به گزارش روز شنبه ایرنا، روزنامه گاردین نوشت: جان کری نماینده ویژه آمریکا در امور آب و هوایی گفته به دقت طرح تایید شده از سوی دولت انگلیس برای بهره برداری از معدن جدید زغالسنگ را مورد بررسی قرار خواهد داد زیرا این طرح نگرانی هایی را درباره افزایش انتشار گازهای گلخانه ای برانگیخته و پیام اشتباهی را به کشورهای در حال توسعه ارسال می کند.
کری گفته در صورت افزایش انتشار گازهای گلخانه ای، از تصویب طرح بهره برداری معدن در شهر «کامبریا» توسط دولت انگلیس، به طور علنی انتقاد خواهد کرد.
نماینده ویژه بایدن در امور آب وهوایی گفته به دقت طرح معدن را که برای اولین بار در سه دهه گذشته در انگلیس مورد تایید قرار گرفته، مورد بررسی قرار خواهد داد و اگر مطابق با معیارهای سختگیرانه نباشد علنا علیه آن موضع گیری خواهد کرد.
وی عصر جمعه به خبرنگاران گفت: زغال سنگ مسیر و هدفی نیست که جهان تلاش می کند به سمت آن حرکت کند. من می خواهم از سطح جذب و ذخیره سازی گازهای گلخانه ای در این فرایند و سنجش این فرایند خاص در تولید فولاد آگاه شوم.
کارخانه وودهاوس در نزدیکی «منطقه وایت هِون» در شهر کامبریا، زغال سنگ کُک را پس از بهره برداری برای استفاده در صنعت فولاد تولید خواهد کرد. دولت انگلیس مدعی است که بهره برداری از این معدن با هدف این کشور برای به صفر رساندن انتشار گازهای گلخانه ای تا سال ۲۰۵۰ مطابقت خواهد داشت چرا که طبق برنامه تا پایان سال ۲۰۴۹ تعطیل خواهد شد. دلیل دیگر دولت در پذیرش این طرح این است که انتشار گازهای گلخانه ای ناشی از فعالیت این معدن و زغال سنگ تولیدی، کمتر از گزینه های جایگزینی مانند واردات زغال سنگ خواهد بود.
با این حال، بررسی ها نشان داده که دستکم ۸۳ درصد از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تُن زغال سنگی که این معدن در هر سال تولید می کند، صادر خواهد شد، زیرا دستکم دو تولیدکننده اصلی فولاد در انگلیس از آن استفاده نخواهند کرد.
کری گفته ادامه گسترش استفاده از زغال سنگ مشکلی جدی برای آب و هوا است و آمریکا در برابر آن در سطح بین المللی موضع گیری مشخصی دارد.
این مقام آمریکایی همچنین گفت بسیاری از کشورهای در حال توسعه در اجلاس آب و هوایی COP۲۷ از رفتار کشورهای توسعه یافته انتقاد کرده اند.
کری اظهار داشت: ما تا همین حالا هم با چالش هایی از سوی برخی کشورهای اروپایی و غیره مواجه هستیم که در مواجهه با جنگ اوکراین و افزایش قیمت های انرژی، برای سوخت فسیلی بیشتری حفاری یا پمپاژ کرده اند.
کارشناسان و فعالان مسائل آب و هوایی از سراسر جهان می گویند طرح جدید در انگلیس ریاکاری دولت این کشور را در اقدامات آب و هوایی نشان داد و حکایت از آن دارد که این دولت نتوانسته به وعده های خود عمل کند.
نظر شما