توسعه روابط اقتصادی با روسیه ماموریت مهم مسوولان مازندران است

ساری - ایرنا - استاندار مازندران گفت: توسعه روابط اقتصادی با کشور روسیه ماموریت محوله مهم و راهبردی دولت سیزدهم به مسوولان ارشد این استان است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمود حسینی‌پور روز یکشنبه در نشست همکاری تجاری و اقتصادی ایران و روسیه در هتل اکسین آمل افزود: ایران بعد از انقلاب اسلامی هشت سال جنگ تحمیلی را پشت سر گذاشت و اگر کشور ما به توفیقاتی رسیده مرهون تکیه بر توان داخلی در آن مقطع زمانی است.

وی به در شرایط جنگی قرار داشتن کشور روسیه اشاره و بیان کرد: شاید ما بیش از دیگران شرایط جنگی را درک می کنیم برای اینکه خودمان شرایط بسیار سختی را در دوران جنگ تحمل کردیم.

استاندار مازندران با بیان این که، هرچه پیشرفت کردیم مربوط به دوران سخت جنگ بود، گفت: جوانان ایران توانستند از دل تهدیدها بهترین فرصت ها را ایجاد کنند.

روابط نزدیک روسیه با ایران

حسینی پور با بیان این که، کشور روسیه به لحاظ راهبردی روابط استراتژیکی با ایران دارد، افزود: در طول سال های گذشته در حوزه های سیاسی و عرصه های بین المللی به ویژه در جنگ سوریه روابط ما با کشور روسیه راهبردی بود.

وی ادامه داد: فصل آن رسیده که در حوزه های مختلف اقتصادی و زیرساختی بیشتر باهم کار کنیم تا ۲ کشور در عرصه های مهم اقتصادی، تجاری و فرهنگی بیشتر از همدیگر منفعت ببرند.

استاندار مازندران تصریح کرد: در دهه های گذشته اقتصاد جهان رنگ و بوی تازه ای به خود گرفته و برای باقی ماندن در گردونه رقابت آن الزامات تازه ای پیدا کرده است.

مازندران کریدور شمال به جنوب ایران

حسینی پور با بیان این که، مازندران کریدور راهبردی شمال به جنوب کشور ایران است، گفت: باید کشورهای همسایه ما و جمهوری اسلامی ایران از ظرفیت این خطه برای توسعه اقتصادی و رونق کسب و کار نهایت بهره را ببرند.

وی ادامه داد: در این اقتصاد جدید که آن را به عنوان اقتصاد دانش بنیان می شناسیم برخلاف گذشته دسترسی به منابع طبیعی، منابع مالی یا زیرساخت های تولید صنعتی نمی تواند بقا و شکوفایی شرکت ها و کشورها را تضمین کند بلکه با تکیه بر رویکردهای فناور، کشورها به مسیر رشد و بالندگی حرکت می کنند.

نماینده عالی دولت در استان مازندران بیان کرد: امروز نوآوری و به ویژه نوآوری مبتنی بر فناوری به مزیت اصلی شرکت ها و کشورها در میدان رقابت تبدیل شده است و سهم کشور ها در حوزه های مختلف اقتصادی را ظرفیت های دانش بنیانی مشخص کرده و میزان مشارکت بنگاه های اقتصادی در میدان بازار را حوزه های فناوری تعیین می کنند.

تقارن اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان‌ها

حسینی پور با بیان این که، در کشور ما توسعه اقتصاد دانش بنیان از منظر دیگری نیز اهمیت دارد و آن هم‌سویی با اقتصاد مقاومتی به عنوان یکی از سیاست‌های کلان اقتصادی در مقابله تحریم‌های ظالمانه استکبار است، افزود: کشور روسیه هم این اواخر توسط آمریکا دچار تحریم شد و شرایط راهبردی جهان و تحولاتی که امروز در عرصه های بین المللی در حال رقم خوردن است اهمیت افزایش تبادلات تجاری با کشورهای همسو را بیشتر نمایان می کند.

وی ادامه داد: ظرفیت های بی بدیل داخلی با شرکت های دانش بنیان شکوفا شد و در کشور ما اقتصاد مقاومتی در صدر سیاست توسعه محور قرار دارد.

استاندار مازندران گفت: امروز بر کسی پوشیده نیست که اقتصاد دانش بنیان یکی از ارکان اصلی اقتصاد مقاومتی محسوب می شود و بی تردید یکی از کانون های اصلی دانش بنیان کشور در استان مازندران در حال رقم زده شدن است.

توسعه دانش بنیان در اولویت

حسینی پور افزود: با تاکیدات رهبر معظم انقلاب و تلاش های ارکان مختلف نظام و باوجود موانع و مشکلات، اقتصاد دانش بنیان در کشور توسط جوانان پرنشاط ایرانی پیشرفت های قابل توجهی داشته است.

وی ادامه داد: این نشست یک فرصت بزرگی برای تجار و دانش بنیان های مازندران است که با استفاده بهینه از ظرفیت ها این استان را به کانون نوآوری و دانش بنیان منطقه تبدیل کنند.

استاندار مازندران بیان کرد: نیروی انسانی جوان و دانش آموخته یکی از بزرگترین فرصت‌های اقتصادی مازندران است و ضریب هوشی جوانان این مرز و بوم به نسبت جوانان سایر نقاط کشور طبق آمارها بیشتر است.

آمل یکی از بزرگترین شهرهای صنعتی ایران

حسینی پور با بیان این که، مسوولان ارشد استان آمادگی معرفی تمامی ظرفیت های اقتصادی مازندران به هیات تجاری روسی را دارند، یادآور شد: اینجا یعنی شهر آمل یکی از بزرگترین شهرهای صنعتی مازندران و کشور است که دارای مردمی با ایمان و جوانان پرتلاش و یکی از محوری ترین شهرستان های صنعتی کشور است.

وی با بیان این که، ۷۰ درصد تولید قطعات کمپانی های اتومبیل کشور مربوط به شهرستان آمل است، خاطرنشان کرد: بزرگترین صنایع در حوزه دانش بنیان کشور هم در آمل قرار دارد.

نیروی انسانی ماهر رمز توسعه

نماینده عالی دولت در استان مازندران با بیان این که، افزایش قدرت ریسک پذیری و نیروی انسانی ماهر رمز توسعه است، گفت: ارتقای توان مهارتی جوان در کشور و افزایش ریسک فعالان اقتصادی می تواند روند شکوفایی ظرفیت های هر منطقه ای را هموار کند.

حسینی پور افزود: کشور دوست و برادر روسیه نیز یکی از کشورهای توسعه یافته در حوزه دانش بنیان است و تعامل بین جوانانی که ما و تجار و بازرگانان کشور روسیه و ایران، می تواند به یک ظرفیت پیوندی در منطقه برای افزایش توسعه اقتصادی تبدیل شود.

وی ادامه داد: کشور روسیه سالانه ۲۷۰ میلیارد دلار واردات کالا دارد و این هنر فعالان اقتصادی ما است که چقدر از سهم واردات کشور روسیه را به خود اختصاص دهند.

تسهیل ضوابط اداری

استاندار مازندران گفت: به نظر می رسد اراده از هر ۲ کشور برای اجرای طرح های مهم اقتصادی در استان وجود دارد و امیدواریم که هیات روس از این فرصت طلایی حداکثر بهره را ببرد.

حسینی پور تصریح کرد: دولت و مسوولان در استان مازندران حمایت های همه جانبه را از شرکت های اقتصادی و دانش بنیان روسیه انجام خواهند داد چراکه برای خود نقش تسهیل گیری در افزایش روابط اقتصادی بین شرکت های خصوصی قائل هستیم.

اصلاح بهبود قوانین حمایت از شرکت‌های فناور

وی گفت: ایجاد نظام تامین مالی اقتصاد دانش بنیان، ارتقای کارآفرینی سیاستی در دستگاه های اجرایی با هدف حل ابر چالش ها و قطع وابستگی کشور در کالا های اساسی باجدیت در دستور کار است که این مهم با اصلاح بهبود قانون و مقررات برای حمایت از توسعه فناورانه اجرایی خواهد شد.

حسینی پور افزود: با این نگاه کشور روسیه هرگونه سرمایه‌گذاری در استان انجام دهد ضمانت اصلی کارشان دولت جمهوری اسلامی و به نمایندگی از آن استانداری مازندران است.

اعزام هیات بلندپایه اقتصاد مازندران به روسیه

استاندار مازندران گفت: یکی از ماموریت های اصلی ما توسعه روابط اقتصادی با کشور دوست و برادر روسیه است که اهداف بلند دولت جمهوری اسلامی ایران است؛ بنابراین با تمام وجود از همه شرکت ها حمایت می کنیم.

حسینی پور بیان کرد: به زودی هیات بلندپایه ای از مازندران برای معرفی ظرفیت های اقتصادی استان به کشور روسیه سفر خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، شرکت های دانش بنیان ایران و روسیه در نشستی تحت عنوان همکاری های تجاری و اقتصادی B۲B، امروز راه های توسعه همکاری ها را باتوجه به توانمندی های خود با هدف یک هزار و ۵۰۰ میلیارد روبل سرمایه گذاری در مازندران بررسی کردند.

مازندران با افزون بر سه میلیون و ۲۸۳ هزار نفر جمعیت و ۲۳ هزار و ۷۵۶ کیلومتر مربع وسعت، در مجموع حدود چهار درصد تولید ناخالص ملی ایران را به خود اختصاص داده که بهره گیری از چنین ظرفیت بسیار مناسب در جهت توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری جدید برای دولت سیزدهم از اهمیت بسزایی برخوردار است.

از سوی دیگر دغدغه های اقتصادی دولت آیت‌الله رئیسی، انگاره‌های ویژه‌ای را در مناطق مختلف کشور به وجود آورده و مازندران نیز به‌دلیل برخورداری از شرایط خاص اقتصادی و زیرساختی، این روزها نقش خاصی در تحقق برنامه جهش اقتصادی دولت سیزدهم با جذب سرمایه گذار ایفا می‌کند.

این دیار با مزیت‌های فراوان اقتصادی، طبیعی، گردشگری، تجاری و صنعتی در ماه‌های گذشته با اراده مسوولان ارشد استان و با پهن کردن فرش قرمز زیرپای سرمایه گذاران به عنوان محور رایزنی های فعالان اقتصادی برای سرمایه گذاری جدید تبدیل شده است.

اهمیت این سرمایه‌گذاری‌ها بیشتر از این حیث مورد توجه است که با توجه به ظرفیت های استان در حوزه‌های مختلف اقتصادی، تجاری، علمی و فناوری اعم از انرژی، ارتباطات و مخابرات، صنعت و بازرگانی، کشاورزی و دانشگاهی، فعالان اقتصادی می توانند با سرمایه گذاری های جدید روند توسعه این دیار را هموارتر کنند.

قرار گرفتن در مسیر راهبردی، موقعیت ویژه‌ای به مازندران داده و اهمیت و جایگاه سرمایه گذاری جدید از این حیث مورد توجه است که می توان باتوجه به بازارهای هدف صادراتی این تولیدات فرآوری شده را به کشورهای منطقه صادر کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha