ادامه اختلاف نظر اتحادیه اروپا در باره سقف بهای گاز روسیه

تهران - ایرنا - کشورهای عضو اتحادیه اروپا که از ماه ها پیش بر سر اصل تعیین سقف بهای گاز بحث و جدل داشته اند، تاکنون نتوانسته اند دیدگاه های مختلف و حتی متضاد خود را به هم نزدیک کنند.

به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ باوجود برگزاری نشست اضطراری نمایندگان این کشورها در روز جاری برای دستیابی به توافقی در باره تعیین سقف بهای گاز روسیه پیش از نشست ۱۳ دسامبر (۲۲ آذر ماه) وزیران انرژی، اما هنوز در این باره اختلاف نظر وجود دارد به گونه ای که برخی دیپلمات ها با توجه به برخورداری کشورهای مخالف این پیشنهاد از نیروی کافی برای جلوگیری از تصویب آن، در باره توانایی دستیابی به توافقی در هفته آینده ابراز تردید می کنند.

در این میان ۱۲ کشور عضو شامل بلژیک، بلغارستان، کرواسی، یونان، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، مالت، لهستان، رومانی، اسلوونی و اسلوواکی، هم زمان با تلاش این نهاد برای دستیابی به توافقی در این باره، خواستار کاهش چشمگیر مبلغ تعیین شده به عنوان سقف بهای گاز صادراتی روسیه شده اند.

اوج گیری بهای گاز در اروپا در پی کاهش بسیار قابل توجه حجم گاز روسیه در پی آغاز جنگ اوکراین، موجب بالا رفتن هزینه های سوخت و تورم شده است.

با اینکه کشورهای هوادار تعیین سقف، آن را مانعی در برابر زیان دیدن اقتصادهایشان از هزینه های بالای انرژی می دانند، اما آلمان بزرگ ترین اقتصاد اروپا و مصرف کننده اصلی گاز در این قاره و هلند، با اصل پیشنهاد تعیین سقف مخالفت ورزیده و هشدار داده اند که ممکن است در عملکرد عادی بازارهای انرژی اختلال ایجاد کرده و تولید کنندگان گاز را از صدور این سوخت به شدت مورد نیاز، به اروپا بازدارد.

به گزارش روز شنبه ایرنا از شبکه «سی‌ان‌بی‌سی»؛ بانک مرکزی اروپا در آستانه نشست وزرای انرژی اتحادیه اروپا نسبت به پیامدهای احتمالی ناشی از اجرای طرح تعیین سقف قیمت گاز طبیعی بر بازارهای مالی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا هشدار داد.

بانک مرکزی اروپا از پیامدهای احتمالی ناشی از محدودیت قیمت گاز طبیعی برای بازارهای مالی در سراسر اتحادیه اروپا نگران است.

این نهاد چندین هفته است که بر سر چگونگی اعمال محدودیت بر قیمت بنزین بحث های جدی را شاهد است. این طرح که با هدف جلوگیری از هزینه های گزاف برای مصرف کننده طراحی شده، در بحبوحه بحران انرژی در اروپا بسیار بحث انگیز شده است.

کمیسیون اروپا به عنوان بازوی اجرایی اتحادیه اروپا، در ماه نوامبر (آبان) سقف قیمت گاز را ۲۷۵ یورو (۲۹۰.۳۳ دلار) در هر مگاوات ساعت پیشنهاد کرد. با این حال، چندین کشور عضو می گویند این اقدام برای مقابله با بحران انرژی کافی نیست و اجرایی شدن آن بعید است.

از این رو بحث و گفت وگو در مورد سقف قیمت گاز طبیعی میان ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا پیش از نشست وزیران در روز سه شنبه ادامه دارد، زیرا بانک مرکزی اروپا هشدار داده که این طرح می تواند پیامدهایی برای بازارهای مالی داشته باشد.

دو کشور آلمان و هلند نیز ضمن تائید نگرانی های بانک مرکزی اروپا، ارائه ضمانت های قوی تری مبنی بر عدم ایجاد اختلال در بازارها را خواستار شدند.

حامیان تعیین سقف قیمت استدلال می کنند که این طرح به طور منظم تحت نظارت قرار می گیرد و چنانچه نهادهایی مانند بانک مرکزی اروپا، هر گونه مشکل مالی را شناسایی کنند، می توان آن را متوقف کرد.

یکی از مقامات اتحادیه اروپا که خواست نامش فاش نشود، دستیابی به توافقی در این باره را «بسیار دور از دسترس» خواند.

در این میان برخی وزرای انرژی کشورهای عضو اتحادیه اروپا پیشنهاد اولیه برای محدود کردن قیمت گاز به ۲۷۵ یورو در هر مگاوات ساعت را «شوخی» توصیف کرده اند.

ان در حالیست که کشورهای دیگری مانند لهستان، یونان، اسپانیا و پرتغال مشتاق اجرای سقف قیمتی هستند چراکه توانایی اندکی در کاهش تاثیر بحران انرژی بر مصرف‌کننده دارند و از همین رو به دنبال راه حلی از سوی اتحادیه اروپا هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha