به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلام روحالله حریزاوی روز یکشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر افزود: مردم سالاری فرهنگی به معنی به میدان آوردن مردم در حوزه فرهنگ است زیرا فرهنگ مربوط به هیچ دستگاهی نیست و مرتبط با مردم است.
وی با بیان اینکه بیشترین بهرهبرداری از واژه مردم سالاری؛ در حوزه سیاسی شده است بیان کرد: استفاده از این واژه در دوره انتخابات به اوج می رسد تا مردم تشویق به حضور در عرصه شوند اما در حوزههای دیگر از جمله اقتصاد، فرهنگ و تربیت یا این الگوها طراحی نشده و یا اگر طراحی شده ثمره آن مدارس غیر انتفاعی است که اگر فایده فرهنگی در آن مترتب نباشد می تواند به یک معضل فرهنگی تبدیل شود.
حریزاوی ادامه داد: همچنین نتیجه برخی الگوهای سیاسیون به دلیل نگاههای ناقصی که به فرهنگ داشتهاند، تولید مخلوقات ناقص الخلقه است.
وی تاکید کرد: برای پایه ریزی مردم سالاری فرهنگی باید اهتمام جدی صورت گیرد و کاری از طرف دستگاههای فرهنگی انجام شود،این به معنی واگذاری اختیارات دستگاههای فرهنگی و از بین رفتن آن تنظیمگری و نقش نظارتی نیست بلکه به میدان آوردن مردم برای اقامه دین و فرهنگ است و این طراحی و الگو میخواهد.
حریزاوی ادامه داد: در همین ارتباط یک استان می تواند پیش رو، پیشران و پیشگام در این مسیر باشد و نقطه عطف فرهنگ را به کشور هدیه کند و ساختار شورای فرهنگ عمومی ظرفیت پذیرش این طرحها را دارد.
وی با اشاره به اینکه بازسازی انقلابی ساختارفرهنگ و رسانه شاه بیت مطالبات رهبر معظم انقلاب از دولت است گفت: در نگاه اول این مطالبه به مباحث سخت افزاری، ادغام و پیوست کارهای تشکیلاتی و ساختاری سوق داده شد و بواسطه اینکه همه ترس از ادغام، از بین رفتن پستها و کوچک شدن دولت داشتند برخی از ارگانهای فرهنگی با این دستور مخالفت کردند و کسی قدمی برنداشت و به نوعی این فرمان بر زمین ماند.
حریزاوی اضافه کرد: در همین ارتباط رهبر معظم انقلاب امسال بر تحولات نرم افزاری تاکید و اعلام کردند آنچه شما از آن واهمه دارید را من از شما نخواسته بودم بلکه از شما خواستم به فکر بازسازی ساختار فکر، فرهنگ و اندیشه جامعه باشید.
وی با بیان اینکه برخی از ساختارها مانع از اجرای مطالبات و منویات رهبر معظم انقلاب میشوند گفت: استان بوشهر میتواند با طراحی یک الگوی ساختاری برگرفته از اندیشه های رهبر معظم انقلاب در این زمینه پیشقدم شود.
قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی گفت: بوشهر قطب مقاومت کشور است و اگر گردشگری مقاومت از این استان مطالبه شود، توقع زیادی نیست.
وی با اشاره به اجرای طرح صالحین که از سوی یکی از استانهای کشور طراحی، ارائه و منشاء آثار و تحولات فرهنگی در زمان خود شد ادامه داد: مدیران فرهنگی، آموزشی، تبلیغی و اندیشمندان استان بوشهر میتوانند الگویی برای تربیت اجتماعی، طراحی و ارائه کنند.
حریزاوی اضافه کرد: کارهای فرهنگی زیادی در استان بوشهر انجام شده و مهم این است که این کارها در قالب یک الگوی قابل تعمیم در سطح کشور و منطقه ارائه شود.
وی تاکید کرد: ساختار فرهنگی با رویه و روحیه انقلابی از محورهای مهم این نهاد است.
مدیرکل سابق تبلیغات اسلامی استان بوشهر با بیان اینکه حمایت از فعالیتهای قرآنی از رسالتهای این سازمان است گفت: سابقه فعالیت قرآنی استان بوشهر به ۷۰۰ سال قدمت دارد و از پرسابقه ترین استانهای فعال در عرصه قرآنی به شمار میرود.
حجت الاسلام محمد رضا طاهری افزود: در راستای استعداد و ظرفیت شناسی در کودکان و نوجوانان ۴۰۰ نفر به عنوان استعداد روستایی قرآنی در این استان شناسایی شده اند.
وی ارزیابی میدانی بیش از ۱۶۰ موسسه و خانه قرآن و عترت، برگزاری مسابقات قرآن کریم، ایجاد تشکلی از فعالان قرآنی و ساماندهی ۵۶۰ نفر از استادان در قالب مجمع قرآنیون شهرستانها و استان، تولید سه هزارو ۵۰۰ دقیقه برنامه تلویزیونی برای ۷۰ موسسه قرآنی در قالب برنامه ترنم وحی، برگزاری آموزش تخصصی صوت و لحن قرآن، شناسایی ۲۵ قاری برتر استان بوشهر با استفاده از ظرفیت استادان را از جمله گامهای برداشته شده از سوی این اداره کل در بخش قرآنی عنوان کرد.
طاهری اضافه کرد: شناسایی، رصد و فعال سازی یکهزار و ۳۵۵ مسجد شیعی و ۱۳۰ مسجد اهل سنت و ارزیابی امکانات سخت افزاری و عناصر فرهنگی، تهیه سند جامع مساجد، ساماندهی مبلغان، برگزاری ۲۶ دوره آموزشی، تهیه اطلس ظرفیتهای قرآنی و فرهنگی استان، شناسایی ۵۵۲ نفر از مبلغان فعال استان و دریافت سه هزار و ۲۹۰ گزارش از فعالیتهای تکلیفی، شناسایی یکهزار و ۱۳۰ هیات فعالکه ۸۰ درصد آنها ثبت و تنها ۱۰ درصد هنوز ثبت نشده اند ازدیگر فعالیتهای انجام شده این اداره کل است.
وی تولید ۴۸۲ مورد محصول، شرکت ۲۰۰ نفر از بانوان طلبه در کلاسهای آموزشی با هدف توانمند سازی، ۲۵۰ مورد حضور تبلیغی مبلغان زن در دبیرستانهای دخترانه و شناسایی یکهزار و ۲۱۱ بانوی فعال مسجدی و حضور ۳۰ طلبه در طرح ملی رهیافت ولایت برای ارائه خدمات گفتمانی در ۶۰ مسجد استان بوشهر برای آشنایی مردم با اندیشه های امام راحل و رهبر معظم انقلاب را از فعالیتهای این اداره کل عنوان کرد.
سرپرست اداره کل تبلیغات اسلامی استان بوشهر گفت: به طور قطع یکی از مستعدترین بومها برای تحقق گامهای تمدن اسلامی حرکت به سمت و سوی حضرت حجت است لذا اهتمام به اوامر ولایت و نقشه راهی که دیدبان اصلی جامعه ارائه میدهند در سرلوحه کارها قرار می گیرد.
حجت الاسلام محمد قادری افزود: با ظرفیتهای مردمی و مردمی سازی فرهنگ میتوان گامهای اساسی در بخش فرهنگی برداشت.
در ادامه این نشست حجت الاسلام قادری به عنوان سرپرست اداره کل تبلیغات اسلامی استان بوشهر معرفی و از خدمات حجت الاسلام طاهری تقدیر شد.
نظر شما