت ۲۹۵ هزار تن در سال با سرمایه گذاری۲ هزار میلیارد تومانی و اشتغالزایی ۵۰۰ نفری نیز برای بهره برداری آماده شده است.

۵۰ واحد تولید فولاد در آذربایجان شرقی فعال هستند که پنج میلیون تن محصولات فولادی تولید می کنند و با بهره برداری از واحد جدید فولاد تیکمه داش بستان آباد به زودی بر ظرفیت تولید استانی افزوده خواهد شد.

افق روشن ابرپروژه‌های آذربایجان‌شرقی در دولت سیزدهم + فیلم

تحقق مصوبه سفر ریاست‌جمهوری در انتقال حساب‌های مالیاتی مس سونگون به آذربایجان‌شرقی

استاندار آذربایجان‌شرقی از ابلاغ انتقال قطعی حساب‌های مالیاتی مجتمع مس سونگون به استان خبر داد و گفت: با این ابلاغ، سهم مالیات و عوارض این مجتمع به استان منتقل می‌شود.

عابدین خرّم افزود: با انتقال حساب‌های مالیاتی مس سونگون، میزان درآمدهای مالیاتی استان ۲۵ درصد افزایش می‌یابد.

وی گفت: این امر بعد از پیگیری‌های فراوان محقق شده و مصوبه مربوط به آن این هفته به استان ابلاغ شد.

استاندار آذربایجان شرقی همچنین از پیگیری برای انتقال حساب‌های بانکی مس سونگون به بانک‌های استان خبر داد و افزود: در صورت انتقال این حساب‌ها، منابع قابل توجهی به بانک‌های استان تزریق می‌شود که می‌تواند در ارائه تسهیلات به بخش تولید موثر باشد.

رقم مالیات دریافتی مس سونگون در آذربایجان‌شرقی بیش از ۲ هزار میلیارد تومان پیش بینی می‌شود

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان‌شرقی اعلام کرد: امسال برای نخستین بار مالیات شرکت مس سونگون ورزقان در این استان پرداخت می‌شود که پیش بینی می شود رقم آن حدود ۲۵درصد کل درآمدهای مالیاتی استان باشد.

واقف بهروزی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: دستور اداری برای این اقدام صادر شده و بر این اساس موافقت شده تا پرونده مالیاتی آن به آذربایجان شرقی انتقال یابد.

وی افزود: بر اساس این موافقت اعلام شده، مستندات مالیاتی مس سونگون ورزقان در حال انتقال به استان است و فعلا به صورت تفکیک شرکت به عنوان شعبه در آذربایجان شرقی پرداخت می شود تا پس از استقلال مس سونگون نیز مشکلی به لحاظ پرداخت پیش نیاید.

وی با بیان اینکه ۲۵ تا ۳۰ درصد از فروش شرکت ملی مس ایران مربوط به مس سونگون ورزقان است، خاطر نشان کرد: بر اساس برآوردهای انجام شده حدود ۲ تا سه هزار میلیارد تومان مالیات مس سونگون در آذربایجان شرقی از همین امسال پرداخت می شود.

بهروزی با تاکید بر اینکه به طور جدی پی گیر موضوع هستیم تا تحقق آن سریع تر انجام شود، ادامه داد: پارسال حدود هفت هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی آذربایجان شرقی بوده که امسال این مقدار به بیش از حدود ۱۱هزار میلیارد تومان افزایش می یابد.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی همچنین یادآور شد: امسال سهم پیش بینی شده استان از درآمدهای مالیاتی در هشت ماهه سال جاری تحقق یافته است.

جزئیات بیشتر را در این فیلم ببینید:

تیشه خام فروشی به ریشه توسعه مس سونگون

افق روشن ابرپروژه‌های آذربایجان‌شرقی در دولت سیزدهم + فیلم
معدن مس سونگون با بیش از چهار میلیارد تن ذخیره شناسایی شده یکی از پنج معدن مس بزرگ جهان است

۱۴ طرح توسعه‌ای در مجتمع مس سونگون طی چهار سال آینده اجرایی می‌شود

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان ‌شرقی نیز گفت: در راستای تحقق مصوبات سفر رئیس جمهور به استان ۱۴ طرح توسعه‌ای در مجتمع مس سونگون طی چهار سال آینده اجرایی می‌شود.

محمد کلامی از پیگیری مستمر و جدی مصوبات سفر رئیس جمهور در استان خبر داد و افزود: طبق برآورد اولیه عملیات خاکبرداری ۱.۵ میلیون متر مکعبی کارخانه تولید اسیدسولفوریک مجتمع معدن مس سونگون در بازه زمانی هفت ماهه اجرا خواهد شد و حدود ۷۰ دستگاه ماشین آلات شامل بولدوزر، لودر، ماشین آلات حفاری و کمپرسی در این امر مشغول فعالیت خواهند بود برابر هماهنگی‌های به عمل آمده شرکت ملی صنایع مس ایران و مجتمع مس سونگون طی هفت سال آینده ۱۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذار برای اجرای طرح‌های توسعه در منطقه ورزقان انجام خواهد دادبرابر هماهنگی‌های به عمل آمده شرکت ملی صنایع مس ایران و مجتمع مس سونگون طی هفت سال آینده ۱۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذار برای اجرای طرح‌های توسعه در منطقه ورزقان انجام خواهد داد.

وی تأمین برق صنایع را یکی از اولویت‌های استان برشمرد و افزود: در این راستا مجتمع مس سونگون دو نیروگاه تولید برق در مناطق ورزقان و هریس در دست اجرا دارد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان‌شرقی، ایجاد شهرک صنعتی و تخصصی مس ورزقان برای راه‌اندازی صنایع پایین دستی مس را از دیگر اقدامات شاخص در حوزه تکمیل زنجیره تولید و ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای محصول مس تولیدی استان برشمرد و افزود: شرکت شهرک‌های صنعتی استان مکلف است با همکاری مجتمع مس سونگون در سریعترین زمان رویه قانونی ایجاد این شهرک را طی کرده و به نتیجه برساند.

وی با تأکید بر توانمندی سرمایه‌گذاران استان برای سرمایه‌گذاری در صنایع پایین دستی مس، تعیین محل و تضمین تأمین خوراک مورد نیاز کارخانه‌های پایین دستی را از جمله مطالبات سرمایه‌گذاران استان برشمرد و خواستار توجه مجتمع مس سونگون ورزقان به این مهم با تهیه بسته‌های سرمایه‌گذاری شد.

کلامی افزایش قابل توجه ذخایر مجتمع مس سونگون را ظرفیتی مهم برای استان دانست و افزود: این ظرفیت باید در بهبود شرایط استان و رضایتمندی مردم استان نقش ایفا کند، زیرا که سهم ۲ درصدی معادن در استان با توجه به داشته‌ها به هیچ وجه برازنده استان نیست.

وی با تأکید بر توانمندی‌های مردم استان در زمینه اقتصادی و صنعتی، اظهار داشت: صنعت‌گران استان همواره کمک حال اقتصادی کشور بوده و در طول تاریخ در عرصه‌های اقتصادی و صنعتی نقش آفرین بوده‌اند؛ بنابراین همچنان که آسیب‌های اجتماعی و زیست محیطی معدن مس سونگون متوجه استان است باید از منافع نیز برخوردار شود.همچنان که آسیب‌های اجتماعی و زیست محیطی معدن مس سونگون متوجه استان است باید از منافع از نیز برخوردار شود.

کلامی همچنین از پیگیری جدی استاندار آذربایجان‌شرقی و نماینده ولی فقیه در استان برای تحقق مطالبات به حق مردم استان از مجتمع مس سونگون قدردانی کرد و از دستگاه‌های نظارتی همراهی و حمایت بیس از پیش مدیران اقتصادی استان در جنگ تمام عیار اقتصادی دشمنان علیه نظام جمهوری اسلامی را به جهت ریسک و جسارت اتخاذ تصمیمات مدیریتی در شرایط جنگ اقتصادی را خواستار شد.

وی مس سونگون ورزقان را فرزند رشید استان دانست که با تمام توان از سوی مسئولین استان حمایت می‌شود و بر تبیین اقدامات این صنعت در استان در قالب طرح‌های توسعه و مسئولیت اجتماعی برای آحاد مردم تأکید کرد.


۳۰ درصد مس کشور در ورزقان تولید می شود
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی هم با بیان اینکه استاندار همیشه پای کار است و یکی از دغدغه‌های وی رونق اقتصادی در استان است، گفت: ۳۰ درصد تولید مس در کشور از مس سونگون ورزقان بوده و ۲ درصد سهم اقتصاد استان از مس رقم ناچیز است و باید با حمایت از سرمایه گذاران و تلاش جمعی و با برنامه مسئولین فعالیت در حوزه اقتصاد بهتر و بیشتر شود چون که مطلوب بودن مسایل امنیتی در گرو توسعه اقتصاد و اشتغال است.

تراب محمدی با تاکید براینکه مس باید کمک حال اقتصاد استان باشد، افزود: در راستای پیگیری مصوبات سفر رئیس جمهور، توسعه طرح‌های مس سونگون ورزقان باید با برنامه دقیق و با زمان بندی مشخص پیش رود تا مردم با اتمام این طرح‌ها از وجود مس سونگون در امر رونق اقتصادی و اشتغال و آبادانی شهرستان ورزقان، استان و کشور بهره‌مند شوند.

ساخت کارخانه اسید سولفوریک ۱۰۵ میلیون یورویی مجتمع مس سونگون آغاز شد

مدیر مجتمع معدنی مس سونگون گفت: عملیات خاکبرداری محل کارخانه اسید سولفوریک مجتمع معدنی مس سونگون شهرستان ورزقان به عنوان یکی از نیازهای طرح تولید سالانه ۲۰۰ هزار تن مس کاتد در این مجتمع آغاز شد.

معبود عباس زاده اعلام کرد: طبق برنامه ریزی صورت گرفته، قرار است این پروژه در طول ۳۶ ماه اجرا شود و آبان ماه سال ۱۴۰۴ به مرحله بهره برداری برسد.

وی با اشاره به ظرفیت ۸۲۰ هزار تنی کارخانه تولید اسید سولفوریک مجتمع معدنی مس سونگون ورزقان افزود: سرمایه گذاری اولیه پروژه حدود ۹ هزار میلیارد ریال و ۱۰۵ میلیون یورو خواهد بود.

وی با اشاره به عزم راسخ شرکت ملّی صنایع مس ایران در جهت پیشبرد طرح های توسعه مجتمع مس سونگون گفت: کارخانه تولید اسید سولفوریک، یکی از پنج کارخانه تکمیل زنجیره ارزش تولید مس کاتد است؛ خداوند را شاکریم که امروز توفیق یافتیم شاهد آغاز عملیات خاکبرداری محل احداث ناحیه مخازن ذخیره سازی اسید و منطقه بارگیری و حمل آن، در محدوده ای به وسعت تقریبی چهار هکتار باشیم.

مدیر مجتمع مس سونگون با اشاره به اجرای این پروژه توسط قرارگاه خاتم الانبیا(ص) افزود: طبق برآورد اولیه عملیات خاکبرداری ۱.۵ میلیون متر مکعبی کارخانه تولید اسیدسولفوریک مجتمع معدن مس سونگون در بازه زمانی هفت ماهه اجرا خواهد شد و حدود ۷۰ دستگاه ماشین آلات شامل بولدوزر، لودر، ماشین آلات حفاری و کمپرسی در این امر مشغول فعالیت خواهند بودطبق برآورد اولیه عملیات خاکبرداری ۱.۵ میلیون متر مکعبی کارخانه تولید اسیدسولفوریک مجتمع معدن مس سونگون در بازه زمانی هفت ماهه اجرا خواهد شد و حدود ۷۰ دستگاه ماشین آلات شامل بولدوزر، لودر، ماشین آلات حفاری و کمپرسی در این امر مشغول فعالیت خواهند بود؛ این عملیات در راستای تسریع در اجرای این پروژه همزمان با انجام مراحل مهندسی کارخانه اسید آغاز شد تا در خصوص برنامه زمانی، پیشرفت کار را داشته باشیم.

وی با اشاره به صیانت از محیط زیست به عنوان خط قرمز شرکت مس ایران و مجتمع مس سونگون ادامه داد: علاوه بر ماهیت اصلی این طرح که منجر به تبدیل گازهای خروجی کارخانه ذوب به محصول اسید سولفوریک خواهد بود، در طراحی آن از بروزترین سیستم های صیانت از محیط زیست استفاده شده است به گونه ای که خروجی آلاینده های آن منطبق و بلکه بالاتر از حد استانداردهای کشور و توصیه های بانک جهانی است.

عباس زاده با قدردانی از مدیرعامل و هیئت مدیره شرکت ملّی صنایع مس ایران گفت: نگاه تیم مدیرتی شرکت مس به طرح های توسعه خود و به خصوص مجتمع مس سونگون، یک نگاه فرا منطقه ای، ملّی و مدبرانه است و انشالله با اخبار خوبی که این روزها در خصوص ذخایر زمین شناسی، توسعه و پیشرفت طرح های توسعه این مجتمع شنیده می شود انشالله در آینده نه چندان دور با رشد و بالندگی این مجموعه عظیم صنعتی، تحولات و شکوفایی اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، اشتغال زایی و ... در منطقه و کشور عزیزمان ایران، محسوس و قابل لمس خواهد بود.

مدیر مجتمع مسِ سونگون همچنین با اشاره به ضرورت ایجاد جهشی بزرگ در امر اکتشاف در کشور گفت: روندی فعلی به هیچ وجه پاسخگوی نیاز اکتشافی کشور در حوزه عنصر استراتژیک مس نیست و شرکت ملی صنایع مس ایران به دنبال استفاده از روش های علمی روز دنیا و تجهیزاتِ مورد نیاز برای ایجاد تحولی عظیم در این حوزه مهم است.

عباس زاده همچنین استفاده از سیستم اکتشافی جامع و به روز در معادن مس را سود آور و عامل افزایش درآمد خواند و گفت: نتایج اخیر اکتشافات صورت گرفته در معدن مس سونگون نشان می دهد که ذخایر این معدنِ مهم ، بیش از پنج میلیارد تُن است و بر این اسا، اهمیت ایجاد زیر ساخت های لازم برای اجرای طرح هایی توسعه این معدن غنی با ظرفیت های بسیار بالا و با توجیهِ علمی و اقتصادی و رفعِ موانعِ طرح و تولید به وضوح آشکار می شود.

وی یادآوری کرد: با اکتشافات جدید انجام گرفته در معدن مس سونگون، این معدن در بینِ پنج معدنِ بزرگ و مهمِ مسِ جهان عرضِ اندام خواهد کرد که این رقم مساوی با ٣٥ درصد کلِ مساحتِ بهره برداریِ قبلی ست و در آینده نزدیک برنامه و هدفِ ما بازتوسعه و گسترشِ معدن خواهد بود

مدیر مس سونگون در پایان به تجهیز واحد اکتشافات این مجتمع هم اشاره کرد و گفت: ۲ دستگاه اکتشافیِ به روز به ناوگان اکتشافات اضافه شده که علاوه بر شتاب بخشیِ فعالیت هایِ اکتشافی، شاهد افزایشِ عمقِ مطالعات تا ۲ هزار و ۵۰۰ متر خواهیم بود.

وی ادامه داد: به این ترتیب هم آمار دقیق از میزان ذخایر و محدوده معدنی مس سونگون به دست خواهد آمد و هم طرح های توسعه با اکتشافاتِ جدید جانِ تازه خواهند گرفت.

تولید ۲۰۰ هزار تن کاتد مس فعالیت های مورد نظر آغاز شده و امید است اسفند ماه در مجتمع مس سونگون کاتد تولید شود

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی نیز معدن مس سونگون را بزرگ ترین معدن مس با ظرفیت عظیم سرمایه گذاری دانست و افزود: در چهار سال آینده ۱۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در این بخش انجام می شود که انقلابی در حوزه صنایع پایین دستی مس محسوب می شود.

صابر پرنیان، با اشاره به غیرفعال بودن ۳۰۰ معدن در استان، گفت: فعال سازی بخش خصوصی برای تکمیل زنجیره مس در استان ضروری است.

وی با بیان این که بخش خصوصی استان باید از فرصت‌ بی‌نظیر سرمایه‌گذاری در تکمیل زنجیره مس استفاده کند، افزود: بخش مس قابل قیاس با فولاد نبوده و این حوزه ظرفیت بی نظیری دارد.

وی با بیان اینکه برای فعال کردن معادن غیرفعال اقدامات مورد نیاز در حال انجام است، اظهار داشت: فرصت های سرمایه گذاری در حوزه مس باید شناسایی شود چرا که تولید ثروت در زنجیره نهایی اتفاق می افتد.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی همچنین به ایرنا گفت: با توجه به انتخاب پیمانکار، تولید ۲۰۰ هزار تن کاتد مس فعالیت های مورد نظر آغاز شده و امید است در اسفند ماه در مجتمع مس سونگون کاتد تولید شود.

افق روشن ابرپروژه‌های آذربایجان‌شرقی در دولت سیزدهم + فیلم

بیشتر بخوانید:

افق روشن توسعه معادن آذربایجان‌شرقی

۱۸ مگاپروژه سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی آذربایجان‌شرقی در حال اجراست

کمتر از ۱۰ درصد ذخایر معدنی آذربایجان‌شرقی کشف شده است

افق روشن ابرپروژه‌های آذربایجان‌شرقی در دولت سیزدهم + فیلم

شرکت فولاد بستان آباد شهرک تخصصی تیکمه داش به ظرفیت ۲۹۵ هزار تن در سال آماده بهره برداری است

آذربایجان شرقی، رتبه نخست تولید فولاد کشور توسط بخش خصوصی را دارد، به گونه ای که اکنون ۵۰ واحد فولادی در این خطه مشغول فعالیت هستند که ارزش صادرات آنها به ۱۰۰ میلیون دلار رسیده است.

آذربایجان شرقی حتی با لحاظ استان های خوزستان و اصفهان که سرمایه گذاری های انجام شده در صنعت فولاد آنها دولتی است، در سطح کشور از نظر تولید این محصول راهبردی، رتبه سوم را دارد.

گفته می شود در زمان حاضر بیش از پنج هزار نفر در صنعت فولاد آذربایجان شرقی اشتغال دارند و سرمایه گذاری انجام شده در این صنعت توسط بخش خصوصی استان به قیمت روز به بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان می رسد.

رییس سازمان صمتآذربایجان شرقی در این ارتباط به ایرنا گفت: در راستای طرح های توسعه ای تکمیل زنجیره فولاد، طرح شمش و بیلت فولادی شرکت فولاد بستان آباد شهرک تخصصی تیکمه داش به ظرفیت ۲۹۵ هزار تن در سال به ارزش سرمایه گذاری۲ هزار میلیارد تومان و اشتغالزایی ۵۰۰ نفر با بیش از ۹۰درصد پیشرفت فیزیکی نیز آماده بهره برداری شده است.

صابر پرنیان ادامه داد: شرکت فولاد بستان آباد شهرک تخصصی تیکمه داش به ظرفیت ۲۹۵ هزار تن در سال به ارزش سرمایه گذاری۲ هزار میلیارد تومان و اشتغالزایی ۵۰۰ نفر نیز آماده بهره برداری شده است۵۰ واحد تولید فولاد در آذربایجان شرقی فعال هستند که پنج میلیون تن محصولات فولادی شامل میلگرد، تیرآهن، پروفیل، لوله، بیلت و شمش فولاد تولید می کنند.

وی یادآور شد: تولید بیلت و شمش فولادی مهم تر است که با بهره برداری از واحد جدید فولاد تیکمه داش بستان آباد بر ظرفیت تولید استانی افزوده خواهد شد.

افتتاح طرح ۲۰ میلیون دلاری تولید پلی پروپیلن در مجتمع پتروشیمی تبریز

توسعه طرح های مرتبط با صنعت پتروشیمی کشور یکی از اولویت های دولت سیزدهم از ابتدای آغاز فعالیت آن تا به امروز بوده و در این راستا، مجتمع پتروشیمی تبریز از دستاوردهای این نگاه توسعه ای بی بهره نمانده است.

با این نگاه بود که واحد پلی پروپیلن پتروشیمی تبریز به ظرفیت ۳۰ هزار تن در سال و با هزینه‌کرد ۲۰ میلیون دلار، هیجدهم آبان ماه امسال با حضور جمعی از مسوولان کشوری و محلی به بهره‌برداری رسید.

پلی پروپیلن که با نام اختصاری «پی.پی» شناخته می‌شود، یکی از اصلی‌ترین و پرمصرف‌ترین پلیمرهای دنیا است که برای نخستن بار در دهه ۱۹۵۰ در مقیاس آزمایشگاهی تولید شد. این پلیمر، بزرگ ترین مصرف‌کننده پروپیلن است.

بیشترین کاربرد پلی پروپیلن در صنایع خودرو سازی، تراکتورسازی و لوازم خانگی همچنین تولید محصولات تولیدکنندگان مواد اولیه پلاستیک، محصولات تولیدکنندگان مستربچ و محصولات تولیدکنندگان گرانول پلاستیک کاربرد دارد.

تولید پلی پروپیلن در مجتمع پتروشیمی تبریز بومی سازی می شود

مدیرعامل پتروشیمی تبریز با بیان اینکه تولید پلی پروپیلن بخش زیادی از نیاز صنایع را تامین می کند، افزود: پلی پروپیلن جزو پلاستیک های سالم مطرح است و با افتتاح این واحد زنجیره ارزش پتروشیمی تکمیل می شود در نقش مهمی در صنایع کشور ایفا می کند.

درفشی از اشتغالزایی ۲۰۰ نفری در این واحد افتتاح شده خبر داد و گفت: به خاطر تکنیک های مهندسی در این مجموعه هزینه ها بسیار پایین آمد و ما تغییرات زیادی را در بهبود فرایند انجام دادیم و واحد تحقیق و توسعه این مجموعه به زودی دانش فنی این تولید را بومی سازی می کند.

وی نیاز صنایع کشور به پلی پروپیلن را ۶ میلیون تن در سال اعلام کرد و افزود: در حال حاضر یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن ظرفیت تولید کشور است که ۸۰۰ هزار تن فعال است و پلی پروپیلن تولیدی مجتمع پتروشیمی تبریز ۸۰ درصد ببرای نیاز داخلی مصرف و ۲۰ درصد نیز صادر می شود.در حال حاضر یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن ظرفیت تولید کشور است که ۸۰۰ هزار تن فعال است و پلی پروپیلن تولیدی مجتمع پتروشیمی تبریز ۸۰ درصد ببرای نیاز داخلی مصرف و ۲۰ درصد نیز صادر می شود.

مدیرعامل پتروشیمی تبریز میزان صادرات پتروشیمی را ۴۰۰ هزار تن در سال اعلام و خاطرنشان کرد: محصولات این مجتمع به ۳۶ کشور صادر می شود و ارزش آن نیز ۲۰۰ میلیون دلار است.

افق روشن ابرپروژه‌های آذربایجان‌شرقی در دولت سیزدهم + فیلم

مدیرعامل شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان نیز به عنوان مجری طرح توسعه پتروشیمی تبریز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برای بهره برداری از این واحد ۲۰میلیون دلار هزینه شده و تولیدات آن صادراتی می باشد؛ البته اولویت اول تامین نیاز بازار داخلی است و یک تن تولید اولیه آن نیز به بازار داخلی کشور عرضه شد.

اسماعیل قنبری افزود: کشورهای ترکیه، اروپا ، کشورهای مشترک المنافع و چین هدف صادراتی پودر پلی پروپیلن به عنوان محصول جدید پتروشیمی تبریز است.

وی ادامه داد: فرآیند تولید پلی‌ پروپیلن در این واحد به شیوه «بچ بابک پلیمبرایزبشن» بوده و محصول آن پودر پلی پروپیلن از نوع هموپلیمر و گریدهای با کاربرد تزریقی است که با تولید این محصول جدید میزان تولید محصولات پتروشیمی تبریز به ۳۰ هزار تن افزایش یافت.

وی کاربرد پودر پلی پروپیلین تولیدی پتروشیمی تبریز را در پوشش کابل، لوله و الیاف عنوان کرد و افزود: از مزایای این تکنولوژی نسبت به فرآیند پیوسته می توان به سرمایه گذاری کمتر، عملیات بهره برداری انعطاف پذیر و الزامات کمتر کیفیت خوراک اشاره کرد.

قنبری ادامه داد: پلی پروپیلن که با نام اختصاری «پی پی» شناخته می‌شود و یکی از اصلی‌ترین و پرمصرف‌ترین پلیمرهای دنیا است؛ از ابتدای تولید این پلیمر، برآورد شد که هزینه تولید پلی پروپیلن یا همان از پلی اتیلن یا کمتر است، البته پیشرفت های پتروشیمی تبریز در این چند سال اخیر تنها منافع پتروشیمی تبریز را در پی نخواهد داشت، بلکه تمام هموطنان ایرانی از مزایای این پیشرفت ها بهره مند خواهند شد.

وی اظهار کرد: بهره برداری از واحد پلی پروپیلن کمک شایان توجهی را متوجه بسیاری از مشاغل پایین دستی می کند، این واحد دارای بخش‌های عملیاتی «پیش تصفیه خوراک» ، «آماده‌سازی کاتالیست»، «پلیمریزاسیون» ، «بازیافت گاز پروپیلن» ، «ذخیره، هموژناسیون و نقل و انتقال پودر» و «بسته‌بندی و انبار محصول» است.

وی همچنین نیاز صنایع کشور به پلی پروپیلن را ۶ میلیون تن در سال اعلام کرد و افزود: در حال حاضر یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن ظرفیت تولید کشور است که ۸۰۰ هزار تن آن فعال است و پلی پروپیلن تولیدی مجتمع پتروشیمی تبریز ۸۰ درصد برای نیاز داخلی مصرف و ۲۰ درصد نیز صادر می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha